Aanpak zomereczeem via de huid en de darm

Door: Yvonne van Dijk

Aanpak zomereczeem via de huid en de darm

Afgelopen jaar hebben we met tevreden gebruikers van Happy Skin gesproken. Een stappenplan gemaakt en dat presenteren wij in deze blog. 

Stappenplan 

Aanpak zomereczeem via de huid en de darm zodat je paard steeds minder een eczeemdeken op hoeft:

  • Ondersteuning met Happy Belly Solid voor een gezonde darmwand en darmflora. Een heel belangrijke aanvulling is de Happy Belly die de heftige allergische reactie van het afweersysteem dempt. Hierdoor wordt de jeuk van het paard enorm veel minder. De aanpak van binnenuit in combinatie met Happy Skin is erg succesvol gebleken.
  • Gebruik Happy Skin Huidspray in het begin van het seizoen. Eventueel al in februari als het warm is, een keer per week sprayen om knutten op afstand te houden en eventueel piepkleine wondjes te verzorgen. Afhankelijk van de temperatuur adviseren wij in maart/april 4 keer per week in staart manen en op de buik in sprayen. Hiermee blijven de knutten op afstand genezen en genezen kleine wondjes direct. Naarmate je verder in het seizoen komt verhoog je de behandeling (juli augustus) naar dagelijks. Houd je paard goed in de gaten en ga frequenter sprayen als het nodig blijkt te zijn.
  • Is de muggen / insecten druk erg hoog, ook aan het begin van het seizoen ? Dan gebruik je Happy Skin Buzz Off als extra bescherming.

Jacqueline van Groningen schreef op facebook: Mijn IJslander staat sinds de zomer van 2021 zonder deken. Uiteraard op tijd gestart zodra de dagen met temperaturen boven 10 graden. Maar ook Annechien Wijnbergh schreef dit. Kijk eens op de facebook pagina zomereceem advies.

Op deze manier zien we steeds vaker paarden minder in een eczeemdeken! Heb je vragen of advies nodig met de aanpak zomereczeem via de huid en de darm? Neem contact op met ons team, we hebben allemaal veel kennis over zomereczeem en onze producten. 

In het kort aanpak zomereczeem via de huid en de darm:

Happy Belly Solid
Happy Belly Solid
Happy Skin Huidspray
Happy SkinBuzz Off

Meer blogs