Islensk

Islensk is een IJslands bedrijf wat unieke IJslandse en Scandinavische producten maakt van hoge kwaliteit. Prachtige design producten voor mens, paard en voor in huis met een IJslandse oorsprong.

De inspiratie voor de ontwerpen zijn ontleend aan het IJslandse erfgoed en cultuur.

Islensk

Aanbevolen producten

Islensk wollen deken
Islensk Sleipnir kopstuk en frontriem
Islensk Strokkur Beanie en Nekwarmer
Islensk Halsketting
Islensk Servetten

Producten van Islensk

Islensk bij Atorka

Islensk is een IJslands bedrijf wat unieke IJslandse en Scandinavische producten maakt van hoge kwaliteit.
Prachtige design producten voor mens, paard en voor in huis met een IJslandse oorsprong.
De inspiratie voor de ontwerpen zijn ontleend aan het IJslandse erfgoed en cultuur.

Wat een bijzondere producten maakt dit bedrijf. Bij Atorka zijn we super blij met deze unieke aanvulling op ons assortiment.

Wollen Deken

De Islensk wollen deken is een lekker warme deken met een ontwerp wat verwijst naar het patroon van oude IJslandse dekjes. Vroeger toen IJslandse vrouwen reisden per paard gebruikten ze wollen dekens om zichzelf te beschermen. Het patroon van deze deken is gebaseerd op de tekeningen van Solvi Helgason, een beroemde kunstenaar. De deken is 100% van wol gemaakt, is grijs van kleur en heeft een afmeting van 130×180 cm.

Sleipnir Kopstuk en Frontriem

Islensk frontriem Sleipnir is een prachtige zwart lederen kopstuk met een unieke frontriem in een v-vorm met een Ennislauf eraan. Als we terug gaan in de tijd, zien we dat tuig vaker werd versierd. Op speciale gelegenheden zoals feestdagen werden hoofdstellen versierd met bladeren, stippen en andere decoraties. De Ennislauf – het sieraad aan de frontriem – was een vaak gebruikte versiering. De Sleipnir frontriem is dan ook de perfecte frontriem voor op wedstrijd of een feestelijke rit!

Strokkur Beanie en Nekwarmer

Islensk Strokkur Beanie en Nekwarmer is een unieke combi aanbieding bij Atorka. Wij hebben weer een bijzonder mooie set gevonden bestaatnde uit een prachtige Beanie en een nekwarmer. De beanie heeft een prachtig reflecterend patroon met IJslandse paarden. De nekwarmer heeft een iets ander patroon, maar in dezelfde stijl en ook met IJslandse paarden. De nekwarmer is multifunctioneel want is natuurlijk ook te gebruiken als haarband, oorwarmer of bandana. De beanie en nekwarmer zijn ook apart verkrijgbaar.

Halsketting

De Islensk halsketting is bijzonder sierraad met IJslandse invloeden. Een gave ketting met een hanger met een afbeelding van een IJslander. We hebben de hanger in 2 kleurstellingen. Een mooie zilvere en een stijlvolle grijze uitvoering. De hanger hangt aan een zwart leren veter en is in lengte verstelbaar. Geschikt voor zowel vrouwen als mannen. Heb je wat te vieren? Dan is de Islensk halsketting een perfect cadeau voor jezelf of iemand anders!

Servetten

Islensk servetten zijn milieuvriendelijke servetten met daarop IJslanders of pinguïns en IJsland zelf afgebeeld. Als de servet gevouwen is, is het formaat 11x 21cm. De servet heeft 6 zijdes met op alle zijdes afbeeldingen. Het papier van de servetten is gerecycled. De ideale versiering voor een feestelijk dinertje! En je bent milieubewust bezig.

Thermosfles

De Islensk Thermosfles is gemaakt van dubbel RVS. De dop heeft een bovenzijde van hout wat zorgt voor een luxe uitstraling. De subtiele afbeelding van de IJslander op de voorkant van de fles geeft het geheel een zeer stylishe look.
Uiteraard is deze thermosfles  ontworpen met comfort als doel. De fles heeft een inhoud van 750ml en blijft maar liefst 24 uur koud en 12 uur warm. 

Online of in de shop?

Islensk producten koop je gemakkelijk online via onze webshop. 

Wil je toch liever langskomen om te kijken of te passen? Maak dan een afspraak voor een bezoek aan onze shop. Dat kan via klantenservice@atorka.nl of telefonisch +31348-446168. Dan zorgen wij dat er iemand is om je te ontvangen en te adviseren. Uiteraard staat er dan ook een lekker kopje koffie of thee voor je klaar.