Help mijn paard heeft jeuk wat nu

Door: Yvonne van Dijk

Help mijn paard heeft jeuk wat nu

In januari zijn wij een traject met 5 paarden gestart. Zij kregen van ons de Happy Belly Solid en de Happy Skin Huidspray. Daarnaast begeleiden wij deze groep tijdens de online meeting eens in de 3 weken. Een leerzaam traject voor ons én de ruiters.

Inmiddels is het maart en hebben wij de deelnemers gevraagd hoe de stand van zaken is.

Jantine heeft het alsvolgt op dit moment;

1 IJslander (Skoti) krijgt Happy Belly + Happy Skin huidspray

1 IJslander krijgt Happy Belly + Happy Skin huidspray + preventief deken

2 IJslanders alleen Happy Skin Huidspray

Het is misschien nog wat vroeg in het seizoen, maar geen van alle zie ik op dit moment jeuken. Nog geen gezwiep met de staart of trappen naar de buik.

So far, so good! De paarden die Bappy Belly krijgen zien er wel echt nog fitter uit dan de paarden die het niet krijgen. Ze zitten goed in hun vacht en hebben appeltjes.

Constance heeft een Fries paard zij schreef: Ik gebruik nog steeds Happy Belly en de Happy Skin Huidspray. Yfke staat nog in loopstal omdat maatje met peesblessure nog niet buiten mag. Tot nu tot nog niet geschuurd, staat zonder deken. Insprayen is geen probleem.

Shari heeft een Shetlander, zij schreef:

Jefke staat nog steeds zonder deken. Ik merk voorlopig nog niet dat hij jeuk heeft, maar is moeilijk te zeggen aangezien hij ook bezig is met verharen en hij daar natuurlijk wel wat last en jeuk van krijgt.
De Happy Skin Buzz of en Huidspray heb ik beide nog niet gebruikt.

Deze week blijft hij ook zonder deken. Merk ik dat hij toch schuurt ga ik beginnen met de skinspray en toch zijn deken opleggen voor de zekerheid.

Sophie liet ons weten: Na de meeting ben ik inderdaad de spray over zijn hele lichaam gaan gebruiken. Ik merk zeker verschil. Het ziet er veel rustiger uit en de manen blijft hij ook redelijk van af. Niet meer door zijn deken heen. De afgelopen dagen heeft hij kleine momenten met droog weer zijn deken af gehad. Naast het gekriebel met zijn weide maatje blijven de manen eigenlijk best mooi en lijkt de jeuk ervaring minder te zijn/worden.

Corinne schreef: Met Otis gaat het goed, we zijn met de tweede zak Happy Belly begonnen. Hij eet het alleen niet heel graag, maar mengen gaat redelijk goed.
Omdat hij licht eczeem heeft, heeft hij nog niet veel last, beetje jeukerig maar dat kan ook door het verharen komen. Dus dat is fijn! De spray hebben we nog niet hoeven gebruiken.

Online meeting bijwonen

Wil jij ook een online meeting bijwonen? Meld je dan aan door een mail te sturen naar klantenservice@atorka.nl je krijgt dan via de mail een uitnodiging. Het bijwonen van de meeting is gratis. 

Wij zijn overigens geen dierartsen, geen therapeuten, maar gedreven en ervaren personen / paardeneigenaren met veel ervaring met zomereczeem klachten bij paarden. Kennis opgedaan bij o.a. Natascha Bos, daarnaast hebben we veel kennis van de producten die bij Atorka aangeboden worden, maar wij zijn ook erg goed bekend met de eczeemdekens die wij verkopen.

Ook leuk om te lezen

Ook leuk is de blog over spijsvertering en verminderde weerstand. Wij verkopen nu ook de producten van HELTIE Horse en mogen daardoor ook hun kennis en ervaring delen. Dit doen we graag, want ieder paard wat minder last heeft van jeuk is winst. Winst voor het paard en minder zorg voor de eigenaar. Daar wij zelf zo’n 25 jaar paarden met eczeem hebben gehad, weten we heel goed wat een zorg dit is.

En HELTIE  heeft ook een podcast over zomereczeem gemaakt, zoek op askHELTIE via Spotify!

Help mijn paard heeft jeuk wat nu

Je hebt misschien wel allerlei vragen, bel dan hoor ons nummer is 0348446168 wij helpen je graag. 

Meer blogs