Vitalbix PsylliumMash

33,00

Op voorraad (kan nabesteld worden)

Product prijs
Optie(s) totaal:
Totaal:
Vitalbix PsylliumMash is een graanvrije slobber met 50% psylliumzaadjes. Deze uitgebalanceerde slobber is een hele gemakkelijke manier om je paard een zandkuur te geven. Wij verzenden geen voer meer helaas, kosten en regelgeving Postnl maken dit onbetaalbaar. Ophalen in de winkel is nog een optie of het laten bezorgen in een straal van 15 kilometer vanaf Montfoort.
SKU VBPSM Categorieën: , Tags: , , ,

Beschrijving

Vitalbix PsylliumMash

Vitalbix PsylliumMash is een graanvrije slobber met 50% Psylliumzaadjes. Deze uitgebalanceerde slobber is een hele gemakkelijke manier om je paard een zandkuur te geven. Vitalbix PsylliumMash is gemaakt op basis van timothee gras en bevat geen luzerne. Dankzij het het lage zetmeel- en suikergehalte (totaal 4,9%) en de optimale verteerbaarheid is Vitalbix PsylliumMash een zeer bewuste keuze voor paard en eigenaar. Uitermate geschikt voor paarden die het goed doen op een laag zetmeel- en suikerrantsoen. Testen wijzen uit dat paarden Vitalbix PsylliumMash erg lekker vinden. De eigenaren vinden het super makkelijk in gebruik en het is lekker snel klaar.

Kenmerken Vitalbix PsylliumMash

  • super makkelijk in het gebruik en binnen 10-15 minuten klaar
  • zonder luzerne, granen en toegevoegde suikers
  • 50% Psylliumzaadjes
  • Perfect als maandelijkse kuur van 5-7 dagen
  • Zeer smakelijk
  • Veilig te voeren aan alle paarden, ook jonge paarden

Hoe voer ik Vitalbix PsylliumMash?

Voer Vitalbix PsylliumMash als kuur ter ondersteuning van de afvoer van zand in de darmen.
Meng de slobber met 4 tot 5 delen water (koud of warm, niet kokend). Laat 10-15 minuten staan, roer door en voer direct!
Niet geschikt om na bereiding lang te laten staan. De zaadjes zwellen namelijk op, en je wilt dat dit op het juiste moment in de darmen gebeurt.
Voor een goede werking geen andere Vitalbix producten, supplementen of medicatie doorheen mengen. Overleg bij medicatie altijd eerst met je dierenarts.

Geef jouw paard voldoende ruwvoer. Een continue aanvoer van vezels helpt om zand uit de darmen af te voeren en ophoping van zand in de darmen te voorkomen. Zorg er daarnaast voor dat jouw paard tijdens de kuur altijd voldoende drinkwater tot zijn beschikking heeft!

Voorkomen is beter dan …

Probeer de opname van zand te voorkomen door nooit vanaf een zanderige ondergrond te voeren. Laat je paard ook niet grazen op een kale weide. Regelmatige controle op zand in de mest. Stop wat mest in een doorzichtig plastic zakje samen met water. Constateer je veel zand in de mest of erger nog lijkt het dt jouw paard koliek symptomen heeft? Neem dan altijd direct contact op met je dierenarts. Vitalbix PsylliumMash ondersteunt bij de afvoer van zand in de darmen, maar het is geen natuurlijk tovermiddel. Het is uiterst belangrijk dat je voorkomt dat jouw paard teveel zand op kan nemen. Ook wanneer je een product met psyllium voert.

Voedingsadvies per dag

Preventief:
100 gram PsylliumMash per 100 kg lichaamsgewicht, 1x per dag. Een paard van 400 kg voer je 400 gram in één portie, per dag.

Bij constatering van zand in de mest/darmen:
200 gram mash per 100 kg lichaamsgewicht, 1x per dag. Een paard van 400 kg voer je 800 gram in één portie, per dag. Herhaal de kuur indien nodig in overleg met je dierenarts.

Bij constatering van veel zand in de mest/darmen:
200 gram mash per 100 kg lichaamsgewicht, 2 x per dag. Een paard van 400 kg voer je 800 gram in één portie, twee keer per dag. In totaal krijgt een paard van 400 kg per dag dus 1,6 kilo. Herhaal de kuur indien nodig in overleg met je dierenarts.

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.

Klantenservice

Heb je een vraag aan de Atorka Klantenservice? Op de pagina FAQ vind je antwoord op veelgestelde vragen. Staat je antwoord daar niet bij, vraag het ons gerust. Ons telefoonnummer is 0348-446168, maar een mailtje sturen kan ook. 

Je kan natuurlijk ook langskomen in onze shop in Montfoort. Wij zijn op werkdagen open van 9.00 uur tot 14.00 uur. Wil je buiten deze tijden komen? Maak dan even een afspraak, dan zorgen wij dat er iemand is om je te ontvangen.

Als jij niets wilt missen van Atorka Ruitersport, volg ons dan op Facebook of meld je aan voor de Atorka nieuwsbrief.