Atorka tips hoe warm de winter door te komen

Door: Yvonne van Dijk

Atorka’s tips hoe warm de winter door te komen.

Brrrrr….. heb jij het ook zo koud als je naar de paarden gaat.
Voeren, water geven, mest ruimen. Het hoort er allemaal bij. Het zijn klussen die gedaan moeten worden, of het nu koud of nat is. 

Tip 1: Koude voeten? Echt niet!

Draag goede laarzen of schoenen die speciaal gemaakt zijn om te dragen als het koud en/of nat weer is. Niks is zo vervelend als koude voeten. 

Kies voor laarzen of schoenen van bijvoorbeeld Muck Boots, dat scheelt de ‘wereld’

Tip 2: zorg voor warme handen

Koude handen, daar hebben de meeste van ons last van in de winter.
Zorg voor goede handschoenen voor het werk (waterdicht) en voor het rijden (warm en comfortabel). Lees onze blog met de beste tips

Tip 3: hou je hoofd en nek lekker warm

Draag een goede muts of oorwarmers zodat je hoofd lekker warm blijft. Ook een lekkere sjaal is een aanrader.
Heel makkelijk is de EquiLight hoofdband met verlichting voor als het donker wordt. Kijk eens bij onze mutsen en sjaals, voor iedereen wel een oplossing.

Tip 4: waterdichte en warme jassen

Een waterdichte en warme jas is onontbeerlijk in de winter. Gelukkig zijn deze er tegenwoordig in veel modellen, kleuren en maten te vinden. Zowel voor dames als voor heren. Merken zoals Stierna en UHIP leveren perfecte waterdichte en warme jassen. Maar ook Eques, Hrimnir, Karlslund en Mountain Horse hebben heerlijke jassen.
Lees onze blog over Waterdichte Paardrijjassen en kies voor een jas die bij jou past.

Tip 5: Softshell is lekker warm

Een broek van softshell is fijn om te dragen als het koud is. Voorbeeld hiervan is de Karlslund Galdur winter jodphur rijlegging. Heerlijk comfortabel en makkelijk aan te doen.

Maar ook de Catago Solrun is een heerlijke winter jodphur rijbroek.
Meerdere laagjes dragen houdt je lichaamswarmte vast. Dus draag onder je jas een lekker shirt en vest en kom warm de winter door. Dit zijn voorbeelden van lekkere vesten van technisch materiaal of een fleece stof die je heerlijk onder je jas kunt dragen.

Tip 6: voor de ultieme koukleum

Atorka heeft ook heerlijke rij-overalls. Daar stap je zo in en hup naar buiten zonder dat je überhaupt last hebt van de kou! De ideale oplossing voor de ultieme koukleum.
Wij hebben heerlijke overalls van onder andere Karlslund, Eques, Hrimnir en HGG. Geschikt voor dames en heren. Check deze link voor een heerlijk warme winter!

Meer blogs