PUUR Hormone Balance

21,95

Uitverkocht

Leverbaar in ca. 2 werkdagen

Stuur me een e-mail wanneer het product weer op voorraad is.

Je kunt dit geven aan dieren met een onregelmatige cyclus. Ook bij overmatige gedragsveranderingen, voor of tijdens de hengstigheid bijvoorbeeld. Daarnaast werkt het ook ondersteunend bij het uitblijven van hengstigheid.
SKU PNHOR12010 Categorieën: , , Tags: , ,

Beschrijving

PUUR Hormone Balance

PUUR Hormone Balance. Je kunt dit geven aan dieren met een onregelmatige cyclus. Ook bij overmatige gedragsveranderingen, voor of tijdens de hengstigheid bijvoorbeeld. Daarnaast werkt het ook ondersteunend bij het uitblijven van hengstigheid. Tevens geschikt voor merries die slecht hengstig en lastig drachtig worden, of merries met een te lage melkproductie. Tot slot ook goed te gebruiken voor hengsten en ruinen die teveel last hebben van de mannelijke hormonen. Een verpakking bevat 420 gram.

Samenstelling 100% Vitex Agnus-castus (Monnikspeper).
Werking van de bestanddelen: regulering van hormoonhuishouding bij zowel de vrouwelijke als mannelijke dieren.

Deze informatie is uitsluitend voor intern educatief gebruik en vervangt niet de diagnose en het bijbehorend advies van een dierenarts. De genoemde doseringen zijn indicatief. Interactie met andere geneesmiddelen is aangegeven voor zover bekend. Lees goed de etiketten en check de hoeveelheden van de ingrediënten (ook in combinatie met voeding). Let op, ieder dier is uniek. Een overgevoeligheidsreactie op één van de ingrediënten komt zelden voor maar valt niet volledig uit te sluiten. Kijk goed naar de reactie op het toegediende supplement.

Dosering

Houd je aan de onderstaande dagelijks aanbevolen dosering, tenzij de arts/therapeut anders voorschrijft.

  • Paard 1 maatschap (1 tot 2x daags)
  • Pony 3/4 maatschep (1 tot 2x daags)

De bijgeleverde maatschep bevat ongeveer 4,5 gram.

Het kan in de praktijk lastig zijn om dit product meerdere malen per dag toe te dienen. In dat geval volstaat 1 keer per dag, of 1 keer per 2 dagen. Geef dan de maximale dosering van één dag. Ook dan is dit product effectief inzetbaar. De reactie kan wel iets langer uitblijven.

Onderhoudsdosering

Na vermindering van de klachten kan overgegaan worden op een onderhoudsdosering. Dit is meestal de helft van de aangegeven dosering op de verpakking. Kijk bij het doseren van dit product goed naar de reactie van het dier. In het begin kan een hogere dosering nodig zijn, dit product kan veilig in een dubbele dosering gegeven worden. Verlaag de dosering geleidelijk wanneer de klachten verminderen of verdwenen zijn tot een zo laag mogelijke dosering.

Toediening

Je kunt dit product over het voer geven. Bevochtig het poeder zodat het niet uit de bak geblazen kan worden.

Duur van de behandeling

Bij een acute klacht is de duur van de behandeling relatief kort. Dit kan variëren van enkele dagen tot 3 weken. Ga na het verdwijnen van de klacht nog enige dagen door met toediening van dit product. Bij een chronische aandoening is het effect meestal zichtbaar na 1 tot 3 weken. Dit product kan bij chronische klachten blijvend worden gegeven.

Adviezen voor gebruik

In de meeste gevallen is het raadzaam om het dier eerst te behandelen met een kuur PUUR Detoxi / Drainage of Phytonics Detox comp en PUUR Hepato / Lever of Phytonics Liver comp, voordat PUUR Hormone balance / Hormoonbalans wordt ingezet. De middelen “resetten” als het ware de stofwisseling en ondersteunen de leverfunctie, zodat hormonale problemen die mogelijk een relatie hebben met een verstoorde leverwerking eerst boven water komen. Als de klachten niet (of niet voldoende) verbeteren door een drainage- en/ of leverkuur, is het zinvol om PUUR Hormone Balance / Hormoonbalans in te zetten. Wanneer PUUR Hormone Balance / Hormoonbalans wordt gebruikt ter verbetering van de vruchtbaarheid, dient het gebruik te worden gestaakt bij de eerste tekenen van drachtigheid.

Bewaren

Vermijd direct zonlicht en bewaar dit product droog en bij een temperatuur tussen 5-20 C. Buiten bereik van kinderen houden. De houdbaarheidsdatum staat vermeld op de onderkant van de pot.

Synergie en combinaties met andere producten

Dit product kan zonder bezwaar worden ingezet in combinatie met andere natuurlijke gezondheidsproducten en reguliere geneesmiddelen. Bij schijndracht kan het gecombineerd worden met PUUR Pseudopregnancy / Schijnzwanger. Bij vuilen geef dit product samen met PUUR Utero. PUUR Oestro / Brons en Phytonics HormOne versterken de werking van PUUR Hormone balance / Hormoonbalans. PUUR Hypersex / Geslachtsdrift combineren met PUUR Hormone Balance / Hormoonbalans.

Interactie en contra-indicatie

Gebruik tijdens de dracht uitsluitend in overleg met de dierenarts. Niet gebruiken bij hormonale kanker. Niet gebruiken bij schildklieraandoeningen. Ook niet gebruiken wanneer de eierstokken verwijderd zijn. Tot op heden zijn bijwerkingen van dit product niet bekend of gemeld.

Over de bestanddelen

Agnus castus (Monnikspeper) reguleert de vrouwelijke hormoonhuishouding van merrie, teef en poes. De plant heeft een regulerende werking op de functie van de eierstokken, met name op de functie van het corpus luteum.

Het corpus luteum produceert in het begin van de dracht de hormonen die ervoor zorgen dat het baarmoederslijmvlies goed doorbloed blijft en dat het een gunstige samenstelling heeft voor het embryo. Het normaliseert de productie van oestrogenen, hormonale stoffen die onder andere van belang zijn bij de cyclus en de dracht. Ook normaliseert het de productie van progesteron, dit is een belangrijk hormoon dat het baarmoederslijmvlies stimuleert om zich klaar te maken voor de innesteling van een bevruchte eicel.

Bij ruin, hengst, reu en kater remt Agnus castus de aanmaak van testosteron. Een te hoge testosteronspiegel kan grote invloed hebben op het gedrag.

Ook geschikt voor honden en katten

Dit product is ook geschikt voor honden en katten. Bij honden en katten dien je je aan de volgende dagelijkse dosering te houden:

  • Hond 1 tot 3 gram
  • Kat 1/2 tot 1 gram

PUUR voor paarden

PUUR biedt je de mogelijkheid om de gezondheid van je paard of pony natuurlijk te ondersteunen. Bij ongemakken kunnen de producten helpen om de basis aan te pakken. Let wel, de indicaties vervangen niet het advies van een dierenarts.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.

Klantenservice

Heb je een vraag aan de Atorka Klantenservice? Op de pagina FAQ vind je antwoord op veelgestelde vragen. Staat je antwoord daar niet bij, vraag het ons gerust. Ons telefoonnummer is 0348-446168, maar een mailtje sturen kan ook. 

Je kan natuurlijk ook langskomen in onze shop in Montfoort. Wij zijn op werkdagen open van 9.00 uur tot 14.00 uur. Wil je buiten deze tijden komen? Maak dan even een afspraak, dan zorgen wij dat er iemand is om je te ontvangen.

Als jij niets wilt missen van Atorka Ruitersport, volg ons dan op Facebook of meld je aan voor de Atorka nieuwsbrief.

Gerelateerde producten