Even voorstellen… Nike

Door: Nike Ruhulessin

Mijn naam is Nike Ruhulessin. De meeste IJslander-mensen kennen mij onder de naam Nike Kempers, o.a. van het illustere duo Kempers & De Haan. Een bedrijfje in bemiddeling van IJslandse paarden, wat ik jaren lang samen met Maartje de Haan heb gehad. Sinds 2020 ben ik gescheiden en heb ik mijn eigen naam weer aangenomen. 

Mijn eerste aanraking met IJslanders was in 1998 in Bergen (NH) via Patricia Brouwer. Zij heeft mij aangestoken met het IJslandervirus door mij op al haar IJslanders (toendertijd 4) te laten rijden.  
Mijn eerste eigen IJslander Huginn kocht ik in 1999. Ik kreeg toen les van Siggi Mar en hij vond in IJsland mijn grote liefde Dynur voor mij. Dynur is tot zijn 28e jaar bij mij gebleven, maar graast nu op de eeuwige graslanden.
Door de jaren heen heb ik van alles gedaan met IJslanders, wedstrijden rijden, recreatief rijden, veel lol trappen, inrijden en trainen voor andere mensen, aan- en verkopen, bemiddelen enz. enz. Inmiddels ben ik 62 jaar en ben begonnen aan mijn ‘laatste’ IJslander. De super lieve ruin Pardus fra Skurdur, gefokt door Pim van der Sloot. Wij gaan samen oud worden.

Yvonne en Hans ken ik al sinds 2000 toen zij indertijd Gaedingi nog hadden. Ik heb altijd een fijn contact met hen gehad. Regelmatig als ik ze op de wedstrijden ontmoette, hielp ik als vanzelf ‘even’ in de shop. Ook ging ik af en toe mee naar een wedstijd of evenement om te helpen. Super leuk om te doen.
Dus toen Yvonne vroeg of ik haar wilde komen helpen in de shop, was ik gelijk enthousiast. Bezig zijn met mijn grootste hobby ‘de IJslander’ in de breedste zin van het woord is ‘a dream come true’. 

Wat is mijn werk? Het adviseren over en verkopen van prachtige IJslander-gerelateerde producten, via de telefoon, mail of in de shop. Het stylen van de shop, het plaatsen van de producten op de site, en het bijhouden van de voorraad. Mee naar evenementen, helpen van collega’s en nog veel meer! Ik ben de ‘vliegende kiep’ bij Atorka en hoop dat ik dat nog lang mag blijven! I love my job!

Atorka team

Even voorstellen... Yvonne
Even voorstellen... Hans
Even voorstellen... Nike

Meer blogs

Lymfestelsel

HELTIE Lymfe

Een nieuw HELTIE product Er is weer een nieuw HELTIE product binnengekomen. Dit keer de HELTIE lymfe en daar zijn we erg blij mee.  Het

Lees verder >