Snuggy Hoods

Snuggy Hoods is inmiddels een begrip onder eigenaren met paarden die last hebben van huidallergieën en  zomereczeem.

Dit bedrijf is inmiddels al weer 20 jaar geleden opgericht. Dekens voor paarden met zomereczeem waren indertijd niet verkrijgbaar in de UK en zo ontstond Snuggy Hoods. 

Wat begon als een klein ‘zolder’ project, groeide al snel uit tot een bedrijf wat levert aan het hele Verenigd Koninkrijk. Inmiddels zijn de producten ook te krijgen in Nederland, Finland, Duitsland, Noorwegen, Japan, Australië en Nieuw-Zeeland.

In 2012 ontving het bedrijf de ‘Royal appointment’ voor levering aan het Britse Koningshuis. 

Atorka Ruitersport is al jaren dé trotse dealer van deze dekens voor de Benelux. De korte lijnen met het Engelandse Snuggy Hoods team, maakt dat wij veel klanten goed kunnen adviseren.  Alle Snuggy Hoods producten zijn via ons te bestellen, ook als ze niet op onze site staan. Onze klantenservice kan je hierbij helpen. 

Snuggy Hoods

Aanbevolen producten

Snuggy Hoods Eczeemdeken
Snuggy Hoods eczeemdeken
Snuggy Hoods uierflap
Snuggy Hoods Koker bescherming
Snuggy Hoods koker bescherming
Snuggy Hoods voorbeen bescherming

Snuggy Hoods bij Atorka

Wij zijn super trots dat wij dé dealer van Snuggy Hoods in Nederland en België zijn. Deze fantastische deken met sublieme pasvorm is een verademing voor menig pony en paard. 

Eigenaren van paarden die last hebben van zomereczeem zijn erg te spreken over de kwaliteit en pasvorm van de producten van Snuggy Hoods. Een deken zonder gespen, maar met klittenband, welke als een tweede huid om je paard zit. Zodat je paard ook lekker kan rollen bijvoorbeeld, onze Fákur vond de Snuggy echt geweldig.

De volledige eczeemdeken

De Snuggy Hoods eczeemdeken is een fijne deken gemaakt van een robuust iets elastisch materiaal. De stof is goed ademend en waterafstotend, maar biedt ook bescherming tegen vuil en stof. Deze zomereczeemdeken kan 24/7 gedragen worden in de regen of met mooi weer. Daarnaast heeft de deken een vaste buikflap die door middel van klittenband wordt vast gemaakt. Deze deken wordt geleverd inclusief los halsstuk.

De stof is super stevig! Mocht er toch een scheurtje ontstaan dan zal deze niet snel doorscheuren. Desondanks raden wij aan om eventuele beschadigingen zo snel mogelijk te (laten) repareren. Regelmatig uitkloppen en wassen is aan te raden. De deken blijft ook beter ademen daardoor.

De deken bestaat uit twee delen. Het halsdeel en de deken met buikflap. Hiervoor is gekozen om de deken eenvoudiger aan te doen bij het paard. Het halsstuk en de buikflap worden standaard bij deze deken geleverd in de juiste, bijpassende maat. Deze hoef je dus niet apart bij te bestellen. Wil je de deken uitbreiden met een hoofdkap, voorbeen bescherming en/of uier/koker bescherming? Bestel deze onderdelen dan apart!

Het halsdeel eindigt met een elastische band kort achter de oren, om naar beneden glijden te voorkomen tijdens het voeren/grazen. De deken is erg netjes afgewerkt. De hals, de boeg en de staart zijn gevoerd met een glad lycra materiaal waardoor huid en haren niet kapot geschuurd worden door de deken. De paarden dragen deze eczeemdeken met veel plezier.

Extra bescherming nodig?

Er zijn diverse mogelijkheden om je pony of paard extra bescherming tegen zomereczeem te geven. Denk hierbij aan een hoofdkap, uierflap of koker bescherming en er is zelfs bescherming voor de voorbenen.

Online of in de shop?

Snuggy Hoods producten koop je gemakkelijk online via onze webshop.  Wil je toch liever langskomen om te kijken? Maak dan een afspraak voor een bezoek aan onze shop. Dat kan via klantenservice@atorka.nl of telefonisch +31348-446168