PUUR Psyllium 350 gram

24,95

Product prijs
Optie(s) totaal:
Totaal:
PUUR Psyllium 350 gram, darmreinigend, voor een goede darmfunctie. In te zetten bij een te dikke ontlasting en bij zandkoliek. Het is ook goed om regelmatig een kuurtje psyllium te geven ter voorkoming van zandkoliek.
SKU PNPSY12026 Categorie: Tags: , , ,

Beschrijving

PUUR Psyllium 350 gram

PUUR Psyllium 350 gram, darmreinigend, voor een goede darmfunctie. In te zetten bij een te dikke ontlasting en bij zandkoliek. Het is ook goed om regelmatig een kuurtje psyllium te geven ter voorkoming van zandkoliek.

De werking van PUUR Psyllium

Psyllium Husk, de vliesjes van het vlozaad, bevorderen de darmperistaltiek en stimuleren daarmee de darmwerking. Hierdoor werkt PUUR Psyllium reinigend. PUUR Psyllium is goed voor een normale darmfunctie. Wanneer het met voer wordt gegeven helpt het de ontlasting dikker te maken. Als het met water of extra nat (gemaakt) voer gegeven wordt, helpt het om de ontlasting zachter te maken en zorgt het voor een betere darmpassage. De vezels ondersteunen het verzadigingsgevoel en zorgen voor een evenwichtige bloedsuikerspiegel.

Dosering

  • Paard 3 maatscheppen
  • Pony 2 maatscheppen

De bijgeleverde maatschep bevat ongeveer 10 gram.

Onderhoudsdosering

Bij verbetering kan overgaan worden op een onderhoudsdosering. Dit is meestal de helft van de aangegeven dosering op de verpakking. Kijk bij het doseren van dit product goed naar de reactie van het dier. In het begin kan een hogere dosering nodig zijn, dit product kan veilig in een dubbele dosering gegeven worden. Verlaag de dosering bij verbetering geleidelijk tot een zo laag mogelijke dosering.

Toediening

Geef dit PUUR Psyllium over het voer of met een plastic spuitje rechtstreeks in de mond verdund met een beetje water.

Duur van de behandeling

In een acute situatie is de duur van de behandeling relatief kort. Dit kan variëren van enkele dagen tot 3 weken. Ga bij verbetering nog enige dagen door met toediening van dit product. Bij langdurig ongemak is het effect meestal zichtbaar na 1 tot 3 weken. Dit product kan blijvend worden gegeven.

Interactie en contra-indicatie

Tijdens dracht en lactatie altijd in overleg met de behandelend dierenarts toepassen. Tot op heden zijn bijwerkingen van dit product niet bekend of gemeld.

Bewaren

Vermijd direct zonlicht en bewaar dit PUUR Psyllium droog en bij een temperatuur tussen 5-20 °C. Buiten bereik van kinderen houden. De houdbaarheidsdatum staat vermeld op het etiket en het doosje.

Hoe weet je of je paard zand in z’n darmen heeft?

Het is weer de tijd van het jaar dat paarden al enige tijd in de paddock staan. Dan kan het altijd gebeuren dat er zand in de darmen komt en kan te veel zand zorgen voor zandkoliek wat uiteindelijk levensbedreigend kan zijn. We willen dit als paardeneigenaar natuurlijk graag voorkomen. Dit kun je doen door regelmatig een mestonderzoek te doen.

Een mestonderzoek kun je als volgt doen:

  • Met een latex handschoen pak je een stuk mest van je paard, bij voorkeur een stuk wat bovenop ligt, waar zo min mogelijk vuil aan zit.
  • Doe de handschoen vervolgens binnenste buiten, zodat de mest erin komt en doe er wat water bij.
  • Doe een knoop in de handschoen en laat het een nachtje erin hangen.
  • De volgende dag zal eventueel zand naar de vingertoppen zijn gezonken en kun je dus zien of er zand in de darmen zit en hoeveel.

PUUR voor paarden

PUUR biedt je de mogelijkheid om de gezondheid van je paard of pony natuurlijk te ondersteunen. Bij ongemakken kunnen de producten helpen om de basis aan te pakken. Let wel, de indicaties vervangen niet het advies van een dierenarts.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.

Klantenservice

Heb je een vraag aan de Atorka Klantenservice? Op de pagina FAQ vind je antwoord op veelgestelde vragen. Staat je antwoord daar niet bij, vraag het ons gerust. Ons telefoonnummer is 0348-446168, maar een mailtje sturen kan ook. 

Je kan natuurlijk ook langskomen in onze shop in Montfoort. Wij zijn op werkdagen open van 9.00 uur tot 14.00 uur. Wil je buiten deze tijden komen? Maak dan even een afspraak, dan zorgen wij dat er iemand is om je te ontvangen.

Als jij niets wilt missen van Atorka Ruitersport, volg ons dan op Facebook of meld je aan voor de Atorka nieuwsbrief.

Gerelateerde producten