Zadel leasen voor je paard

Door: Yvonne van Dijk

Zadel leasen voor je paard

Wij krijgen regelmatig de vraag of het mogelijk is om een zadel te leasen.

Bijvoorbeeld omdat het zadel van je paard niet meer echt  past, of je nieuwe paard was toch net iets duurder dan begroot…. dat kan gebeuren en dan helpen we graag.

Sinds kort kun je een zadel leasen, eigenlijk net als je een auto least. Je betaalt een vast bedrag per maand via SprayPay. Dit is een Nederlandse aanbieder van gespreid betalen. 

SprayPay heeft een vergunning van de AFM (vergunningsnummer: 12045002).Voor jou een garantie dat je bij ons veilig en verantwoord kunt lenen. Lees hier meer over onze organisatie.

Betalen in termijnen

  • Je kiest voor het betalen in een aantal termijnen
  • Je kan alles online regelen, maar we helpen je graag hierbij
  • SprayPay is de maatschappij waarmee wij werken.
  • Dit is beschikbaar voor aankopen tussen de € 800 en € 4.000,–
  • Volledig of extra aflossen is boetevrij! Jij bepaalt de looptijd.
  • Na 30 dagen wordt het eerste bedrag afgeschreven
  • Alle voorwaarden vind je op www.spraypay.nl lees ze goed.
  • Let op, geld lenen kost geld!

Hoe dit werkt?

Je maakt een afspraak met onze zadelpasser Hans van Dijk, hij helpt je bij de keuze van het juiste zadel en eventuele toebehoren. Na afloop van de afspraak stuurt Hans je een bevestiging per mail, dit voer je in als zijnde bestelling in de webshop. Doe dit niet op je mobiel, de ervaring leert dat dit niet altijd goed gaat helaas. Bij voorkeur een pc of een laptop gebruiken. 

Na het invoeren van je bestelling kies je voor gespreid betalen. Daarna volgen er nog een aantal stappen die je moet uitvoeren. Wordt de aanvraag geannuleerd dan is het helaas niet mogelijk om op afbetaling het zadel aan te schaffen. Echter de kosten voor het aanmeten, voorrijden en leaseaanvraag kunnen niet worden gerestitueerd.

Wel kun je er alsnog voor kiezen om het te voldoen per pin of via creditcard, neem contact met ons op. Meestal komen wel tot een oplossing. 

Goed om te weten

  • Een zadel leasen is gelijk aan een zadel op afbetaling kopen. Indien je paard geblesseerd raakt kun je de leaseovereenkomst niet stopzetten. Het zadel is immers jouw eigendom, ook al kun je het dan niet gebruiken. 
  • Wil je gedurende de leasetermijn een ander zadel? Dan kun je met de verkoop opbrengst van het zadel de leaseovereenkomst aflossen. De leaseovereenkomst is niet over te zetten naar een ander zadel.  

Jong en te zwaar paard?

Heb je nu een jong paard, wat echt nog te zwaar is en heb je een zadel nodig om te starten. Dan even bellen, vaak kunnen wij je wel tijdelijk aan een zadel helpen. Hans heeft tal van opties, maar die zijn afhankelijk van de bouw van je paard en de conditie.

Hans kun je bereiken op telefoonnummer 06 29713577 of via de mail hans@atorka.nl

Meer blogs