Vitalbix Linseed Oil + Vitamin E

17,9531,95

Aantal
Product prijs
Optie(s) totaal:
Totaal:
Vitalbix Linseed Oil + Vitamin E is een bron van gezonde omega-3 vetzuren + natuurlijke vitamine E. Lijnzaadolie is ideaal voor paarden met beperkte weidegang, bijvoorbeeld in het najaar en/of de winter.

Beschrijving

Vitalbix Linseed Oil + Vitamin E

Vitalbix Linseed Oil + Vitamin E is een bron van gezonde omega-3 vetzuren + natuurlijke vitamine E. Lijnzaadolie is ideaal voor paarden met beperkte weidegang, bijvoorbeeld in het najaar en/of de winter. Ons advies is 10-20 ml per 100kg lichaamsgewicht. Gebruik deze handige doseerpomp om nauwkeurig te doseren (pomp apart bij te bestellen).

Vitalbix Linseed Oil + Vitamin E is aan te bevelen bij:

✔ Beperkte weidegang;
✔ (hoog) aandeel granen en/of olie in het rantsoen;
✔ Een verminderde weerstand;

✔ Moeilijk verharen / in de ruiperiode;
✔ Spijsverteringsproblemen;

✔ Zomereczeem, artrose en kreupelheid;
✔ Spierproblemen (o.a. stijfheid, PSSM en HYPP);
✔ Stofwisselingsproblemen (o.a. insulineresitentie en hoefbevangenheid).

Ideaal voor paarden met beperkte weidegang

Vers gras bevat een kleine hoeveelheid vet (ca. 4-6%). Echter, het vet dat erin zit bestaat voornamelijk uit omega-3 vetzuren (vooral ALA) en bevat minder omega-6 vetzuren.

Aangezien paarden als grazers zijn geëvolueerd, zijn ze aangepast aan een dieet dat rijk is aan omega-3 vetzuren. Wanneer gras gedroogd wordt tot hooi gaat het grootste deel van de omega vetzuren, net als vitamine E, verloren.

Bij veel paarden (zeker in de wintermaanden) bestaat het dagrantsoen voor het grootste deel uit hooi/voordroog en een laag aandeel vers gras. Een aanvulling met omega vetzuren is dan een must.

Granen, bijvoorbeeld in de vorm van brok en muesli, bevatten vet dat voornamelijk uit omega-6 vetzuren bestaat. Hetzelfde geldt voor plantaardige oliën zoals bijvoorbeeld zonnebloemolie en maïsolie.

Een aanvulling met dergelijke producten kan zorgen voor een scheve verhouding van omega-3 en -6 vetzuren.

Dit kan o.a. leiden tot een verminderde weerstand, een verhoogde ontstekingsactiviteit en spijsverteringsproblemen. Maar ook voor een verminderde vruchtbaarheid, een hyperactief immuunsysteem, etc.

Vitalbix Linseed Oil + Vitamin E bevat ca. 58% gezonde omega-3 vetzuren. Dankzij het hoge aandeel omega-3 vetzuren brengt de olie de omega verhouding in het rantsoen in balans.

De omega-3 vetzuren en vitamine E hebben o.a. een ontstekingsremmende werking. Dit heeft bovendien een positief effect op de algehele gezondheid.

De olie zorgt ervoor dat de natuurlijke vitamine E optimaal door het lichaam wordt opgenomen.

De vitamine E zorgt er daarbij ook voor dat de kwaliteit van de lijnzaadolie optimaal behouden blijft. Een perfecte combinatie dus…

Voedingsadvies per dag

Vitalbix Linseed Oil + Vitamin E kun je dagelijks voeren of als kuur gebruiken (4-12 weken) bij paarden die wat extra’s kunnen gebruiken.

Bij beperkte weidegang: 10 – 20 ml per 100 kg lichaamsgewicht.

Een paard van 500 kg voer je 50 – 100 ml per dag.

Bij een droge huid / zomereczeem: 20 ml per 100 kg lichaamsgewicht.

Een paard van 500 kg voer je 100 ml per dag.

Ter ondersteuning van de spieren: 20 ml per 100 kg lichaamsgewicht.

Een paard van 500 kg voer je 100 ml per dag.

Voor extra energie: 30 – 60 ml per 100 kg lichaamsgewicht.

Een paard van 500 kg voer je 150 – 300 ml per dag.

Vitalbix

Vitalbix is een merknaam van Feral Horse Care BV. Onze missie is eenvoudig; we willen een bijdrage leveren aan het welzijn en de gezondheid van paarden. Onder het merk Vitalbix ontwikkelen en leveren we hoogwaardige voeding waarmee je je paard op een natuurlijke & verantwoorde manier kunt voeren.

Onder het merk Skincalmin ontwikkelen en leveren we innovatieve producten voor de uitwendige verzorging van paarden. De producten vormen een effectieve aanpak bij (allergische) jeuk en laten geweldige resultaten zien bij de behandeling van paarden met SME, ook wel zomereczeem genoemd.

Extra informatie

Merk

Vitalbix

Inhoud

,

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.

Klantenservice

Heb je een vraag aan de Atorka Klantenservice? Op de pagina FAQ vind je antwoord op veelgestelde vragen. Staat je antwoord daar niet bij, vraag het ons gerust. Ons telefoonnummer is 0348-446168, maar een mailtje sturen kan ook. 

Je kan natuurlijk ook langskomen in onze shop in Montfoort. Wij zijn op werkdagen open van 9.00 uur tot 14.00 uur. Wil je buiten deze tijden komen? Maak dan even een afspraak, dan zorgen wij dat er iemand is om je te ontvangen.

Als jij niets wilt missen van Atorka Ruitersport, volg ons dan op Facebook of meld je aan voor de Atorka nieuwsbrief.