Vitalbix Daily Complete

27,95

SKU: 73906 Categorieën: ,

Beschrijving

Vitalbix Daily Complete

Vitalbix Daily Complete (VDC) een goede basis samen met voldoende ruwvoer in bijvoorbeeld een slowfeeder voor ieder paard of pony. Vitalbix is vrij van granen en melasse én laag in suikers en zetmeel (slechts 5,7%). en zorg je voor alle essentiële voedingsstoffen die je paard nodig heeft.

Review

Marieke: “Nog even een update, mijn pony doet het nog steeds echt hartstikke goed op de Vitalbix! Ik heb, voornamelijk voor mijn paard, al heel veel verschillende voersoorten gebruikt maar meestal merk ik weinig verschil. Verder is het heel zuinig in gebruik, de zak is nog lang niet leeg!”

Natuurlijke manier van voeren

Vitalbix Daily Complete is een natuurlijke en verantwoorde manier van voeren. Geef dit naast een rantsoen van voldoende ruwvoer  en je hij krijgt alles wat hij  nodig heeft voor een goede gezondheid. Geen onnodige toevoegingen maar gewoon een kwalitatief hoogwaardig product voor een goede prijs. Gebruik VDC als complete vervanging van reguliere biks en muesli of als basis van een graanvrij rantsoen.

Daily Complete

Graanvrij en melassevrij
Laag in zetmeel en suiker
Uitgebalanceerd gehalte vitaminen, mineralen en sporenelementen
Hoogwaardige eiwitten uit luzerne
Essentiele amonizoren (lysine en methionine)
Omega-3 en omega-6 vetzuren uit lijnzaad
Stimuleert een gezonde darmflora

De basis

De basis van VDC bestaat uit vezelrijke luzerne, een bron van goed verteerbare eiwitten. De toegevoegde cichoreipulp, met een hoog gehalte aan inuline, heeft een pre-biotische werking op de darmen en bevordert een gezonde darmflora. Omega-3 en omega-6 vetzuren uit lijnzaad en zonnebloemzaad ondersteunen een gezond immuunsysteem. Daarnaast bevat het een uitgebalanceerde mix van vitaminen, mineralen en sporenelementen, allen in de juiste verhoudingen. Alle vitaminen, mineralen en sporenelementen zijn apart toegevoegd (geen standaard premix) waardoor de gehaltes precies zijn afgestemd op de Dagelijkse Aanbevolen Hoeveelheden (ADH) die je paard nodig heeft.
Vitalbix Daily Complete bevat geen granen en is melassevrij en havervrij. Het bevat slechts 2,9% suiker en 3% zetmeel en is daardoor zeer geschikt voor paarden die slecht tegen zetmeel en suikers kunnen.

Problemen voorkomen

Met een juist voerbeleid; voldoende ruwvoer en VDC kunnen veel problemen voorkomen. Dit voerbeleid kan echter ook goed worden ingezet bij bestaande problemen zoals zomereczeem, PPID (ziekte van Cushing) en stofwisselingsproblemen zoals insulineresistentie, hoefbevangenheid, EMS, en EPSM (spierbevangenheid).

Voeradvies

Vitalbix Daily Complete is zeer geconcentreerd en daardoor zuinig in gebruik. Voeradvies bij lichte arbeid is 60 gram per 100 kg lichaamsgewicht.

Afhalen

Naast verzenden kan je VitalBix producten ook ophalen, laat van tevoren even weten wanneer je langs wilt komen.

Extra informatie

Fabrikant

Feral Horse Care

Andere suggesties…