Hrimnir - een merk met de spirit van IJsland

Hrimnir is een familiebedrijf gevestigd in IJsland. Rúnar Þór Guðbrandsson en zijn vrouw Hulda Sóllilja Aradóttir hebben het bedrijf in 2003 opgericht en runnen het vanuit hun geboorteplaats Mosfellsbær in Zuid-IJsland. Natuurlijk is het kantoor dicht bij hun stal!

Runar heeft meer dan 20 jaar ervaring in de paardensportindustrie, waar hij zich heeft gespecialiseerd in uitrusting voor IJslandse paarden. Hulda Sóllilja is opgeleid in beeldende kunst en nu beheert ze het productontwerp voor de Hrimnir-producten en geeft ze het merk zijn unieke uitstraling, zoals bijvoorbeeld het ontwerp van de populaire Heritage hoofdstellen. Alle materialen en producten worden op kantoor ontworpen en in de stal ontwikkeld en getest.

Atorka is trotse dealer van Hrimnir.

Hrimnir

Aanbevolen producten

Hrimnir Embla jodhpur rijbroek
Hrimnir Embla Jodphur Rijbroek
Hrimnir Elite IJslander zadel
Hrimnir Elite
Hrimnir Hoodie Unisex
Hrimnir Hoodie Unisex
Hrimnir Fitness rijlegging
Hrimnir Fitness Rijlegging
Hrimnir RVS bustrens enkel gebroken
Hrimnir bitten

Hrimnir en kwaliteit

Hrimnir staat voor hoge kwaliteit. De producten zijn prachtig en hebben een uniek design. Het comfort en de functionaliteit voor jou en je paard staat voorop. Zij leggen de nadruk op kwaliteit door innovatie, gepatenteerde materialen en grondige product testen met behulp van experts.

Bij de productontwikkeling zijn altijd professionele ruiters, dierenartsen en instructeurs betrokken. Zij helpen om de producten te verbeteren. Uitgangspunt is altijd het behouden van de geest van het IJslandse paard en zijn unieke aard, vrijheid en puurheid en dat integreren in de producten.

Hrimnir en Atorka

Het Hrimnir assortiment bij Atorka is erg uitgebreid. Wij leveren niet alleen de super populaire jodphur rijbroeken Embla en Askur maar ook zadels, hoofdstellen, teugels, bitten, rijjassen en ga zo maar door.

Jodphur rijbroeken

Voor dames hebben wij het model Embla jodphur rijbroek. Dit is een van de populairste rijbroeken in onze collectie. Ontworpen om te voldoen aan de behoeften van ruiters in extreme omstandigheden. Ze bieden superieur comfort en bewegingsvrijheid, dankzij hun 4-way stretch materiaal met vochtregulatie. De broek is tevens waterafstotend en licht van gewicht en daardoor het hele jaar door te gebruiken.  

Voor de mannen hebben wij het model Askur jodphur rijbroek is zeer geliefd model onder de mannelijke ruiters. Deze jodphur rijbroek comfortabel dankzij het 4-way-stretch materiaal met vochtregulatie. Ze zijn waterafstotend en licht van gewicht. Deze jodhpur rijbroeken zijn daardoor het hele jaar door te gebruiken. De jodphur rijbroek is er in twee lengtes: normaal of lang.

Zadels

De Hrimnir zadels zijn zeer geliefd onder de IJslander ruiters. Onze zadelpasser Hans van Dijk komt graag bij je langs voor het aanmeten van een nieuw of gebruikt zadel. Neem gewoon even contact met hem op via hans@atorka.nl en informeer naar de mogelijkheden.

De Hrimnir zadel collectie bestaat uit de volgende modellen: 

Heritage

De Heritage is het nieuwste zadel uit de collectie. Dit zadel combineert de meest populaire eigenschappen van al Hrimnir zadels in één model. De gepatenteerde AMS® synthetisch wollen kussens zorgen voor de beste pasvorm en is daardoor optimaal te gebruiken voor het rijden van verschillende paarden. De Heritage is ontwikkeld en getest door diverse topruiters zoals Viðar Ingólfsson en Arnar Bjarki Sigurðarson. Een klassieke ontwerp met het diepe zit garandeert een optimale drukverdeling. Dit prachtige zadel valt op door het prachtige vikingpatroon op het zadelblad en op het elegante metalen detail op de achterkant van de zitting.

Elite

De Elite is een van de nieuwste modellen. Het zadel heeft een diepe comfortabele zit doordat er een extra laag BayFlex foam in het zitvlak is verwerkt. Het diepste punt van het zadel bevindt zich in het midden voor een optimale gewichtsverdeling. Daarnaast heeft de Elite mono zweetbladen voor meer contact met je paard. De kniewrongen zorgen voor een goed steun en rustige beenligging van de ruiter.

Pro Soft Seat

De Pro Soft Seat is een zeer gewild zadel. Erg comfortabel voor de ruiter en het paard. Het zadel heeft een goede pasvorm voor zowel paard als ruiter. Ook de Pro Soft Seat is gemaakt van een eerste klas kwaliteit leer en heeft een verwisselbaar kopijzer.

Champion

De Champion is een geweldig zadel is de reactie van onze klanten. Dit model heeft een medium diep zitvlak en niet al te zware kniewrongen. Ook dit model heeft een verwisselbaar kopijzer en is gemaakt van een goede kwaliteit leer.

Master

De Master is een IJslanderzadel met een iets diepere zitting, hierdoor zit de ruiter eenvoudiger in balans. De kniewrongen bieden daarnaast de ruiter extra steun. Een zadel met een verwisselbaar kopijzer.

Online

Wil je een artikel van dit populaire merk bestellen? Dat kan heel gemakkelijk online in onze webshop. Wil je iets uit de collectie wat je (nog) niet in de shop kunt vinden? Neem dan gerust even contact met klantenservice@atorka.nl op en dan regelen wij het voor je.

Dropshipping

Aangezien het voor ons onmogelijk is om alle Hrimnir producten op voorraad te hebben, bieden we je de service om het door jou gewenste product te leveren via dropshipping.

Dit houdt in dat:

  • Het door jou gekozen product wordt binnen 7 werkdagen bij jou thuisbezorgd.
  • Zonder risico en met onze bekende service.
  • Mocht het artikel onverhoopt niet passen of naar je zin zijn, kan het gewoon geretourneerd worden naar Atorka, onder onze voorwaarden.
  • Het artikel gaat dus niet terug naar IJsland.
  • Wist je trouwens dat wij alle artikelen kunnen leveren die op de Hrimnir site staan?

Langskomen in Montfoort

Als je een artikel eerst wilt zien of passen kan je natuurlijk ook langskomen in onze showroom. Maar dan even een afspraak klantenservice@atorka.nl of bel +31 348 446168. Dan zorgen wij dat er iemand is om je te ontvangen en te adviseren. Uiteraard staat er dan ook een kopje koffie of thee voor je klaar.