Duurzaam verpakken bij Atorka

Duurzaam verpakken bij Atorka

Duurzaam verpakken bij Atorka

Duurzaam verpakken en groenere bezorg opties. De komende weken gaan we hier mee aan de slag. Minder plastic verpakkingen en opvulmateriaal.

Dozen versus verzendzakken

Je bestelling in een doos in plaats van verzendzakken. Iets waar we altijd al goed naar keken: hebben we een gebruikte doos die nogmaals gebruikt kan worden? Dan gaat daar de bestelling in. Echter met de nieuwe regelgeving van PostNL moeten we nu echt overstappen op dozen. Plastic verzendzakken mogen niet meer, gebruiken we die wel dan komt er een toeslag op de bezorging. En dan gaat het niet om het plastic, nee die pakjes rollen soms van de band. Dan moet men ze oppakken en dat lukt niet meer. Jammer want met de plastic verpakkingen gebruikten we minder volume. Veel van onze verzendzakken waren gemaakt van gerecycled plastic en daardoor milieuvriendelijk. Per 1 juli gaat deze nieuwe regel in, tot die tijd ontvang je nog de bestellingen op de oude manier.

Broodjeszaak

Maar goed, we gaan op zoek naar gebruikte dozen, ook in de kleinere formaten. Het is doodzonde om nieuwe dozen te gebruiken als het niet nodig is. Onze buurvrouw in Montfoort heeft een broodjeszaak, daar komen de eerst doosjes al vandaan. Wij doen er een net papiertje omheen, dat dan weer wel, en dan kan de bestelling op de post. Het opvulmateriaal komt uit onze shredder, want alles wat in de shredder kan, wordt ingezet als opvulmateriaal.

Wat vindt de klant

Gebruikt verpakkingsmateriaal, wat vind jij daarvan? Mijn pakjes komen altijd in nieuwe doosjes binnen, het staat erg mooi maar ik vind het zo zonde. Ik las onlangs ergens: “De papierindustrie is de op vier na grootste energieverbruiker ter wereld. Niet alleen omdat er bomen worden gekapt om papier te maken, maar ook omdat er fossiele brandstof en chemische stoffen nodig zijn om papier te produceren”. Daarom dus die gebruikte doosjes.

Groenere bezorging

Een onderzoek naar groenere bezorgopties is gestart. We lezen goede verhalen over bijvoorbeeld Budbee. Zij hebben duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Nu nog kijken of dit gekoppeld kan worden aan onze website. En wie weet wat voor opties we nog meer tegenkomen gedurende ons onderzoek. We houden je op de hoogte.

PS. na een telefoontje met Myparcel lijkt het er op dat niet alle verzendzakken verboden worden. Dat leek mij ook wat vreemd, daar alle grote webshops werken met verzendzakken, die waren vast niet blij met dit besluit…. Het wordt vervolgd dus.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top