Waterdichte paardrijjassen

Door: Yvonne van Dijk

Waterdichte paardrijjassen, ze bestaan!  Dat is vast de vraag die je stelt zo aan het begin van deze blog.  Het was even zoeken, maar we hebben zowel dames- als heren jassen die 100% waterdicht zijn. Want wie wil er nu kletsnat regenen tijdens een fijne buitenrit. Wij denken dat niemand dat prettig vind, nat worden is nooit fijn ook niet als je les staat te geven bijvoorbeeld. Vandaar dat wij op zoek gingen naar echt goede paardijjassen. Een paar jaar geleden maakten wij kennis met het Zweedse merk Uhip, tijdens de Landsmot in IJsland. Dit jaar maakten wij kennis met het eveneens Zweedse merk Stierna.  Beide merken leveren een waterdichte rijjas, functioneel en ook nog mooi om te zien en prettig om te dragen. En niet alleen een jas voor dames, ook voor heren is er nu een waterdichte jas. En inmiddels hebben ook Topreiter en Hrimnir 100% waterdichte jassen opgenomen in hun collectie. 

UHIP 3 in 1 jas

De bekendste jas is de Uhip 3 in 1 jas. Deze jas bestaat uit een heerlijke liner, een binnenjas die als jas op frisse voor- of najaar dagen fijn is om te dragen. Daarnaast is er de regenjas met een waterkolom van 10.000 en tal van leuke snufjes. Deze is fijn als het nog niet heel koud is, maar wel veel regent. En wordt het dan kouder, dan plaats je de regenjas over de liner en je hebt een heerlijke 100% waterdichte winterjas. W

Waterdichte paardrijjas voor mannen

Is er ook een waterdichte paardrijjas voor mannen, ja die is er ook. Kijk bijvoorbeeld eens naar de Uhip Regular Sport CoatEen mooie winterjas voor mannen. De Uhip Regular Sport collectie is bedoeld voor bescherming tegen wind en regen. Bij temperaturen rond en onder nul kun je er een tussenlaag onder aanbrengen. Dit kan bijvoorbeeld een liner, dik vest of een warme trui zijn. Deze Uhip  Sport Coat is licht van gewicht en gemakkelijk te dragen en mee te nemen. Perfect voor elke activiteit in elk weer en in elk seizoen! 

Stierna winterjas Stella

Stella is een bijzondere én mooie jas. Stella beschermt je tegen sneeuw, regen en wind terwijl vocht en overtollige warmte snel kunnen verdampen. Een waterdicht en winddicht kledingstuk met een hoog ademend vermogen, alle naden zijn getapet en een donsvrije lichtgewicht vulling die je zelfs op de koudste dagen comfortabel houdt. Het beschermt je in weer en wind en ongeacht de omstandigheden kunnen jij en je paard optimaal presteren. Maar Stella is ook ideaal als je veel buiten les staat te geven. Hoe fijn is dat? 

Stierna winterjas Stella
Stierna Stella winterjas

Waterdichte ruiterjassen

Zoals je hebt kunnen lezen bestaan ze echt, waterdichte ruiterjassen. Het is even zoeken en goed de beschrijving van een product leren lezen.

  • Waterafstotend is niet waterdicht, een jas met een waterkolom van 3.000 is slechts beetje waterdicht.
  • Een jas echter met een waterkolom van 10.000 die is waterdicht. Maar let ook op de ademende functie van het gebruikte materiaal, niet ademend en wel waterdicht betekent dat je veel zult transpireren in een kledingstuk.
  • De jassen van Stierna hebben zelfs een waterkolom van 20.000mm.
  • De Karlslund Askja is ook waterdicht met een waterkolom van 10.000mm

Kortom ben je op zoek naar een waterdicht ruiterjas? Kijk dan vooral naar jassen van bovenstaande merken. En heb je vragen, neem dan contact op met het Atorka Team.  

Heb je vragen over deze waterdichte ruiterjassen? Neem dan contact op met de Atorka Klantenservice dit kan door te mailen of te bellen, ons nummer is 0348 446168

Meer blogs