Fager Sally bit

129,00135,00

Aantal
Product prijs
Optie(s) totaal:
Totaal:
SKU SallyBF Categorieën: , Tag:

Beschrijving

Fager Sally bit

Fager Sally bit baby fulmer met koper rolletje. Een titanium bit, verkrijgbaar in verschillende maten.

Fager Sally bit

Sally is een combinatie tussen Fager Julia en Max en is niet alleen het mooiste bit in de zadelkamer. Net als Julia geeft Sally rust aan de tong: dit anatomisch gevormde bit volgt de contouren van de mond en verdeelt de druk gelijkmatig over de lagen en de tong. Het korte middenstuk voorkomt druk op het gehemelte. De scharnierpunten liggen naast de tong. Sally is zelfs geschikt voor paarden met een laag gehemelte en een grote tong. Voor deze paarden is het vaak moeilijk om een passend bit te vinden. Ook beschikt dit bit over een koperen roller waarmee het paard kan spelen. Veel paarden zijn gek op de zachte smaak van koper.

Fager Sally bit met rolletje

De roller is iets groter dan normaal, zodat hij verder reikt dan de scharnierpunten. Dit zorgt voor een grotere druk op de tong als het paard trekt of zwaar in de hand is. Net als Max is Sally gemaakt van puur, massief titanium. Een duurzaam en licht dubbelgebroken bit van titanium, zonder Lock System. Titanium is een materiaal dat bijdraagt aan een rustige, duidelijke communicatie met je paard via het bit en de teugels.

Als je je paard zou omschrijven als volgt

Stug in de hand
Sterk, meestal leunen / trekken aan het bit
Probeer de tong over het bit te gooien
Plotseling snelle hoofdbewegingen maken om aan de verbinding van de teugels te ontsnappen
Dit bit is perfect voor paarden die stijf en zwaar kunnen zijn, maar tegelijkertijd gevoelig voor harde handen. Sally zal steun bieden door de manier waarop het de constante druk van de tong wegneemt en samen met de lichtheid zal het een meer verrassende druk creëren wanneer dat nodig is.

De anatomische vorm volgt de contour over de mond die de druk gelijkmatig verdeelt tussen de staven en de tong. Een zeer comfortabel ontwerp, zeker voor paarden met een grote tong.

MAAT DIKTE RINGEN BINNENMAAT
105 mm   12 mm   60 mm
115 mm   12 mm    60 mm
125 mm   14 mm   60 mm
135 mm   14 mm   60 mm

Valt normaal, zit je tussen de maten in, kies dan de grootste.

Extra informatie

Bit maat

, , , ,

Merk

Fager

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.

Klantenservice

Heb je een vraag aan de Atorka Klantenservice? Op de pagina FAQ vind je antwoord op veelgestelde vragen. Staat je antwoord daar niet bij, vraag het ons gerust. Ons telefoonnummer is 0348-446168, maar een mailtje sturen kan ook. 

Je kan natuurlijk ook langskomen in onze shop in Montfoort. Wij zijn op werkdagen open van 9.00 uur tot 14.00 uur. Wil je buiten deze tijden komen? Maak dan even een afspraak, dan zorgen wij dat er iemand is om je te ontvangen.

Als jij niets wilt missen van Atorka Ruitersport, volg ons dan op Facebook of meld je aan voor de Atorka nieuwsbrief.

Gerelateerde producten