Botanica

Botanica International is opgericht in 2005 om te voorzien in de groeiende vraag naar natuurlijke producten. Daarbij maken zij gebruik van de helende kracht van de natuur.

Zij hebben een breed assortiment natuurlijke kruiden ontwikkeld, om veelvoorkomende huidaandoeningen te behandelen.

Alle producten zijn getest door het LCH-laboratorium in Parijs. Dit om aan te tonen dat alle producten vrij zijn van chemicaliën, toxines en parabenen.

Botanica producten bezitten unieke kalmerende eigenschappen. Deze activeren de gezonde cellen en de krachtige combinatie van diverse kruiden en de kalmerende eigenschappen van de natuurlijke oliën werken aan een snel en volledig herstel.

Aanbevolen producten

BotanicaAnti-itchCream
Botanica Anti-Itch cream
Botanica Herbal cream
Botanica Vliegenspray
Botanica 6 in 1 spray
Wat te doen tegen zomereczeem?

Botanica

Botanica International bestaat als sinds 2005. Dit bedrijf heeft een uniek kruidenassortiment ontwikkeld ten behoeve van een serie crèmes en washes om veel voorkomende huidaandoeningen te behandelen bij mens en dier

Alle kruiden die gebruikt zijn bezitten bewezen gunstige eigenschappen. Het kruidensysteem van Botanica bevordert een gezonde celgroei en optimaal herstel zonder littekens achter te laten.

Herbal Cream

Herbal Cream is een  natuurlijke kruiden crème en is bij veel huidaandoeningen inzetbaar. De Herbal Cream helpt de huid soepel te houden en ondersteunt een sneller herstel van wonden. Deze crème bevat ook nog eens een natuurlijk insect-werend middel. Geschikt voor paarden en andere (huis)dieren, maar ook voor de mens!

Anti-itch cream

Anti-itch Cream helpt de huid snel te kalmeren en hydrateren. Dankzij de unieke kruidenmix heeft het ook nog eens een natuurlijke insectwerende werking. Ook als je paard al jeuk heeft, geeft deze crème direct een verlichting van de jeuk. Geschikt voor paarden en andere (huis)dieren!

De anti-itch Cream helpt de huid zacht en soepel te maken en te houden. De uitgekiende samenstelling van kruiden werken heel snel tegen jeuk en kriebels en heeft bovendien een ontsmettende en herstellende werking op de huid. Bijkomend voordeel is dat de Anti-itch Cream een werend effect heeft op insecten.

Gebruiksaanwijzing: 
Begin in gelijk als er verschijnselen van jeuk zijn. Dit kan al in maart of april zijn. Was eerst de plekken met Cleansing wash. Niet uitspoelen! Zorg dat de huid vrij is van schilfers en vuil. Breng dan de Anti-itch Cream aan en masseer de plekken goed in. Herhaal dit gedurende 5 dagen. Daarna kan je dit om de andere dag doen, een week lang. Herhaal de behandeling zodra er tekenen van jeuk zijn.

Cleansing Wash

Cleansing Wash is een natuurlijke en unieke mix van kruiden met een ontsmettende en rustgevende werking. Een rustgevend en natuurlijk middel om je paard of jezelf mee te wassen, want ook de Cleansing Wash is geschikt voor mensen!

Gebruiksaanwijzing:
Goed schudden voor gebruik en meng 2 dopjes in 1 liter water.
Breng de wash met een spons of doek aan op de huid. De clearing was kan gebruikt worden op open en geïrriteerde huid.
Let op: niet afspoelen.

Fly Spray

Fly Spray is een natuurlijk middel om die vervelende insecten op afstand te houden van je paard. Het middel is 100% natuurlijk en kan direct op de huid worden aangebracht. Geschikt voor je paard en/of andere (huis)dieren. Deze spray werkt ook op paarden als ze bezweet zijn. Maakt geen vlekken op kleding. De ultieme vliegenspray voor dier en mens.

Deze vliegenspray is gemaakt op volledig natuurlijke basis. Vanwege de unieke formule kan deze spray niet alleen op dieren, maar ook op mensen volledig veilig worden gebruikt. 

Wil je meer informatie?

Heb je nog vragen over Botanica? Neem dan contact op met onze klantenservice via de mail of via de telefoon +31 (0)348446168. 
Wil je langskomen in onze showroom in Montfoort? Dat kan natuurlijk ook. Bel even voor een afspraak, dan zorgen wij dat er iemand is om je te ontvangen.

Online bestellen

Alle producten van Botanica zijn heel gemakkelijk online te bestellen via onze webshop.