Na 17 jaar eindelijk geen eczeemdeken meer nodig

Door: Yvonne van Dijk

Het paard van Bianca heeft na 17 jaar eindelijk geen eczeemdeken meer nodig. De jeuk is onder controle, wat ontzettend fijn! Zeker met de klimaat veranderingen. Soms is het erg warm, dan een periode met veel regen. Niet ideaal om je paard 24/7 in een eczeemdeken te hebben. We zeggen niet dat het paard geen SME/allergische klachten/jeuk  meer heeft, maar het is onder controle. De tijd gaat ons leren hoe het verder gaat met het paard van Bianca.

Bianca is één van de deelnemers van de gratis online meeting die wij eens in de 3 – 4 weken organiseren. We zijn 1 januari 2024 gestart met de online meetingen en we leren erg veel van elkaar. In eerste instantie hebben we kennis gemaakt en elkaars verhalen gehoord. Ieder is gestart met de Happy Belly Solid, omdat wij geloven dat een gezonde darm de basis is van een gezond paard. Na een paar weken kwam de Happy Belly Huidspray in beeld, de Happy Skin Huidgel en de Happy Skin Buzz Off. 

Inmiddels zijn we 5 maanden verder en zien we blije paarden. Paarden waarbij de jeuk deels of helemaal onder controle is. Dat is leuk, want zoals wij altijd zeggen “ieder paard vertelt zijn eigen verhaal”. En er zijn nog geen aantal paarden waarbij de weg wat langer is. Het paard van Hanneke is er nog niet en zij zoekt hulp via één van onze contacten uit ons netwerk. 

Bianca ziet bij haar d’r paard, na veel ups en downs een stijgende lijn. Een paar weken geleden was het nog echt niet zo, wat dan de verbetering heeft gegeven. Daar zijn wij nog niet uit. 

Bianca schreef: Het gaat wonderbaarlijk goed. Ze heeft zeker wel plekjes maar die worden niet veel groter. De manenkam is weer iets rustiger nu en er groeit weer wat haar terug. Heel blij dat ze geen deken op hoeft nu met die vreselijke regen! 
De linker foto is van een plekje in de manenkam, dit zit er al een paar dagen maar wordt niet groter en lijkt rustiger te worden. 
Het rechter plaatje is de andere kant van de manenkam die ze wat kaal had geschuurd,  maar dit zie je nu bijna niet meer zo op de foto.
De Happy Belly krijgt ze zonder uitzondering al maandenlang dagelijks in de hoeveelheid van 3 schepjes per dag.
Er zitten waanzinnig veel knutjes en ander vliegend gespuis bij ons dit jaar. Ik spuit dus ook dagelijks met Happy Skin Huidpray en de Happy Skin Buzz Off. Zeker ook nu met al die regen.
Maar dat ik meer spuit dan gemiddeld of wat aangeraden wordt vind ik echt niet erg,  daarmee kan ik haar voor het eerst in 17 jaar zonder deken kan houden! 
Bianca Rozendaal
Je paard zonder eczeemdeken
Manenkamp van het paard van Bianca

Merk je verschil tussen paarden

Ook Jantine Stuiver is erg blij met het resultaat, daarover is een blog geschreven. Zij heeft meerdere paarden staan en kon daarom goed het verschil testen. Alle paarden hebben zelfde rantsoen en worden regelmatig gereden. Wij weten wat de Happy Belly Solid kan in combinatie met de Happy Skin, maar dit overtrof onze verwachtingen. 

Online meeting bijwonen

Ben je benieuwd of ook jouw paard uiteindelijk zonder eczeemdeken kan? Misschien wil jij ook eens een online meeting bijwonen? Meld je dan aan door een mailtje te sturen naar advies@atorka.nl de eerst volgende meeting is woensdag 26 juni a.s. om 20:00 uur.

Kan of wil je geen meeting volgen? Maar heb je wel behoefte om even te overleggen, stuur dan ook een mail naar de klantenservice, we helpen je graag. Want wij gunnen ieder paard en eigenaar een paard zonder of minder in een eczeemdeken. Zelf hebben we jaren paarden met jeuk gehad, we weten echt wat jullie bezig houdt. 

Team Atorka

Happy Skin Huidgel
De Happy Skin Huidgel voor ieder wondje bij je paard en hond.
Happy Skin start pakket
Een sterk duo, om te ervaren hoe je paard reageert.
Happy Skin Buzz Off
Happy Skin Buzz Off, insceten hebben er een hekel aan.

Meer blogs