PUUR Podo

28,95

Product prijs
Optie(s) totaal:
Totaal:
PUUR Podo is inzetbaar ter ondersteuning van hoefbevangenheid en bij een slechte doorbloeding van de hoef. Wanneer een paard hoefbevangen is, zijn de bloedvaten van de hoeflederhuid niet meer intact. Dit zorgt ervoor dat er vocht uittreedt en door de zwelling wordt de hoefschoen erg gevoelig.
SKU PNPOD12023 Categorieën: , Tags: , ,

Beschrijving

PUUR Podo

PUUR Podo is inzetbaar ter ondersteuning van hoefbevangenheid en bij een slechte doorbloeding van de hoef. Wanneer een paard hoefbevangen is, zijn de bloedvaten van de hoeflederhuid niet meer intact. Dit zorgt ervoor dat er vocht uittreedt en door de zwelling wordt de hoefschoen erg gevoelig. Naast het aanpassen van het rantsoen, is het raadzaam om klachten te verlichten. PUUR Podo kun je preventief inzetten, dit doe je door in het voorjaar te beginnen, 3 dagen voor de weidegang.

Toediening van PUUR Podo

PUUR Podo kun je rechtstreeks in de mond toedienen met een plastic spuitje. Je kunt het eventueel nog wat verdunnen met een beetje water. PUUR Podo is effectiever wanneer het direct wordt opgenomen door schoon mondslijmvlies, het is dus raadzaam om het niet direct met een maaltijd te geven. Mocht je paard het niet zo lekker vinden, dan kun je de druppels op een klein stukje lekkers toedienen.

Dosering

Optimale dosering:

 • Paard: 1 – 3 keer daags 20 druppels
 • Pony: 1 – 3 keer daags 15 druppels

Preventieve dosering:

 • Paard: 1 – 2 keer daags 15 druppels
 • Pony: 1 – 2 keer daags 10 druppels

Behandeling

Acute klachten:

 • Relatief kort, variërend van 1 tot 3 weken;
 • Na het verdwijnen van de klacht nog enige dagen doorgaan met de toediening;

Aanhoudende klachten:

 • Effect meestal zichtbaar na 1 tot 3 weken;
 • Na vermindering van klachten kun je overgaang op een onderhoudsdosering;
 • Onderhoudsdosering is meestal de helft van de aangegeven dosering op de verpakking;

Ook bij dit product is het belangrijk om altijd de reactie van het dier op het middel goed in de gaten te houden. In het begin kan soms een wat hogere dosering nodig zijn. Dit product kan tevens veilig in een dubbele dosering worden toegediend. Deze dien je weer geleidelijk zo ver mogelijk te verlagen wanneer de klachten minder worden of verdwenen zijn.

Bij een langer gebruik raden we aan om na iederen 6 tot 8 weken even een stopweek in te lassen. Na de stopweek kun je de behandeling wel weer hervatten indien dit nodig is.

Samenstelling

 • Extracten van Asperge (Asparagus officinalis);
 • Berendruif (Arctostaphylos uva ursi);
 • Berk (Betula alba);
 • Canadese geelwortel (Hydrastis canadensis);
 • Guldenroede (Solidago virgaurea);
 • Kattenklauw (Uncaria tomentosa);
 • Kattensnor (Orthosiphon stamineus);
 • Een verdund extract van Zuurbes (Berberis vulgaris);
 • Alcohol 35% v/v.

PUUR voor paarden

PUUR is een complete serie producten voor hond, kat en paard. Bij ons vind je vooral PUUR gezondheidsproducten voor je paard. Deze producten zijn samengesteld op basis van fytotherapie en orthomoleculaire geneeskunde en worden gemaakt van natuurlijke grondstoffen. 

“Bewust gezond voor dieren”

Een slogan die past bij PUUR. PUUR ondersteunt je dier op een zo natuurlijk mogelijke manier. De producten zijn inzetbaar voor problemen met o.a. de spijsvertering, luchtwegen, de huid, vacht, beweging en voortplanting. PUUR producten zijn makkelijk toe te dienen bij je paard, ze zijn van hoge kwaliteit en ze bevatten geen vilstoffen als suiker, rijst of zetmeel.  Daarnaast zijn PUUR producten zuinig in gebruik. 

PUUR biedt je de mogelijkheid om de gezondheid van je paard of pony natuurlijk te ondersteunen. Bij ongemakken kunnen de producten helpen om de basis aan te pakken. Let wel, de indicaties vervangen niet het advies van een dierenarts. Heb je advies nodig inzake de PUUR producten, neem dan contact op met ons team. Wij helpen graag met het maken voor een goede keuze, ons telefoonnummer is 0348 446168. Maar een e-mail sturen kan ook. 

 

Extra informatie

Merk

Phytonics

Inhoud

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.

Klantenservice

Heb je een vraag aan de Atorka Klantenservice? Op de pagina FAQ vind je antwoord op veelgestelde vragen. Staat je antwoord daar niet bij, vraag het ons gerust. Ons telefoonnummer is 0348-446168, maar een mailtje sturen kan ook. 

Je kan natuurlijk ook langskomen in onze shop in Montfoort. Wij zijn op werkdagen open van 9.00 uur tot 14.00 uur. Wil je buiten deze tijden komen? Maak dan even een afspraak, dan zorgen wij dat er iemand is om je te ontvangen.

Als jij niets wilt missen van Atorka Ruitersport, volg ons dan op Facebook of meld je aan voor de Atorka nieuwsbrief.

Gerelateerde producten