Jodhpurbroeken

Jodhpurbroek kiezen; moeilijk?

Wij denken van niet, maar wij kennen ‘onze’ broeken dan ook echt goed. Heel vaak krijgen wij de vraag om advies bij de keuze van een broek. Zojuist nog kregen wij de vraag ‘’ik ga naar de tropen, wat voor broek adviseer je?’’. Of juist mensen die naar IJsland gaan en een fijne thermo jodhpurbroek zoeken. En wat dacht je van het wisselvallige Nederlandse weer? Wij hebben voor ieder wat wils en helpen je graag verder. In deze blog vast wat tips!

Als eerste kijken we vaak naar de lengte van de klant. Sommige broeken zijn in lengtematen beschikbaar. De een valt wat korter, de andere broek is lang en smal. Als we de lengte van iemand weten, kunnen wij al een selectie maken uit een aantal broeken. 

Volgende vraag: wil je kunstleder of siliconen tot de knie of tot en met de billen? Iedere broek heeft een ander soort zitvlak. Hierbij is vooral de voorkeur van de ruiter belangrijk. Siliconen zijn een duidelijke nieuwe trend, veel broeken zijn voorzien van een siliconen zitvlak. Een klein deel van de broeken is met siliconen tot de knie te leveren. Denk bijvoorbeeld aan de Saga van Catago. Ook kunstleder is nog altijd populair.

Heeft de klant geen duidelijke voorkeur, dan wordt het wat lastig. Kijk dan vooral eens naar de kleuren, wat lijkt je leuk? En natuurlijk je budget, wat mag de broek kosten? De Micro Pro is een fijne broek, onze dochter heeft deze veel gedragen tijdens haar maanden in Canada. Hier kon het in de zomer ook erg warm zijn. Maar ook de Harmony, een jeansbroek, is een fijne jodhpurbroek tijdens warm weer.  Zoek je juist een warme broek? Van bijvoorbeeld softshell? De Jonka is winddicht en waterafstotend. Een heerlijke broek voor in het najaar en de winter.

Gister hadden we iemand die broeken kwam passen. Dat mag ook altijd, uiteraard geheel vrijblijvend, maar wel even een afspraak maken hoor. Dit was de eerste jodhpurbroek voor de mevrouw, dus we hebben een groot aantal broeken gepast. De Mountain Horse Amira, een zwarte broek van stevig materiaal met siliconen t/m de billen bijvoorbeeld. Maar ook de Saga, wat stond die broek leuk en hij zat super lekker. De New Cotton Rider van Sonnenreiter voelde iets te stug en de Topreiter softshell was eigenlijk net te duur. De klant koos voor de Saga en naam voor haar zus, die net een centimeter of 5-6 langer is, de Mountain Horse Amira mee. 

Ben jij ook op zoek naar een jodhpurbroek? Kan je niet kiezen? Neem dan contact met ons op of maak een afspraak om te komen passen in ons magazijn. 

Atorka Ruitersport | Cattenbroekerdijk 34a | 3461 BD | Linschoten | 0348 446168 | info@atorka.nl 

Scroll naar top