Dekens op of dekens af…

Dekens op of dekens af?

Tja dat is de vraag momenteel, tot wanneer laat je de eczeemdeken op je paard liggen? Ik heb altijd geleerd dat het cullicoides mugje het zwaar heeft als de temperaturen onder de 10 graden komen. En dat veel wind ook geen optie voor de mug is. 

Dus als het hard waait en flink kouder wordt, deken af. Maar ik lees op facebook veel verschillende verhalen. Paarden die al weken geen deken op hebben, maar wat thc druppels krijgen. Ik vraag me dan af, is de jeuk bij dit paard dan wel ontstaan door het mugje? Want echt met koud weer of veel wind dan is het mugje redelijk snel aan het verdwijnen. Of is er een andere factor waardoor dit paard jeuk heeft gekregen?

 Eczeemdeken Strong in veel maten leverbaar

THC druppels

Verder heb ik weinig ervaring met THC druppels, dus kan ik  jullie hier nog niet goed over informeren. Heb jij wel ervaring met THC of CBD olie wil je ons dan mailen? Dan kan ik dit in een volgende blog delen. Mijn email adres is info@atorka.nl hoe meer kennis en ervaring wij delen, des te beter het is. Wie weet helpen wij met elkaar weer een aantal paarden door onze kennis te delen.

Voeding

Ik denk vaak snel aan voeding, wat krijgt het paard te eten? Zeker als het paard nog lang jeuk heeft terwijl het mugje er niet of nauwelijks meer is. Wat is de samenstelling van zijn rantsoen? In de vorige blog heb ik hier ook al over geschreven. Ik ben van mening dat voer echt een grote invloed heeft op de jeuk van je paard.

Dekens

Maar goed die dekens, ik deed de deken altijd af als het frisser werd. Ook bij dagen dat er veel wind was ging er geen deken om bij mijn vriend. Heerlijk even ‘bloot’ op het land, ook fijn nu ze vacht aan het aanmaken zijn. En ja, soms was ik iets te laat en schuurde hij toch nog even. Dat is helaas altijd het risico wat je loopt zo aan het einde van het seizoen. Maar soms word je ook verrast, dan schuurt je paard toch niet terwijl het eigenlijk nog wel ‘eczeem’ weer is. Leuke ontdekkingen zijn dat, daar leer je veel van. Want wellicht heeft er dan toch iets gewerkt. Iets wat je bent gaan geven, of hebt veranderd of…. Denk er maar eens over na, ik weet zeker dat er iets is wat anders is. Waardoor de jeuk minder heftig is aan het eind van het seizoen.

Dekens wassen

Ook zo’n klus die dekens wassen, maar wel gelijk doen. Anders verstikken ze en gaan ze enorm stinken. Is mij ook een keer overkomen. Wat een vieze bende was het toen. Nu gelijk in de was of naar de paardenwasserij, kan de deken ook gelijk gerepareerd worden.

Eczeemdekens wassen

En mocht je deken niet meer te repareren zijn, hou dan in de maand december onze website in de gaten. Meestal kunnen wij dan eczeemdekens van de merken  Boett, Snuggy Hoods en de eczeemdeken Strong aanbieden met een speciale prijs. Of lees iedere maand onze blog!

Gepubliceerd september 2018, geschreven door Yvonne van Dijk eigenaar van Atorka Ruitersport. Ik heb inmiddels zo’n 20 jaar ervaring met zomereczeem bij paarden van diverse rassen.

Lees meer

Scroll naar top