PUUR Psyllium 350 gram

22,95

Beschikbaarheid: 1 op voorraad (kan nabesteld worden)

Als u dit product koopt, zult u 23 Punten verdienen!
Product prijs
Optie(s) totaal:
Totaal:

PUUR Psyllium 350 gram

PUUR Psyllium 350 gram, darmreinigend, voor een goede darmfunctie. In te zetten bij een te dikke ontlasting en bij zandkoliek. Het is ook goed om regelmatig een kuurtje psyllium te geven ter voorkoming van zandkoliek.

Dosering
1 x daags
Paard 3 maatscheppen
Pony 2 maatscheppen

1 maatschep bevat ongeveer 10 gram

Bij verbetering kan overgaan worden op een onderhoudsdosering. Dit is meestal de helft van de aangegeven dosering op de verpakking. Kijk bij het doseren van dit product goed naar de reactie van het dier. In het begin kan een hogere dosering nodig zijn, dit product kan veilig in een dubbele dosering gegeven worden. Verlaag de dosering bij verbetering geleidelijk tot een zo laag mogelijke dosering.

Toediening

Geef dit PUUR Psyllium over het voer of met een plastic spuitje rechtstreeks in de mond verdund met een beetje water. Psyllium Husk, de vliesjes van het vlozaad, bevorderen de darmperistaltiek en stimuleren daarmee de darmwerking. Hierdoor werkt PUUR Psyllium reinigend. Het is goed voor een normale darmfunctie. Wanneer het met voer wordt gegeven helpt het de ontlasting dikker te maken. Wordt het met water of extra nat (gemaakt) voer gegeven helpt het om de ontlasting zachter te maken en zorgt het voor een betere darmpassage. De vezels ondersteunen het verzadigingsgevoel en zorgen voor een evenwichtige bloedsuikerspiegel.

Duur van de behandeling

In een acute situatie is de duur van de behandeling relatief kort. Dit kan variëren van enkele dagen tot 3 weken. Ga bij verbetering nog enige dagen door met toediening van dit product. Bij langdurig ongemak is het effect meestal zichtbaar na 1 tot 3 weken. Dit product kan blijvend worden gegeven.

Interactie en contra-indicatie

Voor informatie over interactie tussen geneesmiddelen en nutriënten of fytotherapie kijk op www.naturafoundation.nl (externe link) Interacties geneesmiddelen en nutriënten/kruiden.

Tijdens dracht en lactatie altijd in overleg met de behandelend dierenarts toepassen. Tot op heden zijn bijwerkingen van dit product niet bekend of gemeld.

Bewaren

Vermijd direct zonlicht en bewaar dit PUUR Psyllium droog en bij een temperatuur tussen 5-20 °C. Buiten bereik van kinderen houden. De houdbaarheidsdatum staat vermeld op het etiket en het doosje.

Hoe weet je of je paard zand in z’n darmen heeft?

Het is weer de tijd van het jaar dat paarden al enige tijd in de paddock staan. Dan kan het altijd gebeuren dat er zand in de darmen komt en kan te veel zand zorgen voor zandkoliek en dat kan uiteindelijk levensbedreigend zijn. We willen dit als paardeneigenaar natuurlijk voorkomen! Dit doe ik door regelmatig even een mestonderzoekje te doen.

Dit doe je als volgt:

– met een latex handschoen pak je een drol van je paard , het liefst 1 die bovenop ligt zodat er geen vuil aan zit.
– je doet de handschoen met drol binnenste buiten en daar doe je water bij
– knoopje erin en laten hangen voor 1 nacht
– de volgende dag zal eventueel zand naar de vingertoppen zijn gezonken en kun je dus zien of er zand in de darmen zit en hoeveel.

 

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.

Andere suggesties…

Translate »
0
Scroll naar top