HappySkin Repellent Spray ook actief tegen teken

Happy Skin Repellent Spray is een natuurlijke preventieve behandeling van paarden en pony’s ter voorkoming van jeuk door muggen en andere insecten. De spray voorkomt dat insecten bijten of steken. De actieve stoffen in de Repellent Spray hebben een wetenschappelijk bewezen werking die zelfs beter is dan het bekende chemische middel DEET.
De actieve stoffen blijken ook effectief in het weren van teken. Uit onderzoek blijkt een repellent werking tegen drie typen teken:
 Ixodes ricinus = schapenteek, de meest voorkomende teek in Nederland bij dieren en mensen.
 Rhipicephalus sanguineus = hondenteek, de meest wijd verspreide teek wereldwijd.
 Amblyomma americanum = teek in Noord -Amerika, actief bij mensen en dieren.
Op basis van bovengenoemde mag worden verwacht dat de actieve stoffen ook werkzaam zijn tegen andere typen teken. Het werkingsmechanisme is dat teken bij contact met de huid waarop Repellent Spray is aangebracht dit zo onaangenaam vinden, dat ze zich laten vallen.
Teken zijn gevaarlijk voor mens en dier omdat ze allerlei ziekten kunnen overbrengen. Bij paarden geven tekenbeten in ieder geval veel jeuk, dat soms wordt aangezien voor zomereczeem. Maar ook paarden kunnen erg ziek worden van een tekenbeet.
De eerste resultaten uit de praktijk zijn positief: Happy Repellent Spray blijkt in sterke mate insecten te weren van de huid van paarden.

Gebruiksaanwijzing: spray je paard twee keer per week helemaal in, na een forse regenbui wel de behandeling herhalen. Gebruik het ook om jezelf te beschermen.

Bron: www.greenvalleyhealthproducts.nl

Meer blogs

bitten blog

Bitten blog

Door Nike Ruhulessin Bitten blog, zie jij ook door de bitten het bos niet meer? Vandaag de dag zijn er zoveel bitten op de markt, dat ik me serieus afvraag: waarom?  De diverse instructeurs waar ik in mijn leven les van heb gehad, waren het eigenlijk allemaal unaniem met elkaar eens: leer nou maar eerst

Lees verder »
Paard het land op

Paarden op het land

Paarden op het land De kans is groot dat de paarden binnenkort weer op het land staan. Hoe bereid jij je paard voor? Want de kans op hoefbevangenheid ligt op de loer als een paard niet gewend is aan gras. Zeker als de nachten nog koud zijn en er ’s morgens de zon fel schijnt.

Lees verder »
Happy Horse

Aanpak zomereczeem via de huid en de darm

Aanpak Zomereczeem via de huid en de darm Afgelopen winter hebben we met tevreden gebruikers van Happy Skin gesproken. Hieruit bleek dat op veel plaatsen de aanpak erg verschillend was. Ons stappenplan vorig jaar was: dagelijks Happy Skin Huidspray en Happy Skin Buzz Off Spray bij hogere insectendruk er naast gebruiken. Bij grotere wonden gebruik

Lees verder »
Karlslund Laki neopreen singel

Getest Karlslund Laki Neopreen singel

Getest Karlslund Laki Neopreen singel Algemene informatie van het product: Karlslund Laki Neopreen singel.  Materiaal: Neopreen gevoerd met Memory Foam | Maatvoering: 45cm |  Prijs: € 75,00  De eerste indruk  De Karlslund Laki neopreen singel ziet er fijn en degelijk uit. De vorm is vrij standaard, waar ik van houd. Het materiaal is voornamelijk neopreen,

Lees verder »
Scroll naar top