Hoe kies je een Jodhpur broek

Door: Yvonne van Dijk

Wij denken van niet, maar wij kennen ‘onze’ broeken dan ook echt goed. Heel vaak krijgen wij de vraag om advies bij de keuze van een broek. Zojuist nog kregen wij de vraag ‘’ik ga naar de tropen, wat voor broek adviseer je?’’. Of juist mensen die naar IJsland gaan en een fijne thermo jodhpurbroek zoeken. En wat dacht je van het wisselvallige Nederlandse weer? Wij hebben voor ieder wat wils en helpen je graag verder. In deze blog vast wat tips!

Lengte

Als eerste kijken we vaak naar de lengte van de klant. Sommige broeken zijn in lengtematen beschikbaar. De een valt wat korter, de andere broek is lang en smal. Als we de lengte van iemand weten, kunnen wij al een selectie maken uit een onze broeken. Hrimnir en Mountain Horse hebben sowieso lengtematen, sommige modellen van Karlslund vallen iets langer.  

Siliconen of kunstleder

Volgende vraag: wil je kunstleder of siliconen tot de knie of tot en met de billen? Iedere broek heeft een ander soort zitvlak. Hierbij is vooral de voorkeur van de ruiter belangrijk. Siliconen zijn een duidelijke nieuwe trend, veel broeken zijn voorzien van een siliconen zitvlak. Een klein deel van de broeken is met siliconen tot de knie te leveren. Maar ook kunstleder op je broek is nog altijd populair.

Geen voorkeur?

Heeft de klant geen duidelijke voorkeur, dan wordt het wat lastiger. Kijk dan vooral eens naar de kleuren, wat lijkt je leuk? En natuurlijk je budget, wat mag de broek kosten? De Micro Pro is een fijne broek, onze dochter heeft deze veel gedragen tijdens haar maanden in Canada. Hier kon het in de zomer ook erg warm zijn. 

Broeken komen passen

Gister hadden we iemand die broeken kwam passen. Dit was de eerste jodhpurbroek voor deze mevrouw, dus we hebben een groot aantal broeken gepast. De Mountain Horse Amira, een zwarte broek van stevig materiaal met siliconen t/m de billen bijvoorbeeld. Maar ook de Saga, wat stond die broek leuk en hij zat super lekker. De klant koos voor de Saga en nam voor haar zus, die net een centimeter of 5-6 langer is, de Mountain Horse Amira mee. 

Wij zijn open van maandag t/m vrijdag van 09:00 – 14:00 uur. Wil je buiten deze tijden om langskomen? Bel ons dan even om een afspraak te maken, het nummer is 0348 446168.

Meer blogs