FIR-Tech hoofdstel onderlegger

19,00

Product prijs
Optie(s) totaal:
Totaal:

Beschrijving

FIR-Tech hoofdstel onderlegger

FIR-Tech hoofdstel onderlegger, ook wel nekbeschermer genoemd, van het merk Catago uit Denemarken. Fir Tech healing producten hebben een voering met geweven keramische deeltjes, deze deeltjes zorgen voor sneller herstel en opwarming van de spiergroepen. De onderlegger zorgt voor een betere drukverdeling. Ook kan het paard beter ontspannen. De onderlegger plaats je eenvoudig onder het kopstuk en bevestig je met klittenband. Het materiaal ademt goed en droogt snel.

Fir Tech hoofdstel onderleggerTestresultaten

Astrid heeft dit product getest en schreef het volgende: Ik heb de Catago Fir Tech beschermer getest en ik ben er erg enthousiast over.

Situatie: Mijn paard Famke is heel gevoelig op het hoofd. Bij spanning gaat ze erg schudden. In maart kwam de zadelmaker en nadat het zadel goed was bleef de aanleuning wat onprettig. Hij constateerde dat ze voortdurend onrustig was met haar oren.  De tandarts was 2 weken ervoor geweest dus dat konden we uitsluiten. Hij zei dat het zou betekenen dat ze baat kan hebben bij een anatomisch hoofdstel.

Bij goed kijken naar haar hoofd constateerden we dat ze precies achter haar oren een inkeping heeft waardoor het hoofdstel vanzelf daar naar toe gaat. Maar omdat ze behandeld was door de tandarts, had ik op dat moment onder haar neusriem een dikke sok gedaan om gevoelige deel te ontzien. We hebben de sok onder het kopstuk gedaan en dat gaf direct verbetering. Daarom heb ik een bontje gekocht voor het kopstuk, om haar oren vrij te krijgen.

Rijden met de hoofdstel onderlegger

Lissie van  H3Massage benaderde mij om de hoofdbeschermer te testen. Bij het zien van de beschermer vond ik hem wat dun. Bij het opdoen en opstappen merkte ik geen verschil: Famke reageerde niet vreemd. Tijdens het rijden de eerste keer merkte ik wel dat ze het makkelijker vond om te ontspannen en zich over te geven. Ik had een fijnere aanleuning. Mijn bijrijdster constateerde dit ook de eerste keer met rijden. Ze geeft makkelijker na ze vecht er niet zo tegen, wat ze anders wel kan doen. Ik vind het fijner rijden.

Mijn instructrice zei van de week dat ze fijn liep een goede rustige aanleuning had. Met het bontje is  ze altijd (ook als koud is)  bezweet onder het hoofdstel. Maar met deze hoofdbeschermer die haar warmte gebruikt niet, en ik vermoed dat hij daarom zo fijn bij haar werkt.

Ook na meerdere keren rijden geeft ze een meer ontspannen indruk. Ze wordt minder boos om de druk van het hoofdstel waardoor ze wel eens met haar hoofd gaat schudden en geïrriteerd doet. Haar aanleuning is constanter en ook bij het vragen van moeilijkere oefening makkelijker te onderhouden. Ze gaat niet tegenwerken met haar hoofd. Ik ben dus heel blij met de hoofdbeschermer en wil er graag mee blijven rijden.

Vrijdag is Ramona van Schalkwijk geweest voor een fysio behandeling. Ik heb haar de hoofdbeschermer laten zien en mijn ervaring verteld. Ze had er via Yvonne van Atorka al wel eens van gehoord, maar zij kende het nog niet. Ze zou de onderlegger ook aan andere klanten aanraden als paarden zo gevoelig zijn bij hun hoofd, en zich daar niet graag laten aanraken.

Catago

Catago Equesterian is een Deens familiebedrijf van de familie Lausen. Het doel van Catago is om hoge kwaliteit producten te leveren met een maximaal comfort voor paard en ruiter. Catago streeft ernaar om paard en ruiter comfortabel en moeiteloos te laten presteren.
Naast de geweldige paardendekens, zadeldekjes en hoofdstellen biedt Catago natuurlijk ook de inmiddels beroemde FIR-TECH collectie voor paard en mens aan.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.

Klantenservice

Heb je een vraag aan de Atorka Klantenservice? Op de pagina FAQ vind je antwoord op veelgestelde vragen. Staat je antwoord daar niet bij, vraag het ons gerust. Ons telefoonnummer is 0348-446168, maar een mailtje sturen kan ook. 

Je kan natuurlijk ook langskomen in onze shop in Montfoort. Wij zijn op werkdagen open van 9.00 uur tot 14.00 uur. Wil je buiten deze tijden komen? Maak dan even een afspraak, dan zorgen wij dat er iemand is om je te ontvangen.

Als jij niets wilt missen van Atorka Ruitersport, volg ons dan op Facebook of meld je aan voor de Atorka nieuwsbrief.

Gerelateerde producten