Ik ga paardrijden op IJsland

Door: Yvonne van Dijk

Ik ga paardrijden op IJsland

Eind maart 2024 is het dan zover, ik ga paardrijden op IJsland. Een lang gekoesterde droom die uit komt. Dus ik ben volop bezig met de voorbereidingen. Ik heb via een vriendin een leuk adres gevonden, geheel verzorgd, paardrijden, overnachten en het eten. Ideaal lijkt me dit. 

Maar ook Henk van der Velden biedt verschillende soorten reizen aan, hierbij een overzicht van zijn mogelijkheden. En Elke Coolen is regelmatig gids bij Islandshestar op IJsland. Waar ze overigens ook een reis organiseren waarbij je gaat paardrijden en leert breien met IJslandse wol. Zo zijn er nog tal van organisaties te vinden op social media bijvoorbeeld.

Welke paardrijkleding neem ik mee?

Wat neem ik mee? In maart zal het nog fris of zelfs koud zijn. Dus mijn fijne Stierna jas die warm én echt waterdicht is gaat mee. Kort van te voren was ik de jas nog, dat moet als je met kleding bij paarden bent geweest. Een van de regels van IJsland. En een waterdichte en warme broek, ook maar van het Zweedse merk Stierna, dan weet ik zeker dat het goed is. Paardrijhandschoenen, het lijkt me een goed moment om met de Catago FIR-Tech winterhandschoenen te gaan rijden, waterdicht en lekker warm. Hoe dat zit met een helm, dat weet ik nog niet. Daar kom ik later op terug. Schoenen heb ik al bedacht, mijn Vegan Blundstones gaan aan en misschien neem ik mijn Muck Boot laarzen wel mee. En ik neem mijn IJslandse trui mee, gemaakt van echte IJslandse wol. Uhm.. hoeveel mag er eigenlijk in mijn koffer, dat moet ik ook nog maar eens uitzoeken. Daarbij ben ik er maar een paar dagen. 

In conditie

In conditie komen, ja daar ga ik ook aan werken. Ik kan paardrijden, maar doe dit niet zoveel meer momenteel. Marieke Weber van Vefgrund heb ik al gebeld, daar ga ik privélessen volgen. Maar je kan in Loosdrecht ook rijden in een groepje en natuurlijk op Vlieland bij Stal Edda. Of ik daar nog tijd voor heb. dat denk ik niet. Ik ga er vanuit dat de lessen bij Marieke voldoende zijn.

De Catago FIR-Tech winter paardrijhandschoenen die ik mee neem zijn getest, hier vind je de resultaten. 

Hoe het was op IJsland, dat lees je ergens in april als ik weer thuis ben. 

Yvonne

Stierna Storm regenbroek
Waterdichte rijkleding
Catago Fir-Tech Elite winterhandschoenen
Waterdichte handschoenen
Kidka Þing IJslandse trui
Trui van IJslandse wol

Meer blogs