HappySkin Repellent Spray ook actief tegen teken

Door: Yvonne van Dijk

Happy Skin Repellent Spray is een natuurlijke preventieve behandeling van paarden en pony’s ter voorkoming van jeuk door muggen en andere insecten. De spray voorkomt dat insecten bijten of steken. De actieve stoffen in de Repellent Spray hebben een wetenschappelijk bewezen werking die zelfs beter is dan het bekende chemische middel DEET.
De actieve stoffen blijken ook effectief in het weren van teken. Uit onderzoek blijkt een repellent werking tegen drie typen teken:
 Ixodes ricinus = schapenteek, de meest voorkomende teek in Nederland bij dieren en mensen.
 Rhipicephalus sanguineus = hondenteek, de meest wijd verspreide teek wereldwijd.
 Amblyomma americanum = teek in Noord -Amerika, actief bij mensen en dieren.
Op basis van bovengenoemde mag worden verwacht dat de actieve stoffen ook werkzaam zijn tegen andere typen teken. Het werkingsmechanisme is dat teken bij contact met de huid waarop Repellent Spray is aangebracht dit zo onaangenaam vinden, dat ze zich laten vallen.
Teken zijn gevaarlijk voor mens en dier omdat ze allerlei ziekten kunnen overbrengen. Bij paarden geven tekenbeten in ieder geval veel jeuk, dat soms wordt aangezien voor zomereczeem. Maar ook paarden kunnen erg ziek worden van een tekenbeet.
De eerste resultaten uit de praktijk zijn positief: Happy Repellent Spray blijkt in sterke mate insecten te weren van de huid van paarden.

Gebruiksaanwijzing: spray je paard twee keer per week helemaal in, na een forse regenbui wel de behandeling herhalen. Gebruik het ook om jezelf te beschermen.

Bron: www.greenvalleyhealthproducts.nl

Meer blogs