Feed-X Gate-Timers

Gate-Timers

Wat zijn dat? Vroeg mijn stagiaire. Ik begon te vertellen, over deze automatische poortopeners voor paarden / koeien of andere dieren. De tijd kan je zelf instellen. Er is een gate-timer die je maximaal 6 uur van te voren kan instellen. En er is een gate-timer die je maximaal 12 uur van te voren kan instellen. Bijzonder is dat deze gate-timer niet elektrisch of met batterijen werkt, maar net zo functioneert als een kookwekker. 

Ik gaf het volgende voorbeeld. Stel je wil je paarden laten wennen aan het gras, ze staan ’s winters namelijk op de paddock. Dan stel je de gate-timer zo in dat het hek op een bepaald moment open gaat. Je paarden kunnen dan het gras op. Jij haalt ze er weer vanaf en zet ze op de paddock. Na een week of zo, mogen ze wat langer op het gras, dus stel je de gate-timer vroeger in.

Koeien..

Mijn vriendin Ramona gebruikt de gate-timer ook, maar dan voor de koeien. Haar koeien lopen in het weiland en mogen vanaf een bepaald moment zelf kiezen of ze naar stal gaan of op het land blijven. Hier zorgt de gate timer er voor dat de koeien naar stal kunnen.

Paddock Paradise

Ingrid S. heeft de gate-timer in gebruik om slowfeeders te laten zakken. Haar paarden lopen in een paddock paradise. De slowfeeders hangen in bomen, de paarden kunnen er niet bij. Totdat de gate-timer zijn werk doet, dan komen de slowfeeders naar beneden en kunnen de paarden er bij.

Zo zijn er tal van voorbeelden de bedenken. De stagiaire is inmiddels helemaal enthousiast geworden en bedenkt allerlei mogelijkheden voor de gate-timers. Helemaal omdat ze zonder batterij of elektriciteit werken.

Montage Gate-Timer

Volgende vraag was, hoe ingewikkeld is het om zo’n gate-timer te plaatsen? Nou, dat is echt heel eenvoudig. De gate-timer wordt geleverd met een bevestigingsplaatje voor op een houten paal. Dat plaatje schroef je op de paal, je plaatst de gate timer er op en klaar. Eventueel in combinatie met je eigen draadsysteem, maar er zijn ook verschillende draadsystemen bij te koop. In dit filmpje zie je hoe eenvoudig het plaatsen van de gate timer in combinatie met een dubbeldraads systeem van 3 meter is. 

Vragen

Heb je naar aanleiding van deze blog vragen over het gebruik van de gate timer? Stel ze gerust aan onze klantenservice, dit kan per email of maar ook per telefoon, het nummer is 0348 446168. 

Gate Timer
Feed-X Gate Timer
Slowfeeders
Slowfeeders
Je paard op gewicht

Meer blogs

bitten blog

Bitten blog

Door Nike Ruhulessin Bitten blog, zie jij ook door de bitten het bos niet meer? Vandaag de dag zijn er zoveel bitten op de markt, dat ik me serieus afvraag: waarom?  De diverse instructeurs waar ik in mijn leven les van heb gehad, waren het eigenlijk allemaal unaniem met elkaar eens: leer nou maar eerst

Lees verder »
Paard het land op

Paarden op het land

Paarden op het land De kans is groot dat de paarden binnenkort weer op het land staan. Hoe bereid jij je paard voor? Want de kans op hoefbevangenheid ligt op de loer als een paard niet gewend is aan gras. Zeker als de nachten nog koud zijn en er ’s morgens de zon fel schijnt.

Lees verder »
Happy Horse

Aanpak zomereczeem via de huid en de darm

Aanpak Zomereczeem via de huid en de darm Afgelopen winter hebben we met tevreden gebruikers van Happy Skin gesproken. Hieruit bleek dat op veel plaatsen de aanpak erg verschillend was. Ons stappenplan vorig jaar was: dagelijks Happy Skin Huidspray en Happy Skin Buzz Off Spray bij hogere insectendruk er naast gebruiken. Bij grotere wonden gebruik

Lees verder »
Karlslund Laki neopreen singel

Getest Karlslund Laki Neopreen singel

Getest Karlslund Laki Neopreen singel Algemene informatie van het product: Karlslund Laki Neopreen singel.  Materiaal: Neopreen gevoerd met Memory Foam | Maatvoering: 45cm |  Prijs: € 75,00  De eerste indruk  De Karlslund Laki neopreen singel ziet er fijn en degelijk uit. De vorm is vrij standaard, waar ik van houd. Het materiaal is voornamelijk neopreen,

Lees verder »
Scroll naar top