Feed-X gate timer

Stuur me een e-mail wanneer het product weer op voorraad is.

De Feed-X gate timer is een schakelklok waarmee je paard/koe/schaap automatisch toegang krijgt tot een volgend perceel gras bijvoorbeeld. Maar ook naar de paddock waar hij ruwvoer kan gaan eten. De timer werkt zonder stroom, het mechanisme is vergelijkbaar met een eierwekker bijvoorbeeld. Ideaal in ieder seizoen!
SKU GT- Categorieën: , , Tags: , ,

Beschrijving

Feed-X gate timer

De Feed-X gate timer is een schakelklok waarmee je paard maar ook een koe bijvoorbeeld, automatisch toegang krijgt tot een volgend perceel gras. Maar ook naar de paddock waar hij ruwvoer kan gaan eten. De timer werkt zonder stroom, het mechanisme is vergelijkbaar met een eierwekker bijvoorbeeld. Doordat er geen stroom nodig is, voorkom je storingen. Bovendien is de timer zo geconstrueerd dat vocht in de vorm van regen of sneeuw ook geen hinder veroorzaakt.

De Gate-Timer is er in 2 varianten, een klok met een vertraging van 6 en van 12 uur. Afhankelijk van welke timer je kiest, kun je het automatisch openen van het weidehek tot 12 uur uitstellen. De timer wordt eenvoudig ingesteld, net als een eierwekker. Instellen op de gewenste tijd en poortopener in de timer haken. Alle onderdelen zijn mechanisch, hierdoor zijn er geen batterijen of stroomkabels nodig. Uiterst praktisch en volledig onderhoudsvrij.

Gallagher Batt-Latch poortopener

Daar er regelmatig leveringsproblemen zijn, stappen we over op de Gallagher Batt-Latch poortopener. Een product wat met een dag of 2-3 leverbaar is, 2 jaar garantie op zit en een duidelijke beschrijving  bij geleverd wordt.

Perfecte voertijden

De Feed-X gate timer  is een must-have voor iedereen die zijn paarden op de wei of op een paddock heeft staan. Je stelt de timer één keer goed in en klaar. Het hek gaat open op het moment dat jij hebt ingesteld, geen stress meer omdat je mogelijk te laat bent met voeren of je paarden van het land te halen. Maar ook handig voor koeien… onze vriendin Ramona gebruikt ze voor de koeien. De koeien gaan het land op, zodra ze naar binnen mogen gaat het hek vanzelf open op de ingestelde tijd.

Paddock Paradise

Ingrid S. gebruikt de gate-timer voor haar paddock paradise. Niet om een hek te openen, maar om de slowfeeders te laten zakken. Ze hangen bij haar in diverse bomen, hoog zodat ze de paarden er niet bij kunnen. En laag genoeg als de gate-timer zijn werk heeft gedaan.

Feed-X systeem handleidingen

Hieronder vind je de handleidingen voor de verschillende Feed-X systemen. Klik op de juiste handleiding en deze zal downloaden naar je computer.

Review

Gerda Casimir: “Sinds enige tijd woont er een fries tussen mijn ijslanders. Sociaal gaat dat prima, maar ze staat laag in rang en er moet natuurlijk wel meer eten in. Daarom hebben we een aparte paddock voor haar gemaakt waarin ze ’s ochtends en ’s avonds een flinke bak krachtvoer krijgt en een paar uurtjes ongestoord hooi kan eten. De hooibak hebben we op hoogte gebracht, zodat de ijslanders er niet echt bij kunnen, voor als de paddock open is.

Review Gate Timer

Omdat er niet altijd iemand is om het lint weer open te doen, hebben we de gate timer geïnstalleerd. Na twee uur gaat het hek open en mag ze weer naar de rest. De eerste paar keer vond ze het eng als de timer open sprong, maar met enige training kon ze er aan wennen.

De IJslanders staan al te wachten om de restjes uit haar voerbak te likken en plukjes hooi te stelen”

Feed-X

Het Zweedse familiebedrijf SCS Swedish Control System AB is opgericht in 1985. Sindsdien zijn er een groot aantal ideeën uitgeprobeerd. Denk hierbij aan elastische touwen tot veerpoorten, maar er is ook getest met bandhaspels. Tientallen jaren van testen en tegenslagen zijn doorstaan om uiteindelijk op deze slimme oplossing te komen.

Extra informatie

Merk

Feed-X

Optie

GT-12, GT-6

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.

Klantenservice

Heb je een vraag aan de Atorka Klantenservice? Op de pagina FAQ vind je antwoord op veelgestelde vragen. Staat je antwoord daar niet bij, vraag het ons gerust. Ons telefoonnummer is 0348-446168, maar een mailtje sturen kan ook. 

Je kan natuurlijk ook langskomen in onze shop in Montfoort. Wij zijn op werkdagen open van 9.00 uur tot 14.00 uur. Wil je buiten deze tijden komen? Maak dan even een afspraak, dan zorgen wij dat er iemand is om je te ontvangen.

Als jij niets wilt missen van Atorka Ruitersport, volg ons dan op Facebook of meld je aan voor de Atorka nieuwsbrief.

Gerelateerde producten