Skincalmin Relief Lotion

22,95

Aantal
Product prijs
Optie(s) totaal:
Totaal:
De Skincalmin Relief Lotion heeft een kalmerende werking en vermindert de jeuk. Daarbij werkt de lotion ontstekingsremmend en zal de huid sneller herstellen. Onze klanten zijn zeer tevreden over dit product. Inhoud 500ml.  

Beschrijving

Skincalmin Relief Lotion

Skincalmin Relief Lotion heeft een kalmerende werking en vermindert de jeuk. Daarbij werkt de lotion ontstekingsremmend en zal de huid sneller herstellen. Onze klanten zijn zeer tevreden over dit product. De Skincalmin Relief Lotion heeft een direct kalmerende werking en vermindert kriebels. De Skincalmin Lotion ondersteunt het herstellend vermogen van de huid. Skincalmin Relief Lotion wordt veel gebruikt bij paarden met zomerkriebels en bij rasp. Inhoud 500ml.

Gebruiksadvies bij zomereczeem

Breng de lotion royaal aan op de probleemzones. Met behulp van het tuitdopje breng je de lotion gemakkelijk aan tussen de haren van staart en manen. Gebruik de lotion in het begin van het seizoen, preventief ter voorkoming van jeuk en om schuren te voorkomen. Meestal is 2-4 keer per week voldoende. Begin bij de eerste symptomen van jeuk direct met smeren. Breng de lotion op de geïrriteerde huid aan voor een direct kalmerend effect en om het herstel van de huid te bevorderen.

De eerste 14 dagen minimaal 1 maal daags smeren op de probleemzones. Indien nodig 2 maal daags. Bij voorkeur voordat het paard naar buiten gaat en weer op stal gaat. Zodra de jeuk afneemt of verdwijnt en de huid is hersteld kun je het gebruik afbouwen naar 3-4 keer per week en later mogelijk naar 1-2 keer per week. Wanneer de jeuk weer toeneemt, bijvoorbeeld tijdens periodes wanneer er veel mugjes actief zijn zoals warme windstille dagen, de frequentie tijdelijk weer iets verhogen.

Raadpleeg bij twijfel of wanneer de symptomen erger worden altijd een dierenarts.

Veilig en getest

De lotion is zeer mild en kan op de meest gevoelige delen van de huid gebruikt worden. Test de lotion voor de zekerheid altijd eerst op één plek voordat je alle probleemzones insmeert. Vermijd contact met slijmvliezen en ogen. De lotion is makkelijk in gebruik, zeer mild, dermatologisch getest en veilig in gebruik. Het dragen van handschoenen is bij het aanbrengen van de lotion niet nodig.

Combinatie met eczeemdeken en Skincalmin Neutralizing spray

Wanneer je paard normaal gesproken een eczeemdeken op heeft, dan kun je de lotion proberen in combinatie met de deken. In het voorjaar is het aan te bevelen de deken op te laten, jong gras voorzien van veel suikers geeft vaak extra jeuk. Later in het seizoen kun je proberen de deken eens een dag af te laten. Als dat goed gaat een aantal dagen, etc.

Heeft je paard geen deken om, dan is het raadzaam het paard in te sprayen met Skincalmin Neutralizing spray om de lichaamsgeur te neutraliseren en de insecten op afstand te houden.

Review Skincalmin Relief Lotion

Annet: “wat een fijn product, geeft echt verlichting en stinkt niet, mijn paard is er blij mee”

Gebruiksadvies bij zomerkriebels
Breng de lotion royaal aan op de probleemzones. Met behulp van de tuitdop breng je de lotion gemakkelijk aan tussen de haren van staart en manen. Gebruik de lotion in het begin van het seizoen preventief ter voorkoming van zomerkriebels en om schuren te voorkomen. Meestal is 2-4 keer per week voldoende. Begin bij de eerste symptomen direct met smeren. Mocht je later beginnen dan is dat ook geen probleem. Breng de lotion op de gevoelige huid aan voor een direct kalmerend effect en om het natuurlijke herstel van de huid te ondersteunen. Breng de lotion de eerste 14 dagen minimaal 1 maal daags aan op de probleemzones. Indien nodig 2 maal daags.

Bij voorkeur voordat het paard naar buiten gaat en weer op stal gaat. Zodra de gevoeligheid van de huid afneemt of verdwijnt en de huid is hersteld kun je het gebruik afbouwen naar 3-4 keer per week en later mogelijk naar 1-2 keer per week. Wanneer de kriebels weer toenemen, bijvoorbeeld op warme windstille dagen, de frequentie tijdelijk weer verhogen. De lotion is zeer mild en kan op de meest gevoelige delen van de huid gebruikt worden. Test de lotion voor de zekerheid altijd eerst op één plek voordat je alle probleemzones insmeert. Vermijd contact met slijmvliezen en ogen.

De Skincalmin Relief Lotion is makkelijk in gebruik, zeer mild, en veilig in gebruik. Het dragen van handschoenen is bij het aanbrengen van de lotion niet nodig.

Skincalmin in combinatie met een zomerdeken
Wanneer je paard normaal gesproken een zomerdeken op heeft dan kun je de Skincalmin Lotion eerst proberen in combinatie met de deken. Zodra je merkt dat de huid gekalmeerd is  kun je proberen de deken eens een dag af te laten. Als dat goed gaat een aantal dagen, etc. Natuurlijk kun je ook direct starten zonder deken. Je dient dit zelf te beoordelen. Spray je paard dagelijks in met Skincalmin Neutralizing spray om de lichaamsgeur te neutraliseren.

Gebruiksadvies bij rasp
1. Jeuk en korstjes op de onderbenen kunnen worden veroorzaakt door een mijtinfectie. Raadpleeg daarom altijd eerst een dierenarts om dit uit te sluiten. Wordt er mijt geconstateerd dan zal de DA je adviseren om de benen te wassen met een speciale anti-mijt shampoo. Zodra mijt is uitgesloten / gedood kun je beginnen met de behandeling met de Skincalmin Relief Lotion.

2. Knip of scheer indien nodig wat haar weg en breng de lotion dagelijks ruim aan op de huid. Masseer goed in.

3. Zodra de korstjes loslaten kun je deze voorzichtig verwijderen. Haal geen korstjes los die niet vanzelf loslaten. Zorg ervoor dat je geen nieuwe open wondjes veroorzaakt!

4. Blijf de behandeling met de lotion dagelijks herhalen totdat alle korstjes zijn verdwenen.

5. Voorkom nieuwe vorming nieuwe plekjes door de huid 1x per 3-14 dagen te blijven behandelen met de lotion.
Het ontstaan van rasp kan o.a. te maken hebben met een verminderde weerstand, tekorten aan bepaalde vitaminen & mineralen of een teveel aan afvalstoffen in het lichaam. Bij sobere rassen kan een teveel aan zetmeel en suikers de rasp verergeren. Behandel de rasp daarom niet enkel uitwendig maar neem ook het rantsoen van je paard eens kritisch onder de loep.

6. Vitalbix Paardenvoeding is voor deze paarden een verantwoorde keuze qua aanvulling op het ruwvoer (laag in zetmeel & suikers, uitgebalanceerd gehalte vitaminen & mineralen).

7. Omega-3 vetzuren uit lijnzaad hebben een ontstekingsremmende werking. Vitalbix Linseed Oil + Vitamin E kan ondersteunend werken bij de behandeling van rasp en zomerkriebels.

8. Je kunt het lichaam helpen om afvalstoffen af te voeren door kruiden bij te voeren zoals brandnetel, kleefkruid, paardenbloem of een speciaal Detox supplement.

Raadpleeg bij twijfel of wanneer de symptomen erger worden altijd een dierenarts.

Extra informatie

Inhoud

Merk

Skincalmin

Aantal

2 + 1 GRATIS, 1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.

Klantenservice

Heb je een vraag aan de Atorka Klantenservice? Op de pagina FAQ vind je antwoord op veelgestelde vragen. Staat je antwoord daar niet bij, vraag het ons gerust. Ons telefoonnummer is 0348-446168, maar een mailtje sturen kan ook. 

Je kan natuurlijk ook langskomen in onze shop in Montfoort. Wij zijn op werkdagen open van 9.00 uur tot 14.00 uur. Wil je buiten deze tijden komen? Maak dan even een afspraak, dan zorgen wij dat er iemand is om je te ontvangen.

Als jij niets wilt missen van Atorka Ruitersport, volg ons dan op Facebook of meld je aan voor de Atorka nieuwsbrief.