Aanpak zomereczeem via de huid en de darm

Door: Yvonne van Dijk

Afgelopen winter hebben we met tevreden gebruikers van Happy Skin gesproken. Hieruit bleek dat op veel plaatsen de aanpak erg verschillend was. Ons stappenplan vorig jaar was: dagelijks Happy Skin Huidspray en Happy Skin Buzz Off Spray bij hogere insectendruk er naast gebruiken. Bij grotere wonden gebruik je Happy Skin Huidgel. Later in het seizoen kwam daar Happy Belly Solid bij. We hebben alle verschillende manieren naast elkaar gelegd en hieruit blijkt dat het nog beter kan in combinatie met Happy Belly Solid.

Stappenplan voorjaar 2022

Aanpak zomereczeem via de huid en de darm zodat je paard steeds minder een eczeemdeken op hoeft:

  • Ondersteuning met Happy Belly Solid voor een gezonde darmwand en darmflora. Een heel belangrijke aanvulling is dat Happy Belly de heftige allergische reactie van het afweersysteem dempt. Hierdoor wordt de jeuk van het paard enorm veel minder. De aanpak van binnenuit in combinatie met Happy Skin is erg succesvol gebleken.
  • Gebruik Happy Skin Huidspray in het begin van het seizoen ( maart/april) 4 keer per week in staart manen en op de buik. Hiermee blijven de knutten op afstand genezen en genezen kleine wondjes direct. Naarmate je verder in het seizoen komt verhoog je de behandeling (juli augustus) naar dagelijks. Houdt je paard goed in de gaten en ga frequenter sprayen als het nodig blijkt te zijn.
  • Is de muggen / insecten druk erg hoog, ook aan het begin van het seizoen ? Dan gebruik je Happy Skin Buzz Off als extra bescherming.

Jacqueline van Groningen schreef op facebook: Mijn IJslander is de vorige zomer 2021 dekenloos doorgekomen. Uiteraard nu al weer gestart op de dagen met temperaturen boven 10 graden. Maar ook Annechien Wijnbergh schreef dit. Kijk eens op de facebook pagina zomereceem advies.

Op deze manier zien we steeds vaker paarden minder in een eczeemdeken! Heb je vragen of advies nodig met de aanpak zomereczeem via de huid en de darm? Neem contact op met ons team, we hebben allemaal veel kennis over zomereczeem en onze producten. 

Vragen?

Bel of mail ons team! Het telefoonnummer is 0348 446168

Meer blogs