Aanpak zomereczeem via de huid en de darm

Aanpak Zomereczeem via de huid en de darm

Afgelopen winter hebben we met tevreden gebruikers van Happy Skin gesproken. Hieruit bleek dat op veel plaatsen de aanpak erg verschillend was. Ons stappenplan vorig jaar was: dagelijks Happy Skin Huidspray en Happy Skin Buzz Off Spray bij hogere insectendruk er naast gebruiken. Bij grotere wonden gebruik je Happy Skin Huidgel. Later in het seizoen kwam daar Happy Belly Solid bij. We hebben alle verschillende manieren naast elkaar gelegd en hieruit blijkt dat het nog beter kan in combinatie met Happy Belly Solid.

Stappenplan voorjaar 2022

Aanpak zomereczeem via de huid en de darm zodat je paard steeds minder een eczeemdeken op hoeft:

  • Ondersteuning met Happy Belly Solid voor een gezonde darmwand en darmflora. Een heel belangrijke aanvulling is dat Happy Belly de heftige allergische reactie van het afweersysteem dempt. Hierdoor wordt de jeuk van het paard enorm veel minder. De aanpak van binnenuit in combinatie met Happy Skin is erg succesvol gebleken.
  • Gebruik Happy Skin Huidspray in het begin van het seizoen ( maart/april) 4 keer per week in staart manen en op de buik. Hiermee blijven de knutten op afstand genezen en genezen kleine wondjes direct. Naarmate je verder in het seizoen komt verhoog je de behandeling (juli augustus) naar dagelijks. Houdt je paard goed in de gaten en ga frequenter sprayen als het nodig blijkt te zijn.
  • Is de muggen / insecten druk erg hoog, ook aan het begin van het seizoen ? Dan gebruik je Happy Skin Buzz Off als extra bescherming.

Jacqueline van Groningen schreef op facebook: Mijn IJslander is de vorige zomer 2021 dekenloos doorgekomen. Uiteraard nu al weer gestart op de dagen met temperaturen boven 10 graden. Maar ook Annechien Wijnbergh schreef dit. Kijk eens op de facebook pagina zomereceem advies.

Op deze manier zien we steeds vaker paarden minder in een eczeemdeken! Heb je vragen of advies nodig met de aanpak zomereczeem via de huid en de darm? Neem contact op met ons team, we hebben allemaal veel kennis over zomereczeem en onze producten. 

Happy Belly Solid
Happy Skin Huidspray
Happy Skin Buzz Off Spray

Vragen?

Bel of mail ons team! Het telefoonnummer is 0348 446168

Meer blogs

bitten blog

Bitten blog

Door Nike Ruhulessin Bitten blog, zie jij ook door de bitten het bos niet meer? Vandaag de dag zijn er zoveel bitten op de markt, dat ik me serieus afvraag: waarom?  De diverse instructeurs waar ik in mijn leven les van heb gehad, waren het eigenlijk allemaal unaniem met elkaar eens: leer nou maar eerst

Lees verder »
Paard het land op

Paarden op het land

Paarden op het land De kans is groot dat de paarden binnenkort weer op het land staan. Hoe bereid jij je paard voor? Want de kans op hoefbevangenheid ligt op de loer als een paard niet gewend is aan gras. Zeker als de nachten nog koud zijn en er ’s morgens de zon fel schijnt.

Lees verder »
Karlslund Laki neopreen singel

Getest Karlslund Laki Neopreen singel

Getest Karlslund Laki Neopreen singel Algemene informatie van het product: Karlslund Laki Neopreen singel.  Materiaal: Neopreen gevoerd met Memory Foam | Maatvoering: 45cm |  Prijs: € 75,00  De eerste indruk  De Karlslund Laki neopreen singel ziet er fijn en degelijk uit. De vorm is vrij standaard, waar ik van houd. Het materiaal is voornamelijk neopreen,

Lees verder »
Karlslund Protection Springschoen

Getest Karlslund Protection Springschoen

Getest Karlslund Protection Springschoen Door Silke Kosse Algemene informatie van het product: Karlslund Protection springschoen.Materiaal: Kunststof | Maatvoering: M | Gewicht: 135 gram per springschoenPrijs: € 69,00  De eerste indruk Zo op het eerste gezicht zien de Karlslund Protection springschoenen er mooi uit. Ze zijn zwart met de voor Karlslund herkenbare rode accenten. De buitenkant

Lees verder »
Scroll naar top