Testresultaat waterdichte paardrijhandschoen

Door: Yvonne van Dijk

Testresultaat waterdichte paardrijhandschoen

Het is januari 2024 als de Catago FIR-Tech handschoenen binnenkomen. De winter is al deels achter de rug, maar het is niet anders. Waterdichte winterhandschoen met Catago FIR-Tech technologie. Gunstige ontstekingsremmende en verwarmende effecten van de keramische deeltjes. Een elastisch basismateriaal en volledig elastische manchetten zorgen voor de perfecte pasvorm. Thinsulate-voering houdt de handen warm bij extreme kou. Versterkte handpalm en vingers om slijtage tijdens het rijden te voorkomen. Op social media gingen we op zoek naar testruiters, die vonden we erg snel.

De eerste resultaten

Mocht het nog gaan vriezen, dan weten hoe warm ze zijn. Maar ik ben ook benieuwd naar de waterdichtheid.
Helena Steenhaut plaatste als eerste een reactie; ik heb vandaag de handschoenen ontvangen Yvonne van Dijk . Ze voelen lekker warm en soepel aan. Heb voor de nieuwsgierigheid de waterdichte factor even getest door de handschoenen onder de kraan te houden. En de eerste test was al geslaagd. Mijn hand bleef droog en daarna even met die natte handschoen (nog niet rijdend) de biotane teugels eens vastgenomen en door mijn hand laten glijden, er was nog grip op de teugel (dat al ooit voor gehad dat dit verminderd was) Vanavond hier vries, morgenvroeg ga ik ze eens al rijden testen!!
Pasvorm ook in orde, vingers wat aan de lange kant maar dat gaat nog. De duim is het minst passend maar stoort me niet. Ikzelf heb dan ook wel korte dikkere vingers. Mijn maat: 7.
De handschoenen kunnen ook aan blijven om de gsm te gebruiken voor een foto of op te nemen. Mijn Roeckl handschoenen moet ik uitdoen als ik deze wil bedienen.

Vervolgens ging ze er mee rijden

Vandaag eerste keer gaan rijden ermee!! Ik had helemaal geen koude handen. Ze sluiten goed aan rond mijn hand. De vingers zijn wel wat groot (zoals al eerder geschreven). Ze worden zo warm dat bij positieve temperaturen, ze misschien te warm zijn 🙈. Ze hebben zeker voldoende grip zowel bij de teugels en het aansingelen (wat ik niet altijd had bij andere handschoenen)
Als voorlopige aandachtspuntjes zou ik zeggen: Ze zijn nog stijf, maar dat is wel vaker zo bij nieuw materiaal. Aan het materiaal moet ik zelf ook wat wennen tijdens het rijden. Misschien wat dik, zeker voor kleine handelingen zoals kleine spulletjes oprapen.
En de binnenkant van de handschoen kan wat loskomen, bij het uitdoen ervan, na het rijden en de lekker warme handen… Nu nog een paar keren rijden ermee en wachten op de regen😅😅

Marina Kapteijn heeft deze handschoen ook getest

Zij schreef: Heb de handschoenen aangehad met fietsen en mennen .. ze zijn zeker een stuk warmer dan de handschoenen die ik had (dat waren overigens geen winterhandschoenen) Wind voel je niet.. regen nog niet gehad. Kwa maat zitten ze prettig. De buitenvoering is iets ruimer dan de binnenvoering waardoor ze wat log voelen soms. Wat ik jammer vind is dat ik mn handschoenen uit moet doen om mn telefoon te bedienen. Niet dat ik nu de hele tijd op mn telefoon zit. Maar navigeren tijdens het mennen doe ik er wel mee… De teugels liggen wel erg prettig in de handschoenen. Ze glippen niet door de vingers en blijven keurig op lengte liggen in mn hand zonder te knijpen (ik heb van die kunstof hexagon teugels). Ik ben zeker happy met de handschoenen tot nu toe..
Het is grappig om te lezen dat Helena wel de handschoenen aan kan houden als je haar telefoon wilt gebruiken en Marina niet. Het wachten is op andere testresulaten dan weten we meer.
En vind je het inmiddels te warm voor deze winterhandschoen? Geen probleem, we hebben ze ook in een dunnere versie, de Catago FIR-Tech handschoen.
Catago FIR-Tech winterhandschoen en mennen met je paard
Mennen met de Catago handschoenen
Rijkleding
Heerlijke thermo-rijrok Laurie
Catago Fir-Tech Elite winterhandschoenen
Catago FIR-Tech handschoen

Meer blogs

Lymfestelsel

HELTIE Lymfe

Een nieuw HELTIE product Er is weer een nieuw HELTIE product binnengekomen. Dit keer de HELTIE lymfe en daar zijn we erg blij mee.  Het

Lees verder >