PUUR Culico Paard

24,95

Op voorraad (kan nabesteld worden)

Product prijs
Optie(s) totaal:
Totaal:
PUUR Culico Paard werkt tegen schuren en jeuk door muggenbeten. Het middel PUUR Culico Paard ondersteunt paarden en pony’s bij een reactie ten gevolge van muggenbeten of -steken.  Het is in het bijzonder bedoeld om paarden te ondersteunen die veel schuren en een extra gevoelige huid hebben in het muggenseizoen.

Beschrijving

PUUR Culico Paard

PUUR Culico Paard werkt tegen schuren en jeuk door muggenbeten. Het middel PUUR Culico ondersteunt paarden en pony’s bij een reactie ten gevolge van muggenbeten of -steken.  Het is in het bijzonder bedoeld om paarden te ondersteunen die veel schuren en een extra gevoelige huid hebben in het muggenseizoen.

Begin  de behandeling met PUUR Culico zo vroeg mogelijk in het seizoen. Afhankelijk van het weer kun je al eind februari, of zeker in maart, beginnen met het geven van de druppels. Een combinatie van PUUR Culico met PUUR Apis-Allergie heeft in veel gevallen voor uitstekende resultaten gezorgd (´s ochtends PUUR Culico, ´s avonds PUUR Apis-Allergie).

Als er tijdens de behandeling geen verbetering optreedt of de klachten zich blijven herhalen, doet je er goed aan de dierenarts te raadplegen.

De werking van PUUR Culico Paard

PUUR Culico Paard is ontwikkeld door dierenartsen op basis van gegevens uit de literatuur en jarenlange praktijkervaring. De specifieke combinatie van bestanddelen zorgt voor een regulerende werking en bevordert het natuurlijke herstelproces. Door PUUR Culico wordt de oorzaak van  staart- en maneneczeem aangepakt. Meestal  moeten de druppels twee jaar achter elkaar, gedurende de maanden maart/april tot en met oktober/november worden toegediend. Over het algemeen zijn ze daarna niet meer nodig. Het is noodzakelijk de behandeling niet te onderbreken tussen maart en november.

Dosering PUUR Culico Paard

  • Paard: 20 – 30 druppels (1 – 2 x daags)
  • Pony 15 – 20 druppels (1 – 2 x daags)

1 milliliter is 20 druppels.

Het kan in de praktijk lastig zijn om dit product meerdere malen per dag toe te dienen. In dat geval volstaat 1 keer per dag, of 1 keer per 2 dagen. Geef dan de maximale dosering van één dag. Ook dan is dit product effectief inzetbaar. De reactie kan wel iets langer uitblijven.

Dosering tijdens een muggenplaag

In tijden van intensieve muggenplaag, bij broeierig warm weer wordt aangeraden de dosering te verhogen tot maximaal een verdubbeling van de voorgeschreven dosering.  De effectiviteit van PUUR Culico wordt vergroot door bij de aanvang van toediening ook inwendig te reinigen met PUUR Detoxi-Drainage of Detox comp van Phytonics. Bij grote muggenactiviteit kun je jouw paard of pony ’s morgens laat in de wei te doen en ’s avonds vroeg opstallen. Midden op de dag zijn muggen het minst actief. Daarom is het goed om deze vroege ochtend en de avond te vermijden.

Toediening

PUUR Culico geef je met behulp van een doseringsspuit rechtstreeks in de mond van het paard. Als je het makkelijker is kun je het eventueel verdunnen met een beetje water. Product goed schudden voor gebruik. Buiten dat kun je PUUR Culico druppels ook door het voer worden mengen of geven op een klein stukje lekkers. Wel is het van belang dat je altijd voor voeding van een goede kwaliteit.  Daarnaast is het aan te bevelen de opname van suikers in gras (fructosamine), brok, muesli en extra’s zo beperkt mogelijk te houden.

Verbetering na het eerste jaar van behandeling

Uit ervaring blijkt dat gedurende het eerste jaar van toediening veel verbetering optreedt.  In het tweede jaar van toediening zijn de effecten nog beter. Aan het einde van het tweede jaar kan de behandeling meestal worden beëindigd. Het is raadzaam om na iedere 6 tot 8 weken een stopweek in te lassen. Zodoende kan na de stopweek de ‘prikkel’ opnieuw worden aangeboden. Hervat de behandeling direct als de klachten daartoe aanleiding geven.

Interactie en contra-indicatie

Tijdens dracht en lactatie altijd in overleg met de behandelend dierenarts toepassen. Tot op heden zijn bijwerkingen van dit product niet bekend of gemeld.

PUUR Culico Paard bewaren

Vermijd direct zonlicht en bewaar dit Puur Culico droog en bij een temperatuur tussen 5-20 °C. Buiten bereik van kinderen houden. De houdbaarheidsdatum staat vermeld op het etiket en het doosje.

PUUR voor paarden

PUUR is een complete serie producten voor hond, kat en paard. Bij ons vind je vooral PUUR gezondheidsproducten voor je paard. Deze producten zijn samengesteld op basis van fytotherapie en orthomoleculaire geneeskunde en worden gemaakt van natuurlijke grondstoffen.

“Bewust gezond voor dieren”

Een slogan die past bij PUUR. PUUR ondersteunt je dier op een zo natuurlijk mogelijke manier. De producten zijn inzetbaar voor problemen met o.a. de spijsvertering, luchtwegen, de huid, vacht, beweging en voortplanting. PUUR producten zijn makkelijk toe te dienen bij je paard, ze zijn van hoge kwaliteit en ze bevatten geen vilstoffen als suiker, rijst of zetmeel.  Daarnaast zijn PUUR producten zuinig in gebruik.

PUUR biedt je de mogelijkheid om de gezondheid van je paard of pony natuurlijk te ondersteunen. Bij ongemakken kunnen de producten helpen om de basis aan te pakken. Let wel, de indicaties vervangen niet het advies van een dierenarts. Heb je advies nodig inzake de PUUR producten, neem dan contact op met ons team. Wij helpen graag met het maken voor een goede keuze, ons telefoonnummer is 0348 446168. Maar een e-mail sturen kan ook.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.

Klantenservice

Heb je een vraag aan de Atorka Klantenservice? Op de pagina FAQ vind je antwoord op veelgestelde vragen. Staat je antwoord daar niet bij, vraag het ons gerust. Ons telefoonnummer is 0348-446168, maar een mailtje sturen kan ook. 

Je kan natuurlijk ook langskomen in onze shop in Montfoort. Wij zijn op werkdagen open van 9.00 uur tot 14.00 uur. Wil je buiten deze tijden komen? Maak dan even een afspraak, dan zorgen wij dat er iemand is om je te ontvangen.

Als jij niets wilt missen van Atorka Ruitersport, volg ons dan op Facebook of meld je aan voor de Atorka nieuwsbrief.