Veel muggen bij paarden

Feed-X Gate-Timers

Gate-Timers

Wat zijn dat vroeg mijn stagiaire? Ik begon te vertellen, over deze automatische poortopeners voor paarden / koeien of andere dieren. De tijd kan je zelf instellen. Er is een gate timer welke je maximaal 6 uur van te voren kan instellen. En er is een gate timer die je maximaal 12 uur van te voren kan instellen. Bijzonder is dat deze gate timer niet elektrisch of met batterijen werkt, maar net zo functioneert als een kookwekker. 

Ik gaf het volgende voorbeeld. Stel je wilt je paarden laten wennen aan het gras, ze staan ‘s winters namelijk op de paddock. Dan stel je de gate timer zo in dat het hek op een bepaald moment open gaat. Je paarden kunnen dan het gras op. Jij haalt ze er weer vanaf en zet ze op de paddock. Na een week of zo, mogen ze wat langer op het gras, dus stel je de gate timer vroeger in.

Koeien..

Mijn vriendin Ramona gebruikt de gate timer ook, maar dan voor de koeien. Haar koeien lopen in het weiland en mogen vanaf een bepaald moment zelf kiezen of ze naar stal gaan of op het land blijven. Hier zorgt de gate timer er voor dat de koeien naar stal kunnen.

Paddock Paradise

Ingrid S. heeft de gate timer in gebruik om slowfeeders te laten zakken. Haar paarden lopen in een paddock paradise. De slowfeeders hangen in bomen, de paarden kunnen er niet bij. Totdat de gate timer zijn werk doet, dan komen de slowfeeders naar beneden en kunnen de paarden er bij.

Zo zijn er tal van voorbeelden de bedenken. De stagiaire is inmiddels helemaal enthousiast geworden en bedenkt allerlei mogelijkheden voor de gate timers. Helemaal omdat ze zonder batterij of elektrische tijd werken.

Combineren

Het is helemaal handig als je de gate timer combineert met slowfeeders zoals Ingrid het doet bijvoorbeeld. Maar stel je hebt een groot koppel paarden, die kunnen al wel het land op maar er staat nog weinig gras. Je overweegt hooi te voeren, maar met zo’n groot koppel is dat wel een klus. Zet dan een ronde baal in het land, zet er om verspilling te voorkomen een hooi feeder ring omheen. De gate timer instellen op het moment de paarden het land op mogen, ruwvoer in de hooi-ring en klaar. 

Montage Gate Timer

Volgende vraag was, hoe ingewikkeld is het om zo’n gate timer te plaatsen. Nou dat is echt heel eenvoudig. De gate timer wordt geleverd met een bevestigingsplaatje voor op een houten paal. Dat plaatje schroef je op de paal, je plaatst de gate timer er op en klaar. Eventueel in combinatie met je eigen draad systeem, maar er zijn ook verschillende draadsystemen bij te koop. In dit filmpje zie je hoe eenvoudig het plaatsen van de gate timer in combinatie met een dubbeldraads systeem van 3 meter is. 

Vragen

Heb je naar aanleiding van deze blog vragen over het gebruik van de gate timer? Stel ze gerust aan onze klantenservice, dit kan per email of maar ook per telefoon, het nummer is 0348 446168. 

 

Gate Timer
Feed-X Gate Timer
Hooi Ring Feeder
Hooi Feeder Ring
Slowfeeders
Slowfeeders
Scroll naar top