Vitalbix Linseed Oil + Vitamin E

14,9525,95

Vitalbix Linseed Oil + Vitamin E is een bron van gezonde omega-3 vetzuren + natuurlijke vitamine E. Lijnzaadolie welke ideaal is voor paarden met beperkte weidegang, bijvoorbeeld in najaar en winter. Ons advies is 10-20 ml per 100 kg lichaamsgewicht.

Als u dit product koopt, zult u 15-26 Punten verdienen!
Als u dit product koopt, zult u 15-26 Punten verdienen!
Wissen
Product prijs
Optie(s) totaal:
Totaal:

Vitalbix Linseed Oil + Vitamin E

Vitalbix Linseed Oil + Vitamin E is een bron van gezonde omega-3 vetzuren + natuurlijke vitamine E. Lijnzaadolie welke ideaal is voor paarden met beperkte weidegang, bijvoorbeeld in najaar en winter. Ons advies is 10-20 ml per 100 kg lichaamsgewicht.

Vitalbix Linseed Oil + Vitamin E is aan te bevelen bij:

– beperkte weidegang
– (hoog) aandeel granen en/of olie in het rantsoen
– een verminderde weerstand
– moeilijk verharen / in de ruiperiode
– spijsverteringsproblemen
– zomereczeem, artrose en kreupelheid
– spierproblemen (o.a. stijfheid, PSSM en HYPP)
– stofwisselingsproblemen (o.a. insulineresitentie en hoefbevangenheid)

Doseerpomp

Gebruik onze doseerpomp om nauwkeurig te doseren (pomp apart bij te bestellen).

Ideaal voor paarden met beperkte weidegang

Vers gras bevat een kleine hoeveelheid vet (ca. 4-6%). Echter, het vet dat erin zit bestaat voornamelijk uit omega-3 vetzuren (vooral ALA) en bevat minder omega-6 vetzuren. Aangezien paarden als grazers zijn geëvolueerd, zijn ze aangepast aan een dieet dat rijk is aan omega-3 vetzuren. Wanneer gras gedroogd wordt tot hooi gaat het grootste deel van de omega vetzuren, net als vitamine E, verloren. Bij veel paarden (zeker in de wintermaanden) bestaat het dagrantsoen voor het grootste deel uit hooi/voordroog en een laag aandeel vers gras. Een aanvulling met omega vetzuren is dan een must.

Granen, bijvoorbeeld in de vorm van brok en muesli, bevatten vet dat voornamelijk uit omega-6 vetzuren bestaat. Hetzelfde geldt voor plantaardige oliën zoals bijvoorbeeld zonnebloemolie en maïsolie. Een aanvulling met dergelijke producten kan zorgen voor een scheve verhouding van omega-3 en -6 vetzuren. Dit kan o.a. leiden tot een verminderde weerstand, een verhoogde ontstekingsactiviteit en spijsverteringsproblemen. Maar ook voor een verminderde vruchtbaarheid, een hyperactief immuunsysteem, etc.

Vitalbix Linseed Oil + Vitamin E bevat ca. 58% gezonde omega-3 vetzuren. Dankzij het hoge aandeel omega-3 vetzuren brengt de olie de omega verhouding in het rantsoen in balans. De omega-3 vetzuren en vitamine E hebben o.a. een ontstekingsremmende werking. Dit heeft bovendien een positief effect op de algehele gezondheid. De olie zorgt ervoor dat de natuurlijke vitamine E optimaal door het lichaam wordt opgenomen. De vitamine E zorgt er daarbij ook voor dat de kwaliteit van de lijnzaadolie optimaal behouden blijft. Een perfecte combinatie dus…

Producten van Vitalbix

Vitalbix NutriMash | Vitalbix Active+ | Vitalbix Luzerne | Vitalbix Breed en Grow

Mogelijkheid om het voer af te halen

Naast verzenden kan je VitalBix producten ook ophalen bij ons in Linschoten (bij Woerden). Hierdoor kun je uiteraard besparen op de verzendkosten. Maak wel van tevoren even een afspraak zodat je zeker weet dat er iemand aanwezig is.

Klantenservice

Heb je een vraag aan de Atorka Klantenservice? Of wil je bij ons langskomen in het magazijn? Dat kan, maar maak dan wel even een afspraak. Ons telefoonnummer is 0348-446168. Je kunt ook mailen naar: klantenservice@atorka.nl

Wil jij niets missen van Atorka Ruitersport? Volg ons dan op Facebook of meld je aan voor de nieuwsbrief

Inhoud

,

Merk

Vitalbix

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.

Translate »
0
Scroll naar top