Even voorstellen: Paardenprints.nl

Even voorstellen: Paardenprints.nl

Hoi! Mijn naam is Wieke en ik ben het gezicht achter de webshop Paardenprints, waarin ik onder andere gepersonaliseerde IJslander sleutelhangertjes verkoop. 

Ik neem je graag mee voor een kijkje ‘achter de schermen’! 

Waar is het begonnen? 

Zo’n zestien jaar geleden, ik was toen tien jaar, leerde ik het IJslandse paard kennen door mijn eerste paard: Lúpa. Ik was direct verliefd, niet alleen op Lúpa, maar ook op het ras. Op mijn 22e kwam IJslander Hjalti op mijn pad, en samen met Lúpa staat hij gezellig bij ons in de straat. 

Zoals mijn grote passie de paarden zijn, zo is dat voor mijn man technologie. In zijn vrije tijd is hij dan ook graag aan zijn 3D-printers aan het ‘prullen’. Ik moet bekennen dat ik van zijn eerste ‘prints’ niet erg onder de indruk was, haha, maar op een dag kwam er een leuk IJslander sleutelhangertje uit. Toen hadden de 3D-printers wél mijn interesse en hieruit is Paardenprints ontstaan: mijn webshop! 

Wat is het nu precies, wat maak ik? 

Voordat de printer aan de slag kan gaan, moet er eerst een ontwerp zijn. Op een tekentablet maak ik een schets, die ik op de computer verder aanpas. Op de computer zet ik bijvoorbeeld ook de namen op de paardjes. Als het ontwerp klaar is, kan de printer aan de slag. 

De sleutelhangers worden gemaakt van vloeibare hars, die in de 3D-printer met behulp van UV-straling uithardt. Dit ziet eruit als een ‘badje’ met gekleurde vloeistof.  

Als de sleutelhanger uit de printer komt, moet die nog een extra keer uitharden onder een speciale lamp, en krijgt hij een alcoholbadje. Ik zet er een ringetje aan, pak de sleutelhanger in, en dan is hij klaar voor verzending. 

Op dit moment heb ik drie 3D-printers. Elke printer kan weer nét iets anders, waardoor ik ook van hout, kurk en gerecycled plastic leuke dingen kan maken. 

Duurzaamheid 

Bij het kiezen van de materialen die ik gebruik voor de prints, probeer ik altijd duurzamere keuzes te maken. 

De meeste sleutelhangers in de webshop worden gemaakt van eco hars. Deze hars bestaat voor een zo groot mogelijk deel uit hernieuwbare en plantaardige bronnen, waaronder soja.  Dit in tegenstelling tot ‘normale’ hars, die voor het grootste deel bestaat uit fossiele brandstoffen. Daarnaast werk ik met hout, kurk, en gerecycled plastic. 

Cadeautjes

Alles uit de webshop wordt leuk ingepakt voor verzending. Is het een cadeautje en mag het als verrassing naar een ander adres? Dan kan er ook een leuk persoonlijk kaartje bij. 

Nieuwsgierig geworden? 

Neem eens een kijkje in mijn webshop: www.paardenprints.nl, of neem contact op via de mail: wieke@polymerprints.nl 

 

Uitsteekvormpje
Uitsteekvormpje gemaakt voor Atorka
Wieke van der Gracht
Altijd leuk ingepakt!
Wieke van der Gracht
Wieke van der Gracht - Jansen
Sleutelhangers
Sleutelhangers

Meer blogs

bitten blog

Bitten blog

Door Nike Ruhulessin Bitten blog, zie jij ook door de bitten het bos niet meer? Vandaag de dag zijn er zoveel bitten op de markt, dat ik me serieus afvraag: waarom?  De diverse instructeurs waar ik in mijn leven les van heb gehad, waren het eigenlijk allemaal unaniem met elkaar eens: leer nou maar eerst

Lees verder »
Paard het land op

Paarden op het land

Paarden op het land De kans is groot dat de paarden binnenkort weer op het land staan. Hoe bereid jij je paard voor? Want de kans op hoefbevangenheid ligt op de loer als een paard niet gewend is aan gras. Zeker als de nachten nog koud zijn en er ’s morgens de zon fel schijnt.

Lees verder »
Happy Horse

Aanpak zomereczeem via de huid en de darm

Aanpak Zomereczeem via de huid en de darm Afgelopen winter hebben we met tevreden gebruikers van Happy Skin gesproken. Hieruit bleek dat op veel plaatsen de aanpak erg verschillend was. Ons stappenplan vorig jaar was: dagelijks Happy Skin Huidspray en Happy Skin Buzz Off Spray bij hogere insectendruk er naast gebruiken. Bij grotere wonden gebruik

Lees verder »
Karlslund Laki neopreen singel

Getest Karlslund Laki Neopreen singel

Getest Karlslund Laki Neopreen singel Algemene informatie van het product: Karlslund Laki Neopreen singel.  Materiaal: Neopreen gevoerd met Memory Foam | Maatvoering: 45cm |  Prijs: € 75,00  De eerste indruk  De Karlslund Laki neopreen singel ziet er fijn en degelijk uit. De vorm is vrij standaard, waar ik van houd. Het materiaal is voornamelijk neopreen,

Lees verder »
Scroll naar top