Vitalbix producten

Door: Linda van Tol

Vitalbix producten, onze gastblogger Linda van Tol dook in de verschillende producten en schreef een blog hierover. 

In onze webshop vind je verschillende producten van Vitalbix. Vitalbix is paardenvoeding welke rijk is aan vezels en een laag zetmeel- en suikergehalte heeft. Ook is Vitalbix optimaal verteerbaar en bevat vele vitaminen en mineralen. In deze blog wil ik je graag kort kennis laten maken met de verschillende producten van Vitalbix uit ons assortiment. 

Compleet voer | Vitalbix Daily Complete

Vitalbix Daily Complete is in combinatie met voldoende ruwvoer, een goede basis voor je paard. Het is vrij van granen, melasse en laag in suikers en zetmeel. Daily Complete bevat alle essentiële voedingsstoffen voor je paard, zonder alle onnodige toevoegingen. Een kwalitatief hoogwaardig product en een natuurlijke en verantwoorde manier van voeren. 

De basis van de Daily Complete bestaat uit vezelrijke luzerne, een bron van goed verteerbare eiwitten. De toegevoegde cichoreipulp, met een hoog gehalte aan inuline, heeft en prebiotische werking op de darmen. Daarnaast ondersteunen de Omega-3 en Omega-6 vetzuren een gezond immuunsysteem. Het voer is zeer geconcentreerd en daardoor zuinig in gebruik. 

Balancer | Vitalbix Daily Complete Timothy

Vitalbix Daily Complete Timothy zit vol met essentiële voedingsstoffen. Het bevat vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren. Het is een echte balancer van hoge kwaliteit en is vrij van luzerne. Complete Timothy bevat verschillende grassoorten, waaronder Timothee gras. Het gevat geen granen en toegevoegde suikers, hierdoor is het suiker(3%)- en zetmeelgehalte(3%) laag. Ook heeft het een lage caloriewaarde, welke vergelijkbaar is met dat van hooi. Vitalbix Daily Complete Timothy is een gezonde keuze voor een paard met overgewicht of met een behoefte aan een rantsoen met een laag suiker- en zetmeergehalte.

Slobber | Vitalbix NutriMash

Vitalbix NutriMash is een vezelrijke en graanvrije slobber en daarmee een gezond alternatief voor reguliere graanrijke slobber. NutriMash stimuleert de darmflora en ondersteunt het immuunsysteem, daarbij is het laag in zetmeel- en suiker. De slobber bevat extra B-vitaminen, wat zorgt voor een sneller herstel na inspanning en geeft langzaam vrijkomende energie. Een waardevolle aanvulling op het rantsoen van sportpaarden, maar ook voor paarden met verteringsproblemen, bij herstel na ziekte, oudere paarden en paarden met ondergewicht. De slobber is verrijkt met brandnetel, venkel en kamille. Het heeft bovendien ook een positief effect op de afvoer van afvalstoffen en de spijsvertering. Paarden eten het goed en het is snel klaar, wat ook heel prettig is.

Muesli | Vitalbix Active+ & Vitalbix Breed and Grow

Vitalbix Active+ is een gezonde en vezelrijke muesli met een laag suiker- en zetmeelgehalte. Active+ geeft kracht in de vorm van beheersbare energie uit vezels en vetten. Het is uitermate geschikt voor paarden die snel heet en nerveus worden. Daarnaast zorgt de muesli voor een verminderde productie van melkzuur, hierdoor is de kans op spierstijfheid kleiner. Voer Active+ als complete aanvulling op het ruwvoer. Je kunt het tevens combineren met andere Vitalbix producten.

Vitalbix Active+ is een verantwoorde keuze voor paarden met verterings- en stofwisselingsproblemen. Denk aan gevoeligheid voor maagzweren, koliek en spierstijfheid. Ook voor paarden met cushing / PPID / IR is dit een verantwoorde optie. 

Vitalbix Breed and Grow is een vezelrijke muesli die is samengesteld voor drachtige merries, veulens, jonge paarden (tot 3 jaar) en dekhengsten. Breed and Grow is rijk aan vezels en laag in zetmeel en suikers. Daarnaast bevat Vitalbix Breed and Grow een uitgebalanceerd gehalte goed opneembare vitaminen, mineralen en sporenelementen. Buiten dat levert de paardenmuesli gezonde energie uit vezels en vetten en ondersteund het een gezonde maag-darmflora.

Een zeer belangrijk voordeel van Breed and Grow is dat het drachtige en lacterende merries in geode conditie brengt en houdt. Veulens en jonge paarden hebben er vooral baat bij, omdat het de gezonde groei stimuleert en de ontwikkelingen van sterke botten, pezen en gewrichten ondersteunt. Zo wordt het risico op groeiproblemen, zoals OCD verkleint. Een zeer goede complete aanvulling op ruwvoer en goed te combineren met andere producten. 

Lucerne | Vitalbix Pure Lucerne+ 

Vitalbix Pure Lucerne+ is pure lucerne met 3% lijnzaadolie, zonder melasse en andere toevoegingsmiddelen. Pure Lucerne+ is een fijne aanvulling op de Vitalbix Daily Complete. De Lucerne stimuleert de speekselproductie en ondersteunt bovendien een gezonde spijsvertering. Het bevat eiwitten van hoogwaardige aminozuren, dit zijn belangrijke bouwstoffen die goed door het lichaam worden opgenomen. 

Ruwvoermix | Vitalbix Fiber Mix+ 

Vitalbix Fiber Mix+ is een ruwvoermix. De mix bestaat uit gezonde grassen met een laag suikergehalte, aangevuld met 3% lijnzaadolie. Het is optimaal verteerbaar, stimuleert de speekselproductie en ondersteunt een gezonde spijsvertering. Om het kauwen te stimuleren kun je het mixen met andere Vitalbix producten. Je kunt hiermee het ruwvoer aanvullen bij paarden die iets extra’s kunnen gebruiken of het ruwvoer gedeeltelijk vervangen door Fiber Mix+.

De Fiber Mix+  is ook heel geschikt voor paarden met een slechter gebit. Door de zachte en kortere structuur is het namelijk goed verteerbaar. Er zitten geen toegevoegde vitaminen, mineralen en luzerne in.

Lijnzaadolie | Vitalbix Linseed Oil + Vitamin E

De Vitalbix Linseed Oil + Vitamin E is een bron van gezonde omega-3 vetzuren en natuurlijke vitamine E. Lijnzaadolie is ideaal voor paarden met beperkte weidegang, bijvoorbeeld in het najaar en de winter. Dankzij het hoge aandeel omega-3 vetzuren, brengt de olie de omega verhouding in het rantsoen in balans. De oemga-3 vetzuren en vitamine E hebben onder andere een ontstekingsremmende werking. Dit heeft een positief effect op de algehele gezondheid. De olie zorgt ervoor dat de natuurlijke vitamine E optimaal door het lichaam wordt opgenomen. En de Vitamine E zorgt er weer voor dat de kwaliteit van de lijnzaadolie optimaal behouden wordt. 

Vitalbix Linseed Oil + Vitamin E  is zeer geschikt voor paarden met beperkte weidegang. Daarnaast is het ook erg geschikt voor paarden met verminderede weerstand, moeite met verharen, spijsverteringsproblemen, zomereczeem, artrose, kreupelheid, spierproblemen en stofwisselingsproblemen.

Snoepjes | Vitalbix Tiny Treats & Vitalbix Healthy Treats

De Vitalbix Tiny Treats zijn kleine beloningsbrokjes. Handig voor tijdens het grondwerk, de clickertraining of vrijheidsdressuur. Daarnaast zijn ze ook zeer geschikt voor paarden met overgewicht, die natuurlijk ook af en toe een beloning verdienen. De Tiny Treats zijn een stuk kleiner dan de VitalBix Healthy Treats, maar zitten boordevol gezonde ingrediënten. Denk aan timothee, lijnzaad, wortel en kamille. Vitalbix Tiny Treats bevatten geen granen, soja, melasse en lucerne. 

De Vitalbix Healthy Treats zijn gezonde paardensnoepjes met een zeer laag suiker- en zetmeel gehalte. Ideaal als beloning na het rijden of tijdens grondwerk. De snoepjes zitten onder andere boordevol rozenbottel, fenegriek, bietenpulp en lijnzaad. Ze kunnen net als de Daily Complete veilig gevoerd worden aan paarden met stofwisselingsproblemen, verteringsproblemen, PPID, PSSM en zomereczeem. 

Vitalbix bezorgen

Januari 2022, wij bezorgen voer in een straal van 15 kilometer vanaf Montfoort. Bestellingen vanaf € 65 bezorgen wij gratis, heb je een kleinere bestelling? Dan rekenen wij € 3,50 voor de bezorging. Heb je vragen hieromtrent? Bel dan even met de klantenservice, 0348 446168.

Liever een XL box? Die kun je via de site bestellen, wij zorgen dat deze XL boxen bezorgd worden op het aangegeven adres. 

Vanaf 1 maart zijn wij ook iedere zaterdag open van 12:00 – 17:00 uur.

Benodigdheden

Maak het doseren van het Vitalbix voer makkelijker met de handige Vitalbix doseerpomp of maatbeker. De doseerpomp is te gebruiken bij de lijnzaadolie. 

Nieuwsgierig geworden?

Of een voeradvies nodig? Stuur dan een mailtje naar de Atorka Klantenservice zij helpen je graag verder, het email adres is klantenservice@atorka.nl of neem contact op met het Vitalbix team

Meer blogs