Even voorstellen: Paardenprints.nl

Door: Wieke van der Gracht

Hoi! Mijn naam is Wieke en ik ben het gezicht achter de webshop Paardenprints, waarin ik onder andere gepersonaliseerde IJslander sleutelhangertjes verkoop. 

Ik neem je graag mee voor een kijkje ‘achter de schermen’! 

Waar is het begonnen? 

Zo’n zestien jaar geleden, ik was toen tien jaar, leerde ik het IJslandse paard kennen door mijn eerste paard: Lúpa. Ik was direct verliefd, niet alleen op Lúpa, maar ook op het ras. Op mijn 22e kwam IJslander Hjalti op mijn pad, en samen met Lúpa staat hij gezellig bij ons in de straat. 

Zoals mijn grote passie de paarden zijn, zo is dat voor mijn man technologie. In zijn vrije tijd is hij dan ook graag aan zijn 3D-printers aan het ‘prullen’. Ik moet bekennen dat ik van zijn eerste ‘prints’ niet erg onder de indruk was, haha, maar op een dag kwam er een leuk IJslander sleutelhangertje uit. Toen hadden de 3D-printers wél mijn interesse en hieruit is Paardenprints ontstaan: mijn webshop! 

Wat is het nu precies, wat maak ik? 

Voordat de printer aan de slag kan gaan, moet er eerst een ontwerp zijn. Op een tekentablet maak ik een schets, die ik op de computer verder aanpas. Op de computer zet ik bijvoorbeeld ook de namen op de paardjes. Als het ontwerp klaar is, kan de printer aan de slag. 

De sleutelhangers worden gemaakt van vloeibare hars, die in de 3D-printer met behulp van UV-straling uithardt. Dit ziet eruit als een ‘badje’ met gekleurde vloeistof.  

Als de sleutelhanger uit de printer komt, moet die nog een extra keer uitharden onder een speciale lamp, en krijgt hij een alcoholbadje. Ik zet er een ringetje aan, pak de sleutelhanger in, en dan is hij klaar voor verzending. 

Op dit moment heb ik drie 3D-printers. Elke printer kan weer nét iets anders, waardoor ik ook van hout, kurk en gerecycled plastic leuke dingen kan maken. 

Duurzaamheid 

Bij het kiezen van de materialen die ik gebruik voor de prints, probeer ik altijd duurzamere keuzes te maken. 

De meeste sleutelhangers in de webshop worden gemaakt van eco hars. Deze hars bestaat voor een zo groot mogelijk deel uit hernieuwbare en plantaardige bronnen, waaronder soja.  Dit in tegenstelling tot ‘normale’ hars, die voor het grootste deel bestaat uit fossiele brandstoffen. Daarnaast werk ik met hout, kurk, en gerecycled plastic. 

Cadeautjes

Alles uit de webshop wordt leuk ingepakt voor verzending. Is het een cadeautje en mag het als verrassing naar een ander adres? Dan kan er ook een leuk persoonlijk kaartje bij. 

Nieuwsgierig geworden? 

Neem eens een kijkje in mijn webshop: www.paardenprints.nl, of neem contact op via de mail: wieke@polymerprints.nl 

Uitsteekvormpje gemaakt voor Atorka
Altijd leuk ingepakt!
Wieke van der Gracht - Jansen
Sleutelhangers

Meer blogs