Wondverzorging paard

Door: Yvonne van Dijk

Wondverzorging paard

We zagen het afgelopen jaar op social media tal van producten voorbij komen om de paardenhuid te laten herstellen. Zinkzalf, groene leem, hydrocortiderm en talloze andere producten van verschillende merken. Relatief nieuw is de Happy Skin Huidgel… wat is daar dan anders aan en waarom zou je kiezen voor de Huidgel ipv bijvoorbeeld zinkzalf?

Happy Skin Huidgel

Happy Skin Huidgel is een product van Greenvalley Health Products. Wij weten dat al de Greenvalley Health Products producten wetenschappelijk zijn onderbouwd, maar wat is er verder anders aan? We vroegen het Rita Groenendaal, directeur van Greenvalley Health Products.

Rita vertelde: “Happy Skin Huidgel kan je inzetten op alle wonden van je paard. Wonden door jeuk, wonden door een bijt van een ander paard, wonden veroorzaakt door……… iedere wond mag je behandelen met de huidgel. Wel in eerste instantie flink dik erop smeren. De wond wordt dan bedekt door een mooi gel laagje dat de wond beschermt als een pleister, maar de gel sluit de wond niet af.
Onder de gel laag doet Happy Skin Huidgel het antibacteriële werk, dit betekent dat slechte bacteriën zoals streptokokken en stafylokokken worden gedood, maar de gezonde huid bacteriën niet. De specifieke kokosvetzuren in Happy Skin Huidgel werken dus selectief, zo worden de gezonde bacteriën zoals melkzuurbacteriën juist niet gedood. De ontstekingsreacties verminderen hierdoor zeer snel, ook het oedeem ( dikke manenkam, dikke benen ed.) verdwijnt en maakt de huid weer zacht en soepel. Dit proces verklaart de zeer snelle wondgenezing. Happy Skin Huidgel is de enige op de markt met dit specifieke werkingsmechanisme. Happy Skin Huidgel is 100% natuurlijk en veilig voor mens, dier en natuur”.

Wondverzorging door jeuk?

Heeft jouw paard wondjes door jeuk? Dan ga je ook de Happy Belly Solid en de Happy Skin Huidspray inzetten. Meer hierover in de blog over de aanpak van zomereczeem via de huid en de darmen. Gezonde darmen zorgen voor minder heftige allergische reacties. De eerste paarden staan inmiddels al zonder deken of veel minder onder een eczeemdeken. Op onze facebook pagina Zomereczeem Advies vind je verschillende ervaringen van mensen die deze producten inzetten. 

En ook de IJslander Spölur van Josien Warris staat nog altijd zonder deken. Zij vertelde: “Ik vond het best spannend om Spölur zonder deken te laten staan. Dag en nacht. In het begin was ik elke ochtend weer benieuwd hoe ik hem in de wei zou aantreffen. Uiteindelijk heeft hij de hele zomer buiten gestaan en geen last van jeuk gehad”.

Maatwerk

Anne Lem van Eqinful levert maatwerk, zij is er net als wij van overtuigd dat je zomereczeem bij paarden onder controle krijgt. Het is vaak wel een langer traject, je krijgt van haar goed advies in de juiste volgorde. Geen 100% garantie, maar wel de zekerheid dat de klachten fors zullen afnemen. Wil je alles weten over hetgeen Anne aanbiedt, bezoek dan haar website

Verzorging van een wond op paardenbeen

Wat doe je dan als je paard een wondje heeft op het been of elders op zijn lijf? Uiteraard zorg je dat de wond schoon is. Daarna breng je de huidgel aan, precies zoals hierboven beschreven. De huidgel royaal aanbrengen, de wond wordt dan bedekt door een laagje gel. Hierdoor wordt de wond beschermd, maar de gel sluit de wond niet af. Onder de gel laag doet Happy Skin Huidgel het antibacteriële werk, dit betekent dat slechte bacteriën zoals streptokokken en stafylokokken worden gedood, maar de gezonde huid bacteriën niet. De specifieke kokosvetzuren in Happy Skin Huidgel werken dus selectief, zo worden de gezonde bacteriën zoals melkzuurbacteriën juist niet gedood. Zo wordt wondverzorging paard eigenlijk heel eenvoudig.

Duidelijk

Een duidelijk uitleg waarom je voor de wondverzorging paard je kiest voor de Happy Skin Huidgel. Wist je overigens dat je de huidgel ook voor de hond en de mens veilig te gebruiken is.
Heb jij nu ook een vraag over een product? Mail die dan aan onze klantenservice. Het email adres is klantenservice@atorka.nl wij helpen graag!

Meer blogs