FAQ Happy Skin en Happy Belly

 • FAQ Happy Skin en Happy Belly

Door Kirsten Danz één van de Atorka team leden. Zij had onlangs een gesprek met Rita Groenendaal van Greenvalley Health Products uit Wageningen en kon heel veel vragen stellen!

Hoe gebruik je Happy Skin en Happy Belly?

Twee populaire producten voor paarden met jeuk. Al dan niet ontstaan door de cullicoïde mugjes. Ook darmproblemen kunnen jeuk veroorzaken. Hieronder de meeste gestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen, dan contact opnemen hoor. 

Happy Skin Buzz Off en Huidspray staat op de verpakking: contact met slijmvliezen vermijden.

Mijn paarden staan samen en kriebelen elkaar/het veulen van likt aan de producten op gesprayd bij mijn merrie/mijn paard krabt zichzelf met de mond, wat nu?

 • Dit is geen probleem. De Happy Skin producten zijn volledig veilig en kunnen geen kwaad. Contact met slijmvliezen wordt afgeraden omdat direct rondom slijmvliezen en bijvoorbeeld de ogen sprayen ervoor kan zorgen dat het wat prikt. Denk aan shampoo in je ogen krijgen: het kan geen kwaad, maar het is niet prettig door het prikken. Dit is ook het geval bij de Happy Skin producten.
 • Houdt er rekening mee dat het aflikken van het product de werking op de huid vermindert. Behandel zo nodig extra.

Hoeveel Happy Belly Solid gebruik ik voor mijn paard?

 • 90 – 200 kg 1 maatschepje
 • 200 – 300 kg 2 maatschepjes
 • 300 – 500 kg 3 maatschepjes
 • 500 – 700 kg 4 maatschepjes
 • vanaf 700 kg 5 maatschepjes
 • Voor een gemiddelde IJslander kom je uit op 3 maatschepjes.

Weekdosering Happy Belly verdelen?

Ik ben niet iedere dag bij mijn paard, mag ik de totale weekdosering verdelen over de dagen dat ik er ben? 

 • Nee, dit is niet aan te bevelen. Hiermee wordt de aanbevolen dagelijkse dosering overschreden. Als je er bijvoorbeeld 5 dagen bent, geef op die 5 dagen de aanbevolen dosering en geef niets op de andere 2 dagen. 

Mogen de Happy Skin en Happy Belly producten gecombineerd worden met andere producten?

 • Ja, dit is mogelijk. Houd er wel rekening mee dat je op deze manier niet weet welk product welk effect heeft.

Heeft Happy Belly effect op de huid?

 • Happy Belly heeft effect op de darmfunctie. De darmfunctie is bij paarden met huidaandoeningen/allergische reacties/ontstekingen veelal verstoord. Er is een directe verbinding tussen de verstoorde huidfunctie en huidklachten. Verbetering van de darmgezondheid zorgt uiteindelijk dus ook voor verbetering van de huid gezondheid.

Het heeft veel geregend, wat nu?

 • Harde regenbuien kunnen ervoor zorgen dat de werking van de Happy Skin producten vermindert wordt. Behandel zo nodig extra. 

Ik wil mijn eczeemdeken op mijn paard leggen na de behandeling. Kan dat?

 • Ja, dit is mogelijk. Laat de producten wel even goed intrekken en drogen voordat de deken opgelegd wordt.

Wanneer  begin ik met de producten?

 • Happy Belly kan 365 dagen per jaar gegeven worden.
 • De huidspray begin je op tijd mee, het liefst voor aanvang van het zomereczeem seizoen.
 • De buzz-off spray gebruik je op het moment dat de insectendruk hoger wordt. Dit verschilt per gebied, dus kijk zelf goed om je heen.

Mijn paard heeft een wond(je) en ik wil dit behandelen met de huidgel. Moet ik de wond hiervoor wassen, bijvoorbeeld met betadine? 

 • Nee, wassen is niet nodig. Afspoelen met schoon stromend water om vuiligheid weg te spoelen is voldoende. Daarna kun je de huidgel (voorheen Happy Skin wondgel) gebruiken.
 • Betadine zorgt voor doding van de bacteriën. Rondom een wond klinkt dat als een goed idee, maar het doodt ook de goede bacteriën die je niet kwijt wilt. Daardoor heelt een wond minder snel.

Mag mijn paard in de zon staan met de Happy Skin producten?

 • Ja, dat is geen probleem. Er zijn geen bijwerkingen bekend bij blootstelling aan de zon. 

Ik wil de producten aanbrengen rondom het hoofd, hoe doe ik dat?

 • Aanbrengen rondom het hoofd kan, mits de producten met mate gebruikt worden. Dit kun je bijvoorbeeld doen met een schone spons. Zorg ervoor dat je niet teveel gebruikt. Als het paard gaat zweten kan het product bij overmatig gebruik richting de ogen lopen, wat prikken tot gevolg zou kunnen hebben.

Ik zie na de behandeling witte schilfers, is dat erg?

 • Nee, dit is een goed teken. De behandeling versnelt het herstel van de huid, waardoor de witte schilfers kunnen ontstaan. De oude huid is vervangen door nieuwe huid. 

Mijn paard heeft verleden jaar een darminfectie gehad, wanneer start ik met Happy Belly?

 • Je kan Happy Belly vrij snel gaan voeren, mits de DA een ander advies geeft. Opbouwen is niet noodzakelijk.

Heb jij nog een vraag over Happy Skin of Happy Belly?

Neem dan contact met mij op, ik geef je antwoord op je vraag en zal hem gelijk plaatsen op dit overzicht.

Kirsten Danz

Snuggy Hoods eczeemdeken
Eczeemdekens
Happy Belly Solid
Happy Belly Solid
Happy Horse - Happy Skin
Advies nodig? Bel dan 0348 446168

Meer blogs

bitten blog

Bitten blog

Door Nike Ruhulessin Bitten blog, zie jij ook door de bitten het bos niet meer? Vandaag de dag zijn er zoveel bitten op de markt, dat ik me serieus afvraag: waarom?  De diverse instructeurs waar ik in mijn leven les van heb gehad, waren het eigenlijk allemaal unaniem met elkaar eens: leer nou maar eerst

Lees verder »
Paard het land op

Paarden op het land

Paarden op het land De kans is groot dat de paarden binnenkort weer op het land staan. Hoe bereid jij je paard voor? Want de kans op hoefbevangenheid ligt op de loer als een paard niet gewend is aan gras. Zeker als de nachten nog koud zijn en er ’s morgens de zon fel schijnt.

Lees verder »
Happy Horse

Aanpak zomereczeem via de huid en de darm

Aanpak Zomereczeem via de huid en de darm Afgelopen winter hebben we met tevreden gebruikers van Happy Skin gesproken. Hieruit bleek dat op veel plaatsen de aanpak erg verschillend was. Ons stappenplan vorig jaar was: dagelijks Happy Skin Huidspray en Happy Skin Buzz Off Spray bij hogere insectendruk er naast gebruiken. Bij grotere wonden gebruik

Lees verder »
Karlslund Laki neopreen singel

Getest Karlslund Laki Neopreen singel

Getest Karlslund Laki Neopreen singel Algemene informatie van het product: Karlslund Laki Neopreen singel.  Materiaal: Neopreen gevoerd met Memory Foam | Maatvoering: 45cm |  Prijs: € 75,00  De eerste indruk  De Karlslund Laki neopreen singel ziet er fijn en degelijk uit. De vorm is vrij standaard, waar ik van houd. Het materiaal is voornamelijk neopreen,

Lees verder »
Scroll naar top