Jodhpurbroek kiezen; moeilijk?

Jodhpurbroek kiezen; moeilijk?

Wij denken van niet, maar wij kennen ‘onze’ broeken dan ook echt goed. Heel vaak krijgen wij de vraag om advies bij de keuze van een broek. Zojuist nog kregen wij de vraag ‘’ik ga naar de tropen, wat voor broek adviseer je?’’. Of juist mensen die naar IJsland gaan en een fijne thermo jodhpurbroek zoeken. En wat dacht je van het wisselvallige Nederlandse weer? Wij hebben voor ieder wat wils en helpen je graag verder. In deze blog vast wat tips!

Lengte

Als eerste kijken we vaak naar de lengte van de klant. Sommige broeken zijn in lengtematen beschikbaar. De een valt wat korter, de andere broek is lang en smal. Als we de lengte van iemand weten, kunnen wij al een selectie maken uit een onze broeken. Hrimnir en Mountain Horse hebben sowieso lengtematen, sommige modellen van Karlslund vallen iets langer.  

Siliconen of kunstleder

Volgende vraag: wil je kunstleder of siliconen tot de knie of tot en met de billen? Iedere broek heeft een ander soort zitvlak. Hierbij is vooral de voorkeur van de ruiter belangrijk. Siliconen zijn een duidelijke nieuwe trend, veel broeken zijn voorzien van een siliconen zitvlak. Een klein deel van de broeken is met siliconen tot de knie te leveren. Denk bijvoorbeeld aan de Saga van Catago. Maar ook kunstleder op je broek is nog altijd populair.

Geen voorkeur?

Heeft de klant geen duidelijke voorkeur, dan wordt het wat lastiger. Kijk dan vooral eens naar de kleuren, wat lijkt je leuk? En natuurlijk je budget, wat mag de broek kosten? De Micro Pro is een fijne broek, onze dochter heeft deze veel gedragen tijdens haar maanden in Canada. Hier kon het in de zomer ook erg warm zijn. Maar ook de Dorith, een jeansbroek, is een fijne jodhpurbroek tijdens warm weer.  Zoek je juist een warme broek? Van bijvoorbeeld softshell? De Solrun is winddicht en waterafstotend. Een heerlijke broek voor in het najaar en de winter.

Broeken komen passen

Gister hadden we iemand die broeken kwam passen. Dit was de eerste jodhpurbroek voor deze mevrouw, dus we hebben een groot aantal broeken gepast. De Mountain Horse Amira, een zwarte broek van stevig materiaal met siliconen t/m de billen bijvoorbeeld. Maar ook de Saga, wat stond die broek leuk en hij zat super lekker. De klant koos voor de Saga en nam voor haar zus, die net een centimeter of 5-6 langer is, de Mountain Horse Amira mee. 

Wij zijn open van maandag t/m vrijdag van 09:00 – 13:00 uur. Wil je buiten deze tijden om langskomen? Bel ons dan even om een afspraak te maken, het nummer is 0348 446168.

Meer blogs

bitten blog

Bitten blog

Door Nike Ruhulessin Bitten blog, zie jij ook door de bitten het bos niet meer? Vandaag de dag zijn er zoveel bitten op de markt, dat ik me serieus afvraag: waarom?  De diverse instructeurs waar ik in mijn leven les van heb gehad, waren het eigenlijk allemaal unaniem met elkaar eens: leer nou maar eerst

Lees verder »
Paard het land op

Paarden op het land

Paarden op het land De kans is groot dat de paarden binnenkort weer op het land staan. Hoe bereid jij je paard voor? Want de kans op hoefbevangenheid ligt op de loer als een paard niet gewend is aan gras. Zeker als de nachten nog koud zijn en er ’s morgens de zon fel schijnt.

Lees verder »
Happy Horse

Aanpak zomereczeem via de huid en de darm

Aanpak Zomereczeem via de huid en de darm Afgelopen winter hebben we met tevreden gebruikers van Happy Skin gesproken. Hieruit bleek dat op veel plaatsen de aanpak erg verschillend was. Ons stappenplan vorig jaar was: dagelijks Happy Skin Huidspray en Happy Skin Buzz Off Spray bij hogere insectendruk er naast gebruiken. Bij grotere wonden gebruik

Lees verder »
Karlslund Laki neopreen singel

Getest Karlslund Laki Neopreen singel

Getest Karlslund Laki Neopreen singel Algemene informatie van het product: Karlslund Laki Neopreen singel.  Materiaal: Neopreen gevoerd met Memory Foam | Maatvoering: 45cm |  Prijs: € 75,00  De eerste indruk  De Karlslund Laki neopreen singel ziet er fijn en degelijk uit. De vorm is vrij standaard, waar ik van houd. Het materiaal is voornamelijk neopreen,

Lees verder »
Scroll naar top