Help mijn paard heeft jeuk

Door: Yvonne van Dijk

Help mijn paard heeft jeuk

Dat lezen we zo ontzettend vaak, vooral in de zomer, maar ook in de herfst en steeds vaker ook in de winter. Op de Facebook pagina Zomereczeem Advies helpen wij waar we kunnen. Daar vonden wij ook onderstaande tekst:

Wat als je alles al geprobeerd hebt? Verschillende zomereczeem dekens, poeders, zalven, aangepaste voeding, aangepaste huisvesting en zelfs cortisonen, injecties en tabletten.

Deze eigenaar was teneinde raad. Dus besloten wij samen met Greenvalley Health Products te starten met een nieuw gratis traject, geen dure cursus maar simpelweg heldere informatie. Greenvalley heeft een team van dierenartsen die meekijkt met de adviezen die wij geven. Yvonne van Dijk van Atorka Ruitersport leidt dit traject, zij is initiatiefnemer en ervaringsdeskundige, geen dierenarts of therapeut. Ze heeft al zo’n 25 jaar ervaring met paarden die allergische reacties hebben, diverse cursussen en themadagen gevolgd, o.a. bij de Blauwe Hengst. Komen wij er niet uit samen, dan verwijzen wij door naar collega’s. 

Gratis hulp/advies

Wij gaan samen met jou en je paard aan de slag. Met als doel je paard minder last/hinder te laten ondervinden van zijn allergische reacties / jeuk de komende zomer. Hoe fijn zou dat zijn? Garantie kunnen we nooit geven, maar de ervaring leert dat we een eind komen.

Je kan altijd met het traject starten, wij hanteren geen sluitingsdatum of zo. Handig is wel zo vroeg mogelijk in het jaar alvast aan de slag te gaan met onze tips. Dus meld je nu aan, door een mail te sturen naar klantenservice@atorka.nl vertel in de mail in het kort wat voor paard je hebt, wat zijn rantsoen is en hoeveel beweging het paard krijg. De begeleiding is gratis, de producten die wij adviseren dien je zelf aan te schaffen. Uiteraard ben je tot niets verplicht. 

Hoe werkt het?

Eens per maand is er een meeting via teams, wij sturen je daarvoor een uitnodiging. Uiteraard ben je vrij om daarbij aan te sluiten, die mag maar hoeft niet. Verder zullen wij je informeren via de mail. Heb je tussendoor vragen, dan mag je altijd contact met ons opnemen. 

Ook leuk om te lezen

Ook leuk is de blog over spijsvertering en verminderde weerstand. Wij verkopen nu ook de producten van HELTIE Horse en mogen daardoor ook hun kennis en ervaring delen. Dit doen we graag, want ieder paard wat minder last heeft van jeuk is winst. Winst voor het paard en minder zorg voor de eigenaar. Daar wij zelf zo’n 25 jaar paarden met eczeem hebben gehad, weten we heel goed wat een zorg dit is. Vragen? Bellen mag altijd, ons nummer is 0348446168.

Help mijn paard heeft jeuk – de paarden

Het traject is inmiddels gestart en wij stellen graag de paarden aan je voor. Otis de Fjord is één van de deelnemers, maar ook Jefke de Shetlander, Yfke het Friese Paard, Abby de Haflinger en Skoti de IJslander. 

Otis heeft een eigen Insta pagina  waar je hem kunt volgen. Wil je alles over de paarden weten? Lees dan de blog over deze 5 paarden

Help mijn paard heeft jeuk – de online meeting

Vanmorgen de tweede online meeting gehad, weer leuke nieuwe mensen ontmoet en bijzondere verhalen gehoord. Ik heb uitgelegd, dat ik geen dierenarts of therapeut ben. Ik deel graag mijn kennis en ervaring. Door mijn jarenlange zoektocht naar oplossingen ben ik heel wat mensen en producten tegen gekomen. Die kennis deel ik graag, minder paarden met last van allergische reacties, minder paarden onder de dekens, dat zou toch geweldig zijn.   

Ook waren er weer vragen over voeding. Ik heb veel gehad aan de trainingen van Natascha Bos van www.blauwehengst.nl. Wat wil ik mijn paard voeren, waarom wil ik dat, wat zit er nu eigenlijk in zo’n zak paardenvoer, hoe lees je de verpakking? Binnenkort organiseert Natascha weer een thema dag over dit onderwerp, je vindt alle informatie op haar website. 

Heb je al kennis, maar wil je het voer vergelijken? Kijk dan eens op de site www.voervergelijk.nl een fijn platform waar je heel veel soorten voer met elkaar kan vergelijken.

Happy Belly Solid en lastig eten, dat herkennen we. Vanmorgen kregen we de tip van Hanneke, om er fenegriek/foenegriek bij te geven. Het maskeert enigszins de geur van de Belly. 
Ik twijfelde tijdens de meeting over fenegriek en dit voeren aan drachtige merries. Ik heb dit opgezocht, HELTIE schrijft: Bij drachtige merries wordt fenegriek afgeraden aangezien het de baarmoeder kan prikkelen.

Huidgel en wonden, de Happy Skin Huidgel mag op alle wonden gebruikt worden. Draadwonden, wonden van jeuk, wonden van spelen etcetera. Het is ook fijn voor honden met een wond, zo weet ik uit eigen ervaring. 

HELTIE Horse, een nieuw merk in onze winkel. Leuk omdat zij ook graag kennis delen. Veel informatie vind je bijvoorbeeld op ask HELTIE. Vrijdag 9 februari zijn zij bij ons om kennis te maken en wat casussen te bespreken. Dus heb jij  nog een vraag, mail die aan ons. Wij bespreken de vraag en komen terug met het antwoord. 

Happy Skin Huidspray, als het zulk lekker weer blijft, komt de tijd dat die weer op de plank mag staan. De Huidspray zorgt dat de muggen op afstand blijven, de kokosvetzuren in deze spray verzorgen de eventuele wondjes. Denk er aan dat de Happy Skin Huidspray als een soort onzichtbare deken over het paard gespoten mag worden. Niet alleen in de staart en de manen. Tijdens droge dagen is 3 keer per week waarschijnlijk voldoende. Bij regen iets vaker, bij intensief rijden/zweten van je paard spray je ook extra. 

Blogs, wij hebben in de loop der jaren veel blogs geschreven en geplaatst over zomereczeem / jeuk bij paarden. Je vindt ze allemaal in deze link: https://www.atorka.nl/blog/blog-zomereczeem/zomereczeem-algemeen/

Meer blogs