Fager Bit Frida getest

Door: Yvonne van Dijk

De afgelopen tijd heb ik het Fager bit Frida mogen uittesten. Wat mij direct opvalt is dat dit bit een ontzettend laag gewicht heeft. De paarden waar het bit op is uitgetest dragen altijd bit maat 12,5 en ook bij dit bit paste dit goed maar kleiner had het zeker niet moeten zijn. Daarnaast valt het op dat het bit vrij grote bit ringen heeft. Eenmaal begonnen met rijden merkte ik dat alle drie de paarden waar het bit op is uitgetest erg gingen kauwen op het bit. Na een aantal dagen merkte ik dat gelijke aanleuning op twee teugels verbeterde, dit werd steeds beter naar mate de testperiode vorderde. Tijdens de test periode heb ik ervaren dat zowel paarden die wat achter de teugel willen lopen als paarden die tegen de hand willen komen de aanleuning verbeterd tijdens het gebruik van het Fager bit ten opzichte van een eenvoudig dubbel gebroken bit. Mijn testperiode met het Fager Frida bit heb ik als positief ervaren. Als tip zou ik willen geven om even goed te kijken welke bit maat je van dit bit nodig hebt, daar het naar mijn idee wat kleiner uitvalt dan normaal. Aldus Bo Cavens.

Fager bitten zijn over het algemeen titanium bitten, hierdoor is het gewicht ook zo licht. Het assortiment  van Fager wordt regelmatig uitgebreid. Heb je vragen over deze of andere producten? Stel ze gerust! Ons nummer is 0348 446168 of stuur een mail aan Klantenservice.

Benieuwd of dit bit ook geschikt is voor je paard? Fager maakte een ‘bit-quiz’ vul de vragen in en je hebt het antwoord op je vraag.

Meer blogs