Hoe sterk zijn vegan schoenen

Door: Yvonne van Dijk

Hoe sterk zijn vegan schoenen een vraag die wij met enige regelmaat krijgen. Wij verkopen immers de Blundstone 2115 Vegan Jodhpur. Een prachtige jodphur ook wel chelsea boot die er net zo uitziet als een lederen Blundstone. Ongelofelijk dat men zoiets kan maken. 

Blundstone 2115 Vegan Jodhpur

De Blundstone 2115 Vegan Jodhpur is het eerste vegan model van Blundstone Australië. Deze chelsea boot is gebaseerd op model 510. De mooie afwerking en het maximale comfort liggen op het hoogste niveau. Wij zijn blij met dit nieuwe model van Blundstone, dat gecertificeerd vegan is, omdat dit bijdraagt aan een duurzame en diervriendelijkere samenleving. Iets waar wij bij Atorka steeds meer aandacht aan gaan besteden. Al jaren herbruiken wij dozen, onze klant kan zomaar zijn bestelling in een gebruikte doos ontvangen. Waarom een goede doos weggooien en niet opnieuw gebruiken?

Blundstone gecertificeerde vegan boot

Model 2115 is gemaakt van 100% microfiber, dit zorgt ervoor dat de schoenen ligt en soepel zijn. En dan zijn ze dan ook, ze zitten echt heerlijk en lopen goed. Eurofins Scientific, de grote marktleider op het gebied van het testen van vegan producten, heeft alle componenten van de schoen nauwkeurig gecontroleerd, van de aantrek lussen tot de buitenzool. Dit was allemaal volgens de regelementen en daarom is deze schoen gecertificeerd 100% vegan.

Hoe sterk zijn vegan schoenen

De vegan jodhpurschoen is gemaakt van microfiber. Microfiber zorgt ervoor dat de schoen goed kan blijven ademen. Het microfiber is sterk en kan ook een stootje hebben. Is microfiber beschadigd, dan is het niet tot nauwelijks zichtbaar. Het vegan model heeft een speciaal eco-vriendelijke inlegzool, deze zool in combinatie met de TPU-buitenzool zorgen voor het bekende Blundstone comfort. Daarnaast heeft dit model ook het SPS-systeem. SPS staat voor shock protection system. SPS zorgt ervoor dat je met gemak kilometers kan lopen zonder pijn aan knieën of aan de rug. De voering is ook van microvezel, thermo-regulerend met antibacterieel en antimicrobiële eigenschappen. Het voetbed is gemaakt met anticompressie materialen voor langdurige ondersteuning.

Draagcomfort

Al jaren loop ik op Blundstones, de eerste keer kan ik me nog zo goed herinneren. We waren met de shop naar een wedstrijd in Oirschot. Super lekker weer en slippers aan. Tja daar kan je geen 3 dagen wedstrijd op volhouden in een drukke stand. Toen de Blundstone 062 uit het rek gehaald en aangedaan. Vanaf dat moment ben ik zwaar fan van Blundstones, Fantastische jodhpurs die ik graag draag naar de paarden, maar zeker ook onder een leuke jurk of broek. 

Onderhoud vegan schoenen

Het onderhoud voor jouw vegan boots is erg simpel, volg de onderstaande stappen:

  • Maak de schoenen schoon met een vochtige doek.
  • Laat de schoenen drogen aan de buitenlucht, uit de zon en nooit bij de verwarming.
  • Eventeel was je het voetbed apart met een klein beetje zeep en water. Laat het voetbed drogen aan de buitenlucht.
  • Speciale zooltjes passen er ook in.

Gebruik geen crème om de schoenen te verzorgen, de schoenen zijn gemaakt van en hebben geen speciale crème nodig. Ideaal dus, want ik heb wel een hekel aan schoenen poetsen.

Pasvorm Blundstone 2115

Het lijkt alsof model 2115 iets smaller valt dan de 062 bijvoorbeeld. Die draag ik met een sok, de 21145 heb ik gepast met een pantykousje. Maaike Burggrafer heeft al een paar 2115 vegan jodphurs, zij heeft een smalle voet met hoge wreef en laat mij weten dat ze prima passen en lekker lopen. 

Vind je het lastig om schoenen via de webwinkel te bestellen? Kom dan passen. Wij zijn van maandag tot vrijdag geopend van 09:00-13:00 uur. Wil je buiten die tijd komen? Bel dan even om iets af te spreken. Ons nummer is 0348 446168. 

Ik hoop dat je net als ik veel plezier hebt met je Blundstones!

Yvonne van Dijk 

Ook leuk onder een jurk
Blundstone 2115 Vegan Jodhpur
Leer of Vegan model?
Blundstones zijn fantastisch
Blundstone 500

Meer blogs

Lymfestelsel

HELTIE Lymfe

Een nieuw HELTIE product Er is weer een nieuw HELTIE product binnengekomen. Dit keer de HELTIE lymfe en daar zijn we erg blij mee.  Het

Lees verder >