Even voorstellen… Nike

Even voorstellen… Nike

Mijn naam is Nike Ruhulessin. De meeste IJslander-mensen kennen mij onder de naam Nike Kempers, o.a. van het illustere duo Kempers & De Haan. Een bedrijfje in bemiddeling van IJslandse paarden, wat ik jaren lang samen met Maartje de Haan heb gehad. Sinds 2020 ben ik gescheiden en heb ik mijn eigen naam weer aangenomen. 

Mijn eerste aanraking met IJslanders was in 1998 in Bergen (NH) via Patricia Brouwer. Zij heeft mij aangestoken met het IJslandervirus door mij op al haar IJslanders (toendertijd 4) te laten rijden.  
Mijn eerste eigen IJslander Huginn kocht ik in 1999. Ik kreeg toen les van Siggi Mar en hij vond in IJsland mijn grote liefde Dynur voor mij. Dynur is tot zijn 28e jaar bij mij gebleven, maar graast nu op de eeuwige graslanden.
Door de jaren heen heb ik van alles gedaan met IJslanders, wedstrijden rijden, recreatief rijden, veel lol trappen, inrijden en trainen voor andere mensen, aan- en verkopen, bemiddelen enz. enz. Inmiddels ben ik 62 jaar en ben begonnen aan mijn ‘laatste’ IJslander. De super lieve ruin Pardus fra Skurdur, gefokt door Pim van der Sloot. Wij gaan samen oud worden.

Yvonne en Hans ken ik al sinds 2000 toen zij indertijd Gaedingi nog hadden. Ik heb altijd een fijn contact met hen gehad. Regelmatig als ik ze op de wedstrijden ontmoette, hielp ik als vanzelf ‘even’ in de shop. Ook ging ik af en toe mee naar een wedstijd of evenement om te helpen. Super leuk om te doen.
Dus toen Yvonne vroeg of ik haar wilde komen helpen in de shop, was ik gelijk enthousiast. Bezig zijn met mijn grootste hobby ‘de IJslander’ in de breedste zin van het woord is ‘a dream come true’. 

Wat is mijn werk? Het adviseren over en verkopen van prachtige IJslander-gerelateerde producten, via de telefoon, mail of in de shop. Het stylen van de shop, het plaatsen van de producten op de site, en het bijhouden van de voorraad. Mee naar evenementen, helpen van collega’s en nog veel meer! Ik ben de ‘vliegende kiep’ bij Atorka en hoop dat ik dat nog lang mag blijven! I love my job!

Atorka team

Atorka Team
Even voorstellen... Yvonne
Atorka Team
Even voorstellen... Hans
Nike Ruhulessin
Even voorstellen... Nike

Meer blogs

bitten blog

Bitten blog

Door Nike Ruhulessin Bitten blog, zie jij ook door de bitten het bos niet meer? Vandaag de dag zijn er zoveel bitten op de markt, dat ik me serieus afvraag: waarom?  De diverse instructeurs waar ik in mijn leven les van heb gehad, waren het eigenlijk allemaal unaniem met elkaar eens: leer nou maar eerst

Lees verder »
Paard het land op

Paarden op het land

Paarden op het land De kans is groot dat de paarden binnenkort weer op het land staan. Hoe bereid jij je paard voor? Want de kans op hoefbevangenheid ligt op de loer als een paard niet gewend is aan gras. Zeker als de nachten nog koud zijn en er ’s morgens de zon fel schijnt.

Lees verder »
Happy Horse

Aanpak zomereczeem via de huid en de darm

Aanpak Zomereczeem via de huid en de darm Afgelopen winter hebben we met tevreden gebruikers van Happy Skin gesproken. Hieruit bleek dat op veel plaatsen de aanpak erg verschillend was. Ons stappenplan vorig jaar was: dagelijks Happy Skin Huidspray en Happy Skin Buzz Off Spray bij hogere insectendruk er naast gebruiken. Bij grotere wonden gebruik

Lees verder »
Karlslund Laki neopreen singel

Getest Karlslund Laki Neopreen singel

Getest Karlslund Laki Neopreen singel Algemene informatie van het product: Karlslund Laki Neopreen singel.  Materiaal: Neopreen gevoerd met Memory Foam | Maatvoering: 45cm |  Prijs: € 75,00  De eerste indruk  De Karlslund Laki neopreen singel ziet er fijn en degelijk uit. De vorm is vrij standaard, waar ik van houd. Het materiaal is voornamelijk neopreen,

Lees verder »
Scroll naar top