Zomereczeem Kennisdag

Door: Yvonne van Dijk

Zomereczeem Kennisdag

1 april Zomereczeem Kennisdag bij Atorka Ruitersport
 
Het is zaterdag 25 februari… Gaan we het doen? Dat is al een tijdje de vraag… Vanmorgen dachten Hans en ik, JA DAT DOEN WE! Samen met Anne Lem van Eqinful uit Haaren organiseren wij deze dag. 
 
Al weken hebben we het er over, maar de knoop is doorgehakt. Zaterdag 1 april organiseren wij een dag waarbij iedereen welkom is met vragen over zomereczeem! Wij zien zoveel ellende, paarden die werkelijk van top tot teen in dekens staan en dan nog volop jeuk en ongemakken hebben. Paarden die jeuk hebben bijna jaarrond… Dit kan echt beter vinden wij. Begrijp ons goed, wij zijn niet tegen dekens, maar het is niet altijd nodig. Er zijn namelijk verschillende oorzaken waardoor een paard jeuk krijgt. 
 

Samenwerking met Anne Lem

Wie is Anne? Veel van onze klanten kennen Anne al, zij vragen haar al regelmatig om advies voor hun paard. Anne Lem – van der Burgt vertelt alles over haar manier van werken, haar opleidingen en kennis op haar website www.eqinful.nl 
 

Het idee voor deze kennisdag is als volgt:

Wij zorgen voor een 4 tal lezingen, bijvoorbeeld over voeding/ verzorging / MLD / de paardendarm en zo kunnen we nog wel een aantal onderwerpen bedenken. Laagdrempelig, dus geen kosten voor bedrijven en bezoekers. Veel mensen / paarden bereiken is belangrijker!
 
De eerste lezing om 11:00 uur, de tweede om 12:00 uur, de derde om 14:00 uur en de 4e om 15:00 uur. We kiezen er bewust voor om tussen de middag een uur extra te pakken. Stel de lezingen in de ochtend lopen wat uit. Of je krijgt trek en je wilt bij Broodje Zus & Zo even iets te eten halen. 

Welke sprekers

Uiteraard is Anne Lem van Eqinful één van onze sprekers. Maar ook Deborah Egger van Tink Lymfedrainage is een van de sprekers.
 
Deborah werkt als MLD therapeut en voedingsdeskundige voor paarden onder de naam Tink lymfedrainage. In de praktijk kom ik regelmatig paarden tegen met zomereczeem/ jeuk. Opgeleid als docent vind ik het overdragen van kennis enorm leuk, binnen mijn bedrijf geef ik regelmatig lezingen, webinars en ben ik een onderdeel van Lymfe on Tour. Op de deze kennisdag mag ik jullie vertellen over lymfedrainage en voeding.
 
En uiteraard is er ook iemand aanwezig die alles gaat uitleggen over de producten en werking van Greenvalley Health Products.  Misschien ken je ze al, de Happy Skin Huidspray, Buzz Off en Huidgel. En niet te vergeten de Happy Belly Solid. Waarom is een gezonde paardendarm zo belangrijk voor paarden met zomereczeem? Daarop krijg je antwoord tijdens deze dag. 
 
En Eveline Hekkenberg is er ook! Eveline is een holistisch werkende therapeut. Ze komt regelmatig paarden met zomereczeem tegen. Zij zal haar kennis met ons delen, daarnaast is ze met collega therapeuten bezig te onderzoeken wat de invloed van bloedzuigers is bij paarden met eczeem. Bloedzuigers we lezen er steeds vaker over, misschien is dit ook een optie? 
 
Vitalbix hebben wij ook gevraagd om aanwezig te zijn, zij zijn helaas niet in de gelegenheid. Maar we ontvingen een blog van hen, die wij hierbij plaatsen. Voeding speelt een belangrijke rol bij zomereczeem, dat is duidelijk. Een helder verhaal, mocht je vragen hebben over voeding in relatie tot zomereczeem? Het Atorka team is goed op de hoogte en kan alle vragen beantwoorden.
 
Eczeemdekens, wanneer gaan die op, wanneer weer af? Eén van de vele vragen die wij over dekens tegenkomen op social media. Uiteraard besteden we hier ook aandacht aan! 
 

Programma

Langzamerhand wordt het programma duidelijker. 

Binnen lopen kan vanaf 10:00 uur, iedere bezoeker krijgt bij binnenkomst een kop koffie of thee van ons. Deze krijg je bij onze buren Broodje Zus & Zo. Verdere versnaperingen gedurende de dag zijn voor eigen kosten. 

11:00 uur Yvonne van Dijk start deze Zomereczeem Kennisdag

Aansluitend ca. 11:15 uur Anne Lem van Eqinful. 

Wat is nu zomereczeem, hoe ontstaat het en wat kan je er tegen doen

12:30 uur lunch pauze

Broodje Zus & Zo is geopend, hier kun je een lekker broodje kopen, 

maar misschien heb je zelf wel je lunch meegenomen.

13:30 uur Deborah Egger van Tink Lymfedrainage. 

Zij vertelt over MLD en zomereczeem en wat doet voeding voor je paard

14:30 uur Eveline Hekkenberg, holistisch werkende therapeut en zij zal ingaan op de vraag of bloedzuigers inzetbaar bij paarden met zomereczeem?

15:30 uur is er tijd om al jullie vragen te beantwoorden

Cadeautje voor iedere bezoeker

Voor iedere bezoeker ligt er een leuk cadeautje, niet een goodie bag met van alles en nog wat. Maar iets om je te bedanken dat je bent gekomen. Je bent komen luisteren naar wat wij kunnen bieden en wij daardoor jou en je paard misschien wel kunnen helpen. 
 

Geen grap

Dit is geen grap! Ondanks dat 1 april de datum is.
Atorka Ruitersport | Waardsedijk Oost 10-1 | 3417 XJ | Montfoort
Tel: +31 (0) 348446168
 
 
Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Meer blogs

Lymfestelsel

HELTIE Lymfe

Een nieuw HELTIE product Er is weer een nieuw HELTIE product binnengekomen. Dit keer de HELTIE lymfe en daar zijn we erg blij mee.  Het

Lees verder >