Atorka Team

Even voorstellen… Nike

Even voorstellen… Nike

Mijn naam is Nike Ruhulessin. De meeste IJslander-mensen kennen mij onder de naam Nike Kempers, o.a. van het illustere duo Kempers & De Haan. Een bedrijfje in bemiddeling van IJslandse paarden, wat ik jaren lang samen met Maartje de Haan heb gehad.
Sinds kort ben ik gescheiden en heb ik mijn meisjesnaam weer aangenomen. 

Mijn eerste aanraking met IJslanders was in 1998 in Bergen (NH) via Patricia Brouwer. Zij heeft mij aangestoken met het IJslandervirus door mij op al haar IJslanders (toendertijd 4) te laten rijden.  
Mijn eerste eigen IJslander Huginn kocht ik in 1999. Ik kreeg toen les van Siggi Mar en hij vond in IJsland mijn grote liefde Dynur voor mij. Dynur is tot zijn 28e jaar bij mij gebleven, maar graast nu op de eeuwige graslanden.
Door de jaren heen heb ik van alles gedaan met IJslanders, wedstrijden rijden, recreatief rijden, veel lol trappen, inrijden en trainen voor andere mensen, aan- en verkopen, bemiddelen enz. enz. Inmiddels ben ik 61 jaar en ben begonnen aan mijn ‘laatste’ IJslander. De super lieve ruin Pardus fra Skurdur, gefokt door Pim van der Sloot. Wij gaan samen oud worden.

Yvonne en Hans ken ik al sinds 2000 toen zij indertijd Gaedingi nog hadden. Ik heb altijd een fijn contact met hen gehad. Regelmatig als ik ze op de wedstrijden ontmoette, hielp ik als vanzelf ‘even’ in de shop. Ook ging ik af en toe mee naar een wedstijd of evenement om te helpen. Super leuk om te doen.
Dus toen Yvonne laatst vroeg of ik haar voor een paar uur per week wilde komen helpen in de shop, was ik gelijk enthousiast. Bezig zijn met mijn grootste hobby ‘de IJslander’ in de breedste zin van het woord is ‘a dream come true’. 

Wat is mijn werk? Het adviseren over en verkopen van prachtige IJslander-gerelateerde produkten, via de telefoon of in de shop. Het stylen van de shop, het inpakken van bestellingen en kadootjes, het vullen van de voorraad, het zorgen voor de koffie, ik doe het allemaal!  Ik ben dus de ‘vliegende kiep’ bij Atorka en hoop dat ik dat nog lang mag blijven!

Atorka team

Atorka Team
Even voorstellen... Yvonne
Atorka Team
Even voorstellen... Hans
Atorka Team
Even voorstellen... Nike
Atorka Team
Even voorstellen... Linda
Scroll naar top