Paardrijhandschoenen

Door: Yvonne van Dijk

Waar moeten goede paardrijhandschoenen aan voldoen? Paardrijjhandschoenen moeten comfort, grip en warmte bieden. Handschoenen voor werkzaamheden op stal en rondom de paarden moeten warm en het liefst waterdicht zijn.

Wij hebben een mooie collectie handschoenen van de merken Eques, Hrimnir, Karlslund, Catago, Mountain Horse en Harry’s Horse. 

Zelf ben ik erg gemakkelijk en gebruik alleen wat ik fijn vind zitten en ben niet erg merk-vast wat dat betreft.

Wel moet ik erbij zeggen dat ik zowel handschoenen heb voor stalwerkzaamheden als om mee te rijden.

Voor de stalwerkzaamheden ben ik een fan van de Mountain Horse Explorer

Deze handschoenen zijn lekker warm en waterdicht! Persoonlijk vind ik het feit dat ze waterdicht en echt warm zijn ideaal. De reflecterende details zijn een leuke extra bijkomstigheid.

Je kan uiteraard ook met deze handschoenen rijden. Ze zijn daar ook geschikt voor, maar persoonlijk hou ik meer van wat dunnere handschoenen om te rijden. Maar een absolute aanrader voor alle handelingen rondom je paard

Omdat ik tijdens nat en koud weer gauw last heb van de gewrichten in mijn handen rij ik graag met de Catago FIR-Tech Human paardrijhandschoenen

Deze handschoenen zijn gevoerd met de bekende FIR-Tech stof. De FIR-Tech stof bevat keramische deeltjes, die de lichaamswarmte tot diep in het weefsel reflecteren.

Dit verhoogt de bloedcirculatie en houdt spieren, pezen en gewrichten soepel. Voor mij (met artrose-gerelateerde klachten) een fijne oplossing.

Wij vroegen onze Atorka Ambassadeurs welke handschoenen zij gebruiken en hun ervaringen hiermee.

Rik Mens: Voor de winter draagt hij de winterhandschoenen van neopreen van Eques.
Zijn ervaring is dat de handschoenen wat klein vallen, dus in geval van twijfel: neem een maatje groter.

Esmee Versteeg: Ook Esmee gebruikt de winterhandschoenen van Eques en is daar ook erg tevreden mee.

Silke Kosse: draagt in de winter graag leren handschoenen gevoerd met fleece. 

Wil je zien welke handschoenen wij allemaal in onze collectie hebben? Kijk eens bij al onze rijhandschoenen, misschien zit er wat voor je bij?

Maten?

Wij krijgen veel vragen over maten. Tja, dat is altijd een lastige. In principe houden alle fabrikanten en leveranciers zich aan de internationale matentabel.

Maar de handschoenen kunnen afhankelijk van materiaal en voering toch anders uitvallen.

Wil je de juiste handschoen en wil je komen passen? Kom dan langs op werkdagen tussen 9.00 uur en 14.00 uur.

Wil je op een andere tijd komen? Bel dan even voor een afspraak. Dan zorgen wij dat er iemand is om je te ontvangen en te adviseren. Uiteraard staat er een kopje koffie of thee voor je klaar.

 

Mountain Horse handschoen Explorer waterproof
De Mountain Horse handschoen Explorer waterproof is een high performance 4-laags waterdichte winterrijhandschoen met reflecterende details en ze zitten echt heerlijk. 
Eques winter handschoenen
De Eques winterhandschoenen zijn lekker warm en ademend. Gemaakt van duurzaam materiaal en geschikt om mee paard te rijden. Het neopreen op de rug van de hand biedt bescherming tegen kou en zorgt ervoor dat je je handen goed kunt bewegen. Het anti-slip materiaal in de handpalm zorgt voor een stevige grip op de teugel.

Meer blogs