Goed werkende paardendarm van levensbelang

Door: Yvonne van Dijk

Goed werkende paardendarm van levensbelang

Blog door Yvonne van Dijk

Dat lees ik op de site van Greenvalley Health Products uit Wageningen. Drs. Henk van Faassen legt op de website van Greenvalley een en ander uit over de functie van de darm in relatie tot huidproblemen en allergie. 
De darm is een orgaan dat een belangrijke, maar complexe taak vervult, namelijk het zorgt voor de opname van voedingsstoffen en blokkeert de opname van schadelijke stoffen en bacteriën.
Om deze functie goed te vervullen, moet de darmwand goed werken. Vooral het
tegenhouden van schadelijke stoffen en bacteriën is belangrijk en vraagt veel energie. Bij een ontsteking in de darm lekken de schadelijke stoffen naar het bloed en geven ernstige problemen.
Calciumbutyraat, één van de ingrediënten in Happy Belly Solid, is een verbinding van calcium en boterzuur, hierdoor een goede energiebron voor de darm en versterkt de afdichting van de darm waardoor problemen worden voorkomen. Het onderdrukt bovendien slechte bacteriën en bevoordeelt goede bacteriën.
Ik stel de vraag: “Is dit dus één van de redenen waardoor we bij paarden zien dat de met zomereczeem de jeuk afneemt als ze Happy Belly krijgen?”
Happy Belly zorgt inderdaad voor het verminderen van jeuk door :
1- Moduleren van de afgifte van stoffen ( immuuncellen) via de huid,
2- Veminderen van expressive stoffen ( glycoproteine) die jeuk bevorderen.

Koliek

Paarden en pony’s hebben een gevoelige darm en we spreken van (ware) koliek als er
buikpijn optreedt door problemen in het maagdarmstelsel. Dit kan komen door kramp, verstopping en gas- of zandophoping. Het is belangrijk om de dierenarts in te schakelen bij ernstige koliek.
Bij lichte koliek problemen en chronische darmproblemen met vaak wat dunnere mest, kan Happy Belly Solid uitkomst brengen. Het versterkt de darmfunctie, verschuift de balans naar goede bacteriën en reguleert bovendien het immuunsysteem in de darm.

Hoe lang voer je Happy Belly Solid

Toen ik dit besprak met mijn collega’s kreeg ik de vraag, “hoe lang voer je Belly dan”. Greenvalley Health Products adviseert Happy Belly jaarrond te geven aan paarden die bekend zijn met darmproblemen. Een darm repareer je niet in een paar maanden, hier staat een langere periode voor.

Ik heb ook gebeld met Cora Wijmans, zij geeft al langere tijd Happy Belly Solid. Ze vertelde dat ze na een periode van circa 8 maanden dacht dat ze wel een poosje kon stoppen. Echter haar Thor liet vrij snel zien dat dit niet een goed plan was. Dus zij stopt maar niet meer met het geven van Belly.

Ook Marieke Weber voert nu al geruime tijd de Belly aan David. Ze ziet een veel vrolijker David in de weide. Terwijl ze eigenlijk nooit het idee had dat David darmproblemen had. David is wat wat ouder en bekend met PPID. Had een zware winter achter de rug, daardoor gestart met Happy Belly met een verrassend succes. Over PPID en Happy Belly binnenkort veel meer.

Vragen over Happy Belly

Heb jij vragen over dit product? Bel of mail ons dan. We helpen je graag en anders overleggen we weer met Henk van Faassen. Want hoe fijn is het als je de huidproblemen van je paard of pony eindelijk goed kan aanpakken. Dat een goed rantsoen verbetering liet zien, dat was al bekend. Maar dat de darmen zo van belang zijn, dat had ik niet zien aankomen. Maar nu snap ik nog beter hoe complex of eigenlijk eenvoudig de weg naar verbetering is. Het is complex als de darmen niet  goed functioneren, maar eenvoudig als je dit voor elkaar hebt. Oh ja wacht niet tot het zomer is om Happy Belly te gaan voeren. Het product heeft tijd nodig om zijn werk te kunnen doen. 

Yvonne van Dijk / Atorka Ruitersport / Tel. 0348446168

Start test Greenvalley
Greenvalley praktijk test 7 weken
Greenvalley Health Products
Greenvalley producten
Happy Belly Solid
Happy Belly Solid

Meer blogs