Feed-X Gate-Timers

Door: Yvonne van Dijk

Feed-X Gate-Timers

Wat zijn dat? Vroeg mijn stagiaire. Ik begon te vertellen, over deze automatische poortopeners voor paarden / koeien of andere dieren. De tijd kan je zelf instellen. Er is een gate-timer die je maximaal 6 uur van te voren kan instellen. En er is een gate-timer die je maximaal 12 uur van te voren kan instellen. Bijzonder is dat deze gate-timer niet elektrisch of met batterijen werkt, maar net zo functioneert als een kookwekker. 

Voorbeeld werking Gate-Timer

Ik gaf het volgende voorbeeld. Stel je wil je paarden laten wennen aan het gras, ze staan ’s winters namelijk op de paddock. Dan stel je de gate-timer zo in dat het hek op een bepaald moment open gaat. Je paarden kunnen dan het gras op. Jij haalt ze er weer vanaf en zet ze op de paddock. Na een week of zo, mogen ze wat langer op het gras, dus stel je de gate-timer vroeger in.

Koeien en gate-timers

Mijn vriendin Ramona Schalkwijk gebruikt deFeed-X Gate-timers ook, maar dan voor de koeien. Haar koeien lopen in het weiland en mogen vanaf een bepaald moment zelf kiezen of ze naar stal gaan of op het land blijven. Hier zorgt de gate timer er voor dat de koeien naar stal kunnen.

Paddock Paradise

Ingrid S. heeft de Feed-X Gate-timer in gebruik om slowfeeders te laten zakken. Haar paarden lopen in een paddock paradise. De slowfeeders hangen in bomen, de paarden kunnen er niet bij. Totdat de gate-timer zijn werk doet, dan komen de slowfeeders naar beneden en kunnen de paarden er bij.

Automatische toegang tot weiland of paddock

Zo zijn er tal van voorbeelden de bedenken. De stagiaire is inmiddels helemaal enthousiast geworden en bedenkt allerlei mogelijkheden voor de gate-timers. Helemaal omdat ze zonder batterij of elektriciteit werken. Je paard toegang tot weiland of paddock geven, terwijl je zelf niet aanwezig hoeft te zijn. Het kan overgewicht voorkomen, je kunt ze eenvoudiger laten wennen aan het gras, als het slecht weer is kun je een keertje minder naar het land of de paddock …. want met de Feed-X gate timer krijgen de paarden automatische toegang tot het weiland of paddock zonder dat je er iedere bij bent. 

Montage Gate-Timer

Volgende vraag was, hoe ingewikkeld is het om zo’n gate-timer te plaatsen? Nou, dat is echt heel eenvoudig. De gate-timer wordt geleverd met een bevestigingsplaatje voor op een houten paal. Dat plaatje schroef je op de paal, je plaatst de gate timer er op en klaar. Eventueel in combinatie met je eigen draadsysteem, maar er zijn ook verschillende draadsystemen bij te koop. In dit filmpje zie je hoe eenvoudig het plaatsen van de gate timer in combinatie met een dubbeldraads systeem van 3 meter is. 

Vragen

Heb je naar aanleiding van deze blog vragen over het gebruik van de gate timer? Stel ze gerust aan onze klantenservice, dit kan per email of maar ook per telefoon, het nummer is 0348 446168. 

Feed-X Gate Timer
Feed-X Gate Timer
Heavy Duty
Slowfeeders
Je paard op gewicht

Meer blogs

Lymfestelsel

HELTIE Lymfe

Een nieuw HELTIE product Er is weer een nieuw HELTIE product binnengekomen. Dit keer de HELTIE lymfe en daar zijn we erg blij mee.  Het

Lees verder >