Ik ga paardrijden op IJsland

Door: Yvonne van Dijk

Ik ga paardrijden op IJsland en ik neem mee?

Eind maart 2024 is het dan zover, ik ga paardrijden op IJsland. Een lang gekoesterde droom die uit komt. Dus ik ben volop bezig met de voorbereidingen. Ik heb via een vriendin een leuk adres gevonden, geheel verzorgd, paardrijden, overnachten en het eten. Ideaal lijkt me dit. 

Maar ook Henk van der Velden biedt verschillende soorten reizen aan, hierbij een overzicht van zijn IJslandreizen. Elke Coolen is regelmatig gids bij Islandshestar op IJsland. Waar ze overigens ook een reis organiseren waarbij je gaat paardrijden en leert breien met IJslandse wol. Zo zijn er nog tal van organisaties te vinden.

Welke paardrijkleding neem ik mee?

Wat neem ik mee? In maart zal het nog fris of zelfs koud zijn. Dus mijn fijne Stierna jas die warm én echt waterdicht is gaat mee. Kort van te voren was ik de jas nog, dat moet als je met kleding bij paarden bent geweest. Een van de regels van IJsland. En een rij-overall, dat lijkt me geweldig, thermo kleding er onder en klaar denk ik. Paardrijhandschoenen, het lijkt me een goed moment om met de Catago FIR-Tech winterhandschoenen te gaan rijden, waterdicht en lekker warm. Schoenen heb ik al bedacht, mijn Vegan Blundstones gaan aan en misschien neem ik mijn Muck Boot laarzen wel mee. En ik neem mijn IJslandse trui mee, gemaakt van echte IJslandse wol. Uhm.. hoeveel mag er eigenlijk in mijn koffer, dat moet ik ook nog maar eens uitzoeken. Daarbij ben ik er maar een paar dagen. 

In conditie

In conditie komen om lange tochten te paard te maken. Ja daar ga ik ook aan werken. Ik kan paardrijden, maar doe dit niet zoveel meer momenteel. Marieke Weber van Vefgrund heb ik al gebeld, daar ga ik privélessen volgen. Maar je kan in Loosdrecht ook rijden in een groepje en natuurlijk op Vlieland bij Stal Edda. Of ik daar nog tijd voor heb. dat denk ik niet. Ik ga er vanuit dat de lessen bij Marieke voldoende zijn.

Het was geweldig op IJsland

Wat een prachtige dagen heb ik gehad. Op de eerste plaats de paarden, die waren super fijn te rijden. Sophie de eigenaar kan prima inschatten op welk paard je kan rijden, onze hele groep had fantatische paarden om te rijden.  Het huisje waar in sliep, de verzorging bij Sophie en Hannes van de Kálfhóll boerderij dichtbij Selfoss was top. Er werd iedere dag een verse maaltijd gekookt, in de ochtend een zalig ontbijt en bij de lunch stond er meestal een verse soep klaar. 

Het weer, tja ik heb echt alles gehad. Vooral enorm veel wind, beetje regen, sneeuw, zon en het niet te vergeten het Noorderlicht gezien. Wat was ik blij met mijn Topreiter rij-overall. Waterdicht, en met een thermobroek / shirt van Karlslund er onder, heb ik het niet koud gehad.  Tijdens de Golden Circle Tour had ik veel plezier van mijn waterdichte jas van Stierna. Oh ja en vergeet niet een muts mee te nemen, die heb je echt nodig. 

Kortom ik heb genoten en ga zeker nog een keertje terug. Wat een geweldig land is het, de ruimte, de paarden, de natuur en geweldige mensen.

Yvonne van Dijk

Ruiter
Waterdichte rijkleding
Catago Fir-Tech Elite winterhandschoenen
Waterdichte handschoenen
IJslandse trui
Trui van IJslandse wol

Meer blogs

Lymfestelsel

HELTIE Lymfe

Een nieuw HELTIE product Er is weer een nieuw HELTIE product binnengekomen. Dit keer de HELTIE lymfe en daar zijn we erg blij mee.  Het

Lees verder >