Tölthester

Tölthester is een Deens bedrijf wat een reeks hoogwaardige zadels heeft ontwikkeld speciaal voor het IJslandse paard. Alle zadels zijn gemaakt in de EU en er wordt uitsluitend gewerkt met kwaliteitsleer uit Engeland en Duitsland. 

Inmiddels heeft dit bedrijf haar collectie uitgebreid met allerlei mooie en duurzame producten speciaal ontwikkeld voor IJslanders. Denk hierbij aan een kaptoom, singels, beugelriemen, halsters, hoofdstellen en teugels en nog veel meer.

De komende weken zie je steeds meer producten van Tölthester in de shop verschijnen. Mis je een product? Mail of bel dan met de klantenservice en wij regelen het voor je. Aanbevolen producten

Tölthester Thor boomloos IJslander zadel
Tölthester Thor boomloos zadel
Tölthester longeerlijn IJslandse kleuren
Tölthester halster IJslandse kleuren
Tölthester kaptoom - multi bridle

Tölthester bij Atorka

Tölthester is een Deens bedrijf wat een reeks hoogwaardige zadels heeft ontwikkeld speciaal voor het IJslandse paard. Alle zadels zijn gemaakt in de EU en er wordt uitsluitend gewerkt met kwaliteitsleer uit Engeland en Duitsland. 

Inmiddels heeft dit bedrijf de collectie uitgebreid met een groot aantal mooie en duurzame producten. Allemaal speciaal ontwikkeld voor IJslanders.

Denk hierbij aan een kaptoom, singels, beugelriemen, halsters, hoofdstellen en teugels en nog veel meer.

Flaki IJslanderzadel

Het Flaki IJslanderzadel is geheel nieuw ontwikkeld. Het heef een half-diepe zit en comfortabele korte anatomische kniewrongen, die zorgen voor een stabiele zit van de ruiter. Dit zadel is standaard leverbaar in de zitmaten 17 en 17.5″ met wol gevulde kussens. Om tot een juiste ligging te komen, is dit zadel voorzien van een verwisselbaar kopijzer.

Het Flaki zadel is een ideaal IJslander zadel. Uiteraard is het zadel gemaakt van een zeer mooie kwaliteit leer. En doordat het zadel is afgewerkt met de bruine korte kniewrongen, bruine stiksels en bies, is het een mooi en stijlvol zadel om te zien.

De sterke kniewrongen en de halfdiepe zit hebben als voordeel voor dat de ruiter bijna automatisch een correcte houding en balanspositie in het zadel heeft.

Ook heeft het Flaki zadel heeft een diepe zitting met als basis een A-boom die voor veel paarden de goede pasvorm heeft.

Boomloos IJslanderzadel Tönn

Het Tönn boomloos IJslanderzadel is voorzien van een kopijzer. Het kopijzer zorgt voor meer ruimte bij de schoft en een smallere zit voor de ruiter. Dit model is iets korter dan de gemiddelde boomloze zadels, heeft gel in de zitting en foam in de kussen

Boomloos IJslanderzadel Thor 

Het Thor boomloos IJslanderzadel is een luxere versie van de populaire Tonn. Deze Thor is uitgevoerd met een andere leerkwaliteit én er zijn op een paar punten verbeteringen doorgevoerd. Deze pad is gemaakt van een betere kwaliteit leer.

Kaptoom – Multi Bridle

Deze Kaptoom – multi bridle, wordt ook wel training hoofdstel genoemd. Een anatomisch gevormde kaptoom – multi bridle gemaakt van mooi soepel leer met frontriem. Een multi functionele kaptoom – multi bridle, die zowel met als zonder bitje te gebruiken is.

Webbers

De Webbers zijn gemaakt van zeer goede kwaliteit leer. Webbers zijn eenvoudige verstelbare beugelriemen, de zogenaamde close-contact beugelriemen. Lengte van deze leren webbers is 70 cm en ze worden per paar geleverd.

Halster in IJslandse kleuren

Het Halster IJslandse kleuren is een super leuk halster in IJslandse én Nederlandse kleuren. Het halster is verstelbaar en netjes afgewerkt. Daarnaast is het halster bij neusriem en achter de oren onderlegd, waardoor het extra comfortabel is voor je paard.

Longeerlijn in IJslandse kleuren

De Longeerlijn IJslandse kleuren heeft een zilverkleurige musketon. De longeerlijn wordt geleverd in een tasje met hengsel. Een gave longeerlijn voor de IJslander fans!

Online bestellen

Alle Tölthester producten zijn heel gemakkelijk online te bestellen via Atorka.

Wil je toch liever langskomen om de producten eerst te zien en te voelen? Maak dan een afspraak via klantenservice@atorka.nl dan zorgen wij dat er iemand is om je te ontvangen en te adviseren.