Ontvang 15% KORTING met: 15724
00
D
00
U
00
M
00
S

Blog ruiter

Blog ruiter, hier vind je blogs over jodhpurbroeken, waterdichte kleding, schoenen etc. We schrijven regelmatig blogs over onze producten voor ruiters. Hier vind je ook alle nieuwe collecties. Heb je een leuk idee voor een blog? Of wil je graag testresultaten zien van een bepaald product? Laat het ons dan weten!

ATORKA GASTBLOGGERS GEZOCHT!

Schrijf jij ook regelmatig blogs of vind je het leuk om voor ons eens een blog te schrijven? Stuur dan een mail aan Yvonne van Dijk, [email protected]

Veel leesplezier met onderstaande blogs!

Wij wensen je veel leesplezier met onze blogs. Mocht je nog iets tegenkomen waarvan je denkt, dit kan beter? Dan ook mailen naar [email protected].

Jassen met NSIJP logo
Algemeen, Ruiter
Jassen met NSIJP Logo

Sinds kort bieden wij jassen met NSIJP logo.

Hoe zit dit eigenlijk, een vraag die wij tijdens het Jeugd NK regelmatig kregen? Dit is te lezen op de pagina van het NSIJP en ook in deze blog leggen wij het uit:

Bij het bestuur zijn er met enige regelmaat verzoeken gekomen voor NSIJP ruiterkleding. Bij de regionale rijverenigingen is dat al zeer gebruikelijk. Voordat het bestuur daar beslissingen in wil nemen wil zij meer informatie weten over de wensen van onze leden. Dat willen we doen via een proef in de markt. En die wordt door ons uitgevoerd omdat:

  • Atorka had zelf al eerder bij het NSIJP gevraagd om specifieke ruiterkleding voor NSIJP leden te mogen aanbieden
  • De tevredenheid van de ruiters over de equipekleding bij het WK2023 geselecteerd door Atorka
  • De hulp die Atorka heeft geboden aan de organisatie van de succesvolle loterij voor de equipe van het WK2023

Uiteraard zijn er over het onderzoek en de proefperiode een aantal afspraken gemaakt die voor beide partijen voordelen bieden.

  • Zo ontvangt het NSIJP voor ieder verkocht item een vaste vergoeding 
  • Daarnaast krijgen de leden korting op de jassen met het NSIJP logo.
  • Op verzoek van het bestuur van het NSIJP zal Atorka een assortiment kleding aanbieden dat recht doet aan de diversiteit binnen het stamboek. Concreet betekent dit dat er kledingstukken in diverse prijsklassen zullen komen. Omdat het hier om een proef gaat zal de kleding niet mogen worden verkocht als zijnde NSIJP ruiterkleding of de suggestie wekken dat het NSIJP bestuur daar op enigerlei wijze verantwoordelijkheid in draagt. Alle keuzes zijn de verantwoordelijkheid van Atorka en het NSIJP speelt daarin geen rol.
  • De proefperiode loopt van 1 juni tot en met 31 december 2024 of eindigt zodra het vijftigste stuk is verkocht. Alle informatie met betrekking tot het assortiment, de prijzen en de gedetailleerde verkoopresultaten worden aan het NSIJP gerapporteerd.

Mocht besloten worden om definitief NSIJP ruiterkleding te laten ontwikkelen dan zal er een petit comité gevormd worden die zich zal bezighouden met de volgende onderwerpen:

  • De assortimentskeuze
  • Het distributiekanaal; NSIJP zelf? Eén of meerdere aanbieders? Welke aanbieders?
  • Onder welke condities dit zal gebeuren

Daarna zal het bestuur overwegen een integraal plan te presenteren aan de ledenraad.

Jassen van Stierna

Wij hebben gekozen voor de jassen van he Zweedse merk Stierna, een merk dat veel rekening houdt met het klimaat overigens. De jassen van Stierna hebben een waterkolom van 20:000 en zijn ademend. Die hoge waterdichtheid is ideaal, met grote hoeveelheden regen van de afgelopen winter en het voorjaar. Er is bij ons een groot aantal Stierna jasssen met NSIJP Logo op voorraad, maar een grotere voorraad Stierna jassen zonder logo. Zodat de meeste jassen over te passen zijn. Momenteel zijn er 4 jassen bedrukt met het logo, de Sirius voor heren, het Storm regenjack, Storm regenjas, die is iets langer dan het jack en de Stierna Nova Rain Coat. De Nova Rain Coat is een lange jas.

Daarnaast zoeken wij bij andere merken naar jassen, die ook goed waterdicht zijn.

Wil jij ook een Stierna jas

Maar dan zonder NSIJP logo, dat kan natuurlijk. Kijk even de Stierna pagina, daaar vind je alles producten van het Zweedse merk. Of wil je graag een zo’n geweldige waterdicht met je eigen logo? Ook dat kunnen we regelen hoor. 

Vragen over de jassen met NSIJP logo

Heb je vragen over de jassen met NSIJP logo, mail dan naar de klantenservice of bel ons, het nummer is 0348446168. We helpen je graag!

Team Atorka

Stierna Nova Rain Coat met NSIJP logo
Stierna Nova Rain Coat met NSIJP logo
Stierna Storm regenjack met NSIJP logo
Stierna Storm regenjack met NSIJP logo
Stierna Storm regenjas met NSIJP logo
Stierna Storm Regenjas met NSIJP logo
jodhpurbroeken
Ruiter
Op zoek naar een jodhpur rijbroek

Ben jij op zoek naar een jodhpur rijbroek

Dan ben je aan het juiste adres, wij hebben namelijk de grootste collectie jodhpur rijbroeken van Nederland, wellicht zelfs van de Benelux. Dames- en heren jodhpurbroeken en een enkele voor een jeugdruiter. En van 15 t/m 31 mei staan de jodhpurbroeken in het zonnetje…  

Wat is de meeste favoriete jodhpurbroek

Of welke is fijn voor van de zomer? Veelgestelde vragen, maar dat is natuurlijk heel persoonlijk, wij vinden de ERSara erg fijn en leuk. Een jeansbroek met kunstleder t/m je billen, hoge tailleband en 4 way stretch. en het afsluitbare zakje op je been is ook handig zo vertellen de klanten. Een broek om in te wonen… en in lengtematen verkrijgbaar. Onlangs was er nog een man in de winkel, op zoek naar een jeansbroek. Die pastte de ERSara en die zat als gegoten. 

Onlangs kregen we nog een review van Helen, zij schreef: “Deze jeans jodhpur broek is de fijnste die ik ooit heb gehad. Inmiddels heb ik hem al een paar keer gewassen en de broek blijft mooi van kleur en ziet er steeds als nieuw uit. De stof is lekker soepel, wat fijn is bij opstappen, wel aansluitend en toch niet te strak in de taille. De broek heeft een handig zijzakje op de dij waar een smart phone in past. Zelf doe ik daar mijn sleutels in. Hij zit zo lekker dat ik hem thuis vaak vergeet uit te trekken.”

Fager Agnes

Zwart of grijs, die keus heb je bij de Agnes. De Fager Agnes is een populaire broek, vanwege het fijne materiaal en zit als gegoten. Agnes is in lengte maten verkrijgbaar, maar ook nog in een lengtemaat + 5 cm. Voor de dames met de super lange benen. Dunner materiaal, maar niet tekenend, ook weer fijn is. Agnes heeft aan de zijkant van je been een zakje, niet afsluitbaar maar wel zo ruim dat de meeste mobiele telefoons er in passen. 

Andere merken

Ook Eques heeft een erg mooi broek, een dames en heren model. Topreiter heeft veel jodphurbroeken, voor dames en heren. Maar ook Hrimnir heeft een jodhpurbroek voor zowel dames en heren. Het Duitse merk Elt heeft vooral damesbroeken, de Cargo van hen is een leuke broek. En niet te vergeten Karlslund, zij hebben een jodhpur rijlegging. Dus een legging met brede broekspijpen, zit zalig en is er ook in lengtematen, in een normale uitvoering, een winter en een zomer uitvoering. 

Vrijwel alle broeken zijn er in zwart, m.u.v. de Fager Agnes, die is er in zwart en grijs. De Cargo van Elt is in zwart en navy leverbaar.

Passen van een jodhpur rijbroek

Dat kan altijd bij ons in Montfoort. Wij zijn open van maandag t/m vrijdag van 09:00 – 14:00 uur. En wil je buiten die tijden komen, bel dan even om een afspraak te maken, ons telefoonnummer is 0348446168.

Karlslund zomer jodhpurrijlegging
Een zomerse jodhpurrijlegging
ERSara jodhpurbroek
ERSara, de jeansbroek
Jodhpur rijbroek Agnes
Fager Agnes, in zwart en grijs verkrijgbaar
Stierna Storm regenjack
Ruiter
Waterdichte paardrijjassen

Waterdichte paardrijjassen, ze bestaan echt! Het was even zoeken, maar wij hebben zowel dames- als heren jassen die 100% waterdicht zijn. Want wie wil er nu kletsnat regenen tijdens een fijne buitenrit. Om paard te rijden is een korte jas fijn, maar ook onze lange jassen zijn geschikt om in te rijden. 

Wij gingen op naar echt goede paardijjassen. Een paar jaar geleden maakten wij kennis met het Zweedse merk Uhip, tijdens de Landsmot in IJsland. Een jaar later maakten wij kennis met het eveneens Zweedse merk Stierna.  Beide merken leveren een waterdichte rijjas, functioneel en mooi om te zien en prettig om te dragen. En licht van gewicht, ook de winterjassen. Er zijn jassen voor dames en voor heren is er nu een waterdichte jas. 

Stierna waterdichte ruiterjassen

Alle jassen van Stierna zijn 100% waterdicht. Er zijn een klein aantal modellen, mooi om casual te dragen, maar vooral ideaal tijdens het paardrijden. De Stierna jas heeft een waterkolom van 20.000mm, wat vrijwel ongekend is in de zogenaamde outdoor kleding. Dit bedrijf heeft duurzaamheid als topprioriteit en zij gebruiken enkel gerecycled polyester.

UHIP 3 in 1 jas

De bekendste jas is de Uhip 3 in 1 jas. Deze jas bestaat uit een heerlijke liner, een binnenjas die als jas op frisse voor- of najaar dagen fijn is om te dragen. Daarnaast is er de regenjas met een waterkolom van 10.000 en tal van leuke snufjes. De regenjas is fijn als het nog niet heel koud is, maar wel veel regent. En wordt het dan kouder, dan plaats je de regenjas over de liner en je hebt een heerlijke 100% waterdichte winterjas.

Waterdichte paardrijjas voor mannen

UHIP en Stierna hebben beiden heren jassen die waterdicht zijn. De Stierna Sirius is erg populair, een lekker jack, niet te dik, met een fijne pasvorm. UHIP heeft meerdere heren jassen in de collectie. 

Waterdichte rij-overall

Ook fijn als het koud en nat is, is de rij-overall. Er zijn een aantal merken die de rij-overall aanbieden. Vanaf medio september t/m februari zijn meestal alle rij-overalls snel leverbaar. 

Waterdichte ruiterjassen

Zoals je hebt kunnen lezen bestaan ze echt, waterdichte ruiterjassen. Maar let op, niet alle wachterdichte jassen zijn werkelijk waterdicht. 

  • Waterafstotend is niet waterdicht, een jas met een waterkolom van 3.000 is slechts een beetje waterdicht. Naden zijn niet getapet en daar gaat het direct al mis. 
  • Een jas echter met een waterkolom van 10.000 die is waterdicht. Maar let ook op de ademende functie van het gebruikte materiaal, niet ademend en wel waterdicht betekent dat je veel zult transpireren in een kledingstuk.
  • De jassen van Stierna hebben zelfs een waterkolom van 20.000mm.
  • De Karlslund Askja is ook waterdicht met een waterkolom van 10.000mm

Ben jij op zoek naar de perfecte waterdichte jas? 

Kijk dan vooral naar jassen van bovenstaande merken. En heb je vragen over onze collectie of wil je weten welke jas het beste bij jou past? Schroom niet om contact op te nemen met het Atorka Team. Of kom langs in de winkel, wij zijn van maandag – vrijdag open van 09:00 – 14:00 uur. Wil je buiten die tijd komen? Dat kan, maar dan wel even een afspraak maken.

Stierna jassen
Stierna waterdichte jassen
UHIP jassen
UHIP jassen
Waterdichte rij-overalls
Waterdichte rij-overalls
Re-usable Riding Clothes
Algemeen, Ruiter
Re-usable Riding Clothes

Re-usable Riding Clothes

Tijdens Equiday zaterdag 13 april a.s. heeft Atorka een kraam met het thema ‘Re-usable Riding Clothes’.

In deze tijd van ‘verspilling’ en de wil om meer duurzaam en milieuvriendelijk bezig te zijn hebben wij besloten een steentje te willen bijdragen.

Het idee hierachter is dat veel ruiters meerdere Jodphur rijbroeken en rijleggings hebben en ze niet of nauwelijks dragen, terwijl ze nog gewoon goed zijn.

Gewoon omdat iedereen nu eenmaal haar of zijn favoriete rijbroek heeft, die zij/hij altijd draagt, maar vaak ook nog een aantal rijbroeken in de kast heeft, die je om wat voor reden dan ook niet (meer) draagt.

Heb jij ook nog goede jodphur rijbroeken of rijleggings in de kast liggen, die nog mooi en heel zijn en een tweede leven verdienen?

Breng ze mee naar Equiday en wij gaan ze voor je verkopen!

Wat zijn de spelregels?

  1. Alle in te leveren jodhpur rijbroeken / rijleggings moeten schoon, heel én een tweede leven ‘waardig’ zijn. Dus geen kapotte broeken, met gaten of losse naden, zichtbare slijtage etc.
  2. Bedenk de prijs die je voor de broek wilt hebben. Samen met Atorka wordt bekeken of dit een haalbare prijs is. 
  3. Zodra we samen hebben besloten wat de prijs is, wordt de rijbroek ingenomen.
  4. Jouw gegevens worden genoteerd.
  5. Jij en de rijbroek krijgen een nummer.
  6. Wordt de rijbroek/rijlegging verkocht, dan kan je aan het einde van de dag voor het afgesproken bedrag een Atorka cadeaubon bij ons komen ophalen. Deze bon is gedurende EquiDay te gebruiken of via de website. De bon is minimaal een jaar geldig. En kun jij niet wachten tot het einde van de dag, kom dan gerust tussendoor even kijken of je broek(en) al verkocht is. 
  7. Wordt de broek of legging niet verkocht, dan kan je de broek aan het einde van de dag weer ophalen. LET OP: Je bent zelf verantwoordelijk voor het ophalen van jouw rijbroek. Haal je om welke reden dan ook de broek niet op. Dan wordt hij bij de kraam achtergelaten in een plastic zak met jouw naam erop. 
  8. Wij kunnen maximaal 75 broeken in de stand kwijt, om meerdere klanten een kans te geven kun je per klant max 3 broeken inleveren. 
  9. Inleveren kan vanaf het moment dat EquiDay geopend is en totdat het maximum van 75 broeken is bereikt. 
  10. Atorka is niet verantwoordelijk voor het niet verkopen of kwijtraken van ingeleverde rijkleding.

Doe je mee? Neem jouw rijbroek mee naar Equiday!!

Daarnaast vind je in Atorka Kraam:

  • De HayPlay Bag, alle 4 de modellen
  • Uiteraard zijn deze ook op EquiDay met stapelkorting te bestellen
  • En alles van Happy Skin en Happy Belly, wist je dat we een lezing mogen geven op EquiDay.
  • Met als titel:

    Een gezonde darm; de basis voor een gezond paard

    Regelmatig horen we dat “darmgezondheid” de basis is voor een gezond paard. Maar wat ís darmgezondheid? En hoe kan een gezonde darm bijdragen aan een gezonde huid?  We nemen je graag mee in ons verhaal!

  • En wat nemen wij voor jou mee? Plaats je bestelling, kies in het afrekenscherm voor ophalen evenement en wij brengen het geheel vrijblijvend voor je mee.
Hay Playbag slowfeeder
HayPlay Bags
Elt Jodhpur rijbroek Essential
Jodhpurbroek Essential
Happy Belly Solid
Happy Belly Solid
Freyja Sterkar Djupur
IJslandse snoepjes
Catago Fir-Tech Elite winterhandschoenen
Algemeen, Ruiter
Testresultaat waterdichte paardrijhandschoen

Testresultaat waterdichte paardrijhandschoen

Het is januari 2024 als de Catago FIR-Tech handschoenen binnenkomen. De winter is al deels achter de rug, maar het is niet anders. Waterdichte winterhandschoen met Catago FIR-Tech technologie. Gunstige ontstekingsremmende en verwarmende effecten van de keramische deeltjes. Een elastisch basismateriaal en volledig elastische manchetten zorgen voor de perfecte pasvorm. Thinsulate-voering houdt de handen warm bij extreme kou. Versterkte handpalm en vingers om slijtage tijdens het rijden te voorkomen. Op social media gingen we op zoek naar testruiters, die vonden we erg snel.

De eerste resultaten

Mocht het nog gaan vriezen, dan weten hoe warm ze zijn. Maar ik ben ook benieuwd naar de waterdichtheid.
Helena Steenhaut plaatste als eerste een reactie; ik heb vandaag de handschoenen ontvangen Yvonne van Dijk . Ze voelen lekker warm en soepel aan. Heb voor de nieuwsgierigheid de waterdichte factor even getest door de handschoenen onder de kraan te houden. En de eerste test was al geslaagd. Mijn hand bleef droog en daarna even met die natte handschoen (nog niet rijdend) de biotane teugels eens vastgenomen en door mijn hand laten glijden, er was nog grip op de teugel (dat al ooit voor gehad dat dit verminderd was) Vanavond hier vries, morgenvroeg ga ik ze eens al rijden testen!!
Pasvorm ook in orde, vingers wat aan de lange kant maar dat gaat nog. De duim is het minst passend maar stoort me niet. Ikzelf heb dan ook wel korte dikkere vingers. Mijn maat: 7.
De handschoenen kunnen ook aan blijven om de gsm te gebruiken voor een foto of op te nemen. Mijn Roeckl handschoenen moet ik uitdoen als ik deze wil bedienen.

Vervolgens ging ze er mee rijden

Vandaag eerste keer gaan rijden ermee!! Ik had helemaal geen koude handen. Ze sluiten goed aan rond mijn hand. De vingers zijn wel wat groot (zoals al eerder geschreven). Ze worden zo warm dat bij positieve temperaturen, ze misschien te warm zijn 🙈. Ze hebben zeker voldoende grip zowel bij de teugels en het aansingelen (wat ik niet altijd had bij andere handschoenen)
Als voorlopige aandachtspuntjes zou ik zeggen: Ze zijn nog stijf, maar dat is wel vaker zo bij nieuw materiaal. Aan het materiaal moet ik zelf ook wat wennen tijdens het rijden. Misschien wat dik, zeker voor kleine handelingen zoals kleine spulletjes oprapen.
En de binnenkant van de handschoen kan wat loskomen, bij het uitdoen ervan, na het rijden en de lekker warme handen… Nu nog een paar keren rijden ermee en wachten op de regen😅😅

Marina Kapteijn heeft deze handschoen ook getest

Zij schreef: Heb de handschoenen aangehad met fietsen en mennen .. ze zijn zeker een stuk warmer dan de handschoenen die ik had (dat waren overigens geen winterhandschoenen) Wind voel je niet.. regen nog niet gehad. Kwa maat zitten ze prettig. De buitenvoering is iets ruimer dan de binnenvoering waardoor ze wat log voelen soms. Wat ik jammer vind is dat ik mn handschoenen uit moet doen om mn telefoon te bedienen. Niet dat ik nu de hele tijd op mn telefoon zit. Maar navigeren tijdens het mennen doe ik er wel mee… De teugels liggen wel erg prettig in de handschoenen. Ze glippen niet door de vingers en blijven keurig op lengte liggen in mn hand zonder te knijpen (ik heb van die kunstof hexagon teugels). Ik ben zeker happy met de handschoenen tot nu toe..
Het is grappig om te lezen dat Helena wel de handschoenen aan kan houden als je haar telefoon wilt gebruiken en Marina niet. Het wachten is op andere testresulaten dan weten we meer.
En vind je het inmiddels te warm voor deze winterhandschoen? Geen probleem, we hebben ze ook in een dunnere versie, de Catago FIR-Tech handschoen.
Catago FIR-Tech winterhandschoen en mennen met je paard
Mennen met de Catago handschoenen
Rijkleding
Heerlijke thermo-rijrok Laurie
Catago Fir-Tech Elite winterhandschoenen
Catago FIR-Tech handschoen
JohannaVau Borkur
Algemeen, Ruiter
Jodhpurbroeken passen

Jodhpurbroeken passen, daar hebben we regelmatig vragen over het passen van kleding en met name van jodhpur rijbroeken.

Je kan bij ons in Montfoort langs komen, wij zijn geopend van maandag  t/m vrijdag van 09:00 tot 14:00 uur. Wil je op een ander tijdstip komen, dan wel even een afspraak maken hoor. Dit kan telefonisch, ons nummer is 0348 446168.

Thuis jodhpur broeken passen

Thuis broeken passen, dat is ook een optie. Als je een bestelling plaatst, stop dan in het winkelmandje niet 1 broek in de hoop dat deze past. Maar doe er gerust 2 of 3 in. Dan kan je op je gemak thuis passen. Passen de broeken niet? Dan graag zo spoedig mogelijk terug sturen. De broeken moeten uiteraard wel schoon zijn en in de originele verpakking terug gestuurd worden. Geef op de pakbon aan welke broek(en) je terugstuurt en of je je geld terug wilt, of een andere maat wil ontvangen. Wij vragen een bijdrage voor het retourneren van € 7,00 maar het verzenden van de broeken is gratis. Bestellingen vanaf € 45,00 verzenden wij in NL altijd gratis, voor België vragen wij een bijdrage. 

Nieuw collectie bij Atorka

Inmiddels krijgen wij volop nieuwe items binnen Mountain Horse, EQUES, Karlslund of UHIP. Maar ook leuke jodhpurbroeken. Wil je niets missen? Meld je dan aan voor de Atorka Nieuwsbrief. 

Jodhpurbroeken passen

  • Dat kan thuis
  • Bestel meerdere broeken is ons advies
  • Dat kan bij ons in Montfoort
  • Wij zijn geopend van ma – vrijdag van 09:00 – 14:00 uur
  • Wil je buiten die tijd komen?
  • Maak dan een afspraak, ons telefoonnummer is 0348446168
  • Of stuur een mailtje naar [email protected]
  • Je kan natuurlijk ook meerdere jassen, rijleggings of… bestellen en thuis passen. 
Jodhpur rijbroeken
Ruiterjas waterdicht
Waterdichte jassen
Kidka Þing IJslandse trui
Vesten en truien
ik ga paardrijden op IJsland
Algemeen, Ruiter
Ik ga paardrijden op IJsland

Ik ga paardrijden op IJsland en ik neem mee?

Eind maart 2024 is het dan zover, ik ga paardrijden op IJsland. Een lang gekoesterde droom die uit komt. Dus ik ben volop bezig met de voorbereidingen. Ik heb via een vriendin een leuk adres gevonden, geheel verzorgd, paardrijden, overnachten en het eten. Ideaal lijkt me dit. 

Maar ook Henk van der Velden biedt verschillende soorten reizen aan, hierbij een overzicht van zijn IJslandreizen. Elke Coolen is regelmatig gids bij Islandshestar op IJsland. Waar ze overigens ook een reis organiseren waarbij je gaat paardrijden en leert breien met IJslandse wol. Zo zijn er nog tal van organisaties te vinden.

Welke paardrijkleding neem ik mee?

Wat neem ik mee? In maart zal het nog fris of zelfs koud zijn. Dus mijn fijne Stierna jas die warm én echt waterdicht is gaat mee. Kort van te voren was ik de jas nog, dat moet als je met kleding bij paarden bent geweest. Een van de regels van IJsland. En een rij-overall, dat lijkt me geweldig, thermo kleding er onder en klaar denk ik. Paardrijhandschoenen, het lijkt me een goed moment om met de Catago FIR-Tech winterhandschoenen te gaan rijden, waterdicht en lekker warm. Schoenen heb ik al bedacht, mijn Vegan Blundstones gaan aan en misschien neem ik mijn Muck Boot laarzen wel mee. En ik neem mijn IJslandse trui mee, gemaakt van echte IJslandse wol. Uhm.. hoeveel mag er eigenlijk in mijn koffer, dat moet ik ook nog maar eens uitzoeken. Daarbij ben ik er maar een paar dagen. 

In conditie

In conditie komen om lange tochten te paard te maken. Ja daar ga ik ook aan werken. Ik kan paardrijden, maar doe dit niet zoveel meer momenteel. Marieke Weber van Vefgrund heb ik al gebeld, daar ga ik privélessen volgen. Maar je kan in Loosdrecht ook rijden in een groepje en natuurlijk op Vlieland bij Stal Edda. Of ik daar nog tijd voor heb. dat denk ik niet. Ik ga er vanuit dat de lessen bij Marieke voldoende zijn.

Het was geweldig op IJsland

Wat een prachtige dagen heb ik gehad. Op de eerste plaats de paarden, die waren super fijn te rijden. Sophie de eigenaar kan prima inschatten op welk paard je kan rijden, onze hele groep had fantatische paarden om te rijden.  Het huisje waar in sliep, de verzorging bij Sophie en Hannes van de Kálfhóll boerderij dichtbij Selfoss was top. Er werd iedere dag een verse maaltijd gekookt, in de ochtend een zalig ontbijt en bij de lunch stond er meestal een verse soep klaar. 

Het weer, tja ik heb echt alles gehad. Vooral enorm veel wind, beetje regen, sneeuw, zon en het niet te vergeten het Noorderlicht gezien. Wat was ik blij met mijn Topreiter rij-overall. Waterdicht, en met een thermobroek / shirt van Karlslund er onder, heb ik het niet koud gehad.  Tijdens de Golden Circle Tour had ik veel plezier van mijn waterdichte jas van Stierna. Oh ja en vergeet niet een muts mee te nemen, die heb je echt nodig. 

Kortom ik heb genoten en ga zeker nog een keertje terug. Wat een geweldig land is het, de ruimte, de paarden, de natuur en geweldige mensen.

Yvonne van Dijk

Stierna Storm regenbroek
Waterdichte rijkleding
Catago Fir-Tech Elite winterhandschoenen
Waterdichte handschoenen
Kidka Þing IJslandse trui
Trui van IJslandse wol
Uhip 3 in 1
Ruiter
Review Uhip 3 in 1 jas

Deze review Uhip 3 in 1 jas ontvingen wij van Nike, zij draagt de jas met veel plezier. Ook is Nike werkzaam bij Atorka, ze weet hierdoor goed welke informatie voor de klant belangrijk is. Vandaar deze uitgebreide review.

De buitenjas

Een groot voordeel van deze jas is dat het een echte regenjas is met een waterkolom van 10.000. Mijn ervaring is dat ik kan rijden / uitmesten enzo in de stromende regen zonder nat te worden. Ook de winddichtheid van de jas is voortreffelijk.
De buitenjas is licht van gewicht en ademend wat ik een groot voordeel vind. Een afneembare capuchon die groot genoeg is om over je cap te dragen.
Daarnaast heeft de Uhip 3 in 1 jas een goede 2-way rits en drukknopen en twee zakken zijn getapete ritsen.
Ook heeft de jas beenelastieken om de jas tijdens het rijden op zijn plaats te houden. Aan de achterkant van de jas zitten drukknopen om ruimte te creëren om de jas over je zadel te leggen. De jas is voorzien van subtiele lichtgevende details, zodat je ook in donker weer goed zichtbaar bent. Bevestigingsdrukknopen op diverse plekken om de liner te bevestigen.
Grappig detail van deze UHIP jas zijn de zogenaamde ‘mofjes’ aan de mouwen, die je handen, indien gewenst, ook lekker droog en warm houden. Als je dit niet wilt is deze ‘mof’ gemakkelijk met een drukknoop op de mouw  te bevestigen. De mouwen zijn ook voorzien van een uitsparing voor je duim.

De bijpassende Uhip liner

Prachtige wool liner, die ook alleen te dragen is als warmte-jas. Zo’n jas welke je vooral in het voorjaar draagt bijvoorbeeld. Maar wordt het kouder, dan gaat de liner in de buitenjas. 
De liner heeft een chique uitstraling door het doorgestikte materiaal en bij deze jas ook opvalt dat hij heerlijk licht is. De wool liner is in de kraag voorzien van een fleece voering, als ook aan de zijkanten. De liner bevestigingslussen op diverse plekken voor vastmaken aan de buitenjas.
Daarnaast heeft de liner 2 buitenzakken en 1 borstzak voorzien van rits voor bijvoorbeeld telefoon.
Uitsparingen en drukknopen om de beenelastieken van de buitenjas te bevestigen
De achterkant is voorzien van een rits voor als je de liner samen met de buitenjas over je zadel wilt dragen.

De maat

Ik draag normaal kledingmaat 40, maar ik prefereer een wat ruim zittende winter c.q. regenjas, dus ik heb gekozen voor maat 42. Op deze manier heb ik voldoende ruimte om een dikke trui onder de jas te dragen zonder dat hij te strak gaat zitten, dat zou wat mij betreft ten koste gaan van het comfort. 
Ook omdat de jas voorzien kan worden van de heerlijke warmte wool liner, gaat wat mij betreft comfort boven ‘uiterlijk’.
Maar ik kan me voorstellen dat er mensen zijn die gewoon de maat nemen die ze normaal ook dragen en kiezen voor een wat elegantere look.
De jas is licht getailleerd en komt bij mij (1.68m) qua lengte ruim over mijn knie tot halverwege mijn kuit.

Review

Ook van Claire Verheijen zien we regelmatig enthousiaste posts op Facebook verschijnen. Zij geeft heel veel les en staat met regelmaat in de stromende regen. Met deze jas wordt ze niet meer nat.

Om de jas goed waterdicht te houden stop je hem af en toe in de wasmachine. Het materiaal blijft mooi, niet behandelen met een spray of zo. De jas van Claire is inmiddels zo’n 8 jaar oud. 

UHIP 3 in 1 jas 2.0

November 2023, de UHIP 3 in 1 jas is enigszins aangepast, het is en blijft een geweldige jas. Kijk je mee, we hebben in de product beschrijving van de 2.0 versie een video van UHIP  geplaatst, hier is de nieuwe versie te zien.   

UHIP

Uhip is een merk uit Zweden, in 2015 maakten wij kennis met dit merk tijdens de Landsmot / IJsland. Het was ongeveer liefde op het eerste gezicht. Het is een fantastisch merk met veel mooie en handige producten. 

Vraag

Heb je een vraag over deze Uhip 3 in 1 jas? Neem dan contact op met de Atorka Klantenservice? Ons telefoonnummer is 0348-446168, maar een mailtje sturen kan ook.
Wil je bij ons langskomen in de showroom in Montfoort? Dat kan, de showroom is geopend van maandag tot vrijdag van 09:00 uur – 14:00 uur. Liever op een ander tijdstip langskomen? Maak dan een afspraak. 

UHIP 3 in 1 jas 2.0
De Uhip 3 in 1 jas 2.0
Ruiterjas heren
Uhip heren jassen
UHIP regular sport long jacket
Uhip Regular Long Jacket
Aanvraag kledingbox
Ruiter
Kledingbox met jodhpur rijbroeken

Kledingbox met jodhpur rijbroeken

Ja dit is een service van Atorka Ruitersport, onze klanten wonen overal in Nederland en in België. Daarom wordt er veel gebruik gemaakt van onze online shopping. Maar de broeken wil men toch graag passen. Soms komt men naar Montfoort, soms zien we de klant op een evenement. Maar heel soms is dit allemaal niet mogelijk. Dus introduceren wij de KLEDINGBOX. 

  • Welke broek past mij?
  • Kunnen jullie adviseren, hoe vallen de broeken?
  • Mag ik meer dan 1 jodhpurbroek bestellen?
  • En zo zijn er tal van vragen die wij die wij regelmatig krijgen.
Uiteraard helpen wij graag, wij kennen onze producten goed, meestal vinden wij wel een passende jodhpur broek. Maar wij zijn ook van het praktische, dus introduceren wij de kledingbox. Hiermee heb je de mogelijkheid om meerdere jodhpur rijbroeken in 1 keer te laten bezorgen. Het scheelt veel tijd, veel kosten en moeite. 

Hoe het werkt

Vul het aanvraag kledingbox formulier in. Wij sturen je via de mail een aantal opties aan de hand van het ingevulde formulier. Zijn dit jodhpur rijbroeken die je wel wilt passen? Dan horen we dit van je.
Je plaatst vervolgens een bestelling met deze broeken, je betaalt via Riverty, dan hoef je geen groot bedrag voor te schieten. 
We sturen maximaal 3 broeken op en binnen 10 dagen horen wij van je of er een broek bij zit waar je blij van wordt. De andere broeken komen op jouw kosten ( € 7,50) retour. Alle voorwaarden rondom retourneren vind je op onze FAQ pagina.
De 10 dagen regeling is bij de Kledingbox van toepassing, i.v.m. Riverty. Zij zijn erg strikt op gemaakt betaalafspraken. Zijn wij te laat met crediteren van je bestelling, omdat deze nog niet op tijd terug is, dan krijg jij een herinnering. De Kledingbox moet vooral simpel zijn, gemak dient de mens tenslotte.

Nieuw de Kledingbox

De Kledingbox is nieuw bij Atorka, in eerste istantie wordt de box alleen gevuld met jodhpur rijbroeken. Je kan kiezen uit dames- of herenbroeken. Heb je vooraf nog vragen, bel ons dan even, het telefoonnummer is 0348446168.
UHIP Trench Coat
Algemeen, Ruiter
UHIP Trench Coat

UHIP Trench Coat

UHIP Trench Coat is een mooie ietwat casual jas, gemaakt een eco-vriendelijk materiaal voor actieve mensen en ruiters in het bijzonder. Deze jassen zijn sportief, duurzaam en functioneel. Alle kledingstukken van Uhip hebben slimme functies en de juiste materialen voor buitenactiviteiten.

Zij kiezen bewust voor materialen en fabricageprocessen die zo min mogelijk impact hebben op de natuur. Zo bestaat de gekozen isolatie in de kleding uit deels hernieuwbare plantaardige vezels. Ze zoeken altijd naar materialen en leveranciers die aan hoge eisen voldoen, niet in de laatste plaats omdat ze weten dat de kleding dagelijks wordt gebruikt en dat ze willen dat ze gedurende meerdere seizoenen in het dagelijks leven passen. Uhip ontwerpt ruiterkleding voor dames, heren én kinderen.

De Trench Line

De Trench Line is een stijlvolle collectie jassen, in verschillende lengtes. De jassen zijn lichtgewicht en beschermen goed tegen regen en wind. Het materiaal is tot 10.000 mm waterdicht maar toch ademend. De ritsen hebben getapete naden.

De jassen zijn goed te combineren met een trui, vestje of dunne jas voor de koude dagen. Ook zijn er (rij-)rokken verkrijgbaar in dezelfde stijl. Ideaal te paard, maar ook op de fiets of scooter bijvoorbeeld.

Maattabel UHIP Trench Coat

UHIP kleding eerst even passen

We horen het regelmatig, dat onze klant eerst even wil jas of broek eerst wil passen. Dat kan ook, kom dan naar onze showroom in Montfoort. Wij zijn aanwezig van maandag – vrijdag van 09:00 uur – 14:00 uur. Wil jij buiten deze tijden komen? Bel dan met onze Atorka klantenservice.

Alles van UHIP via Atorka leverbaar

Alles van het mooie Zweedse merk UHIP kunnen wij leveren door middel van dropshipping. Wat houdt dit in? Heb jij een product gezien van Uhip wat (nog) niet op onze website staat? Stuur dan een mail naar [email protected], en wij zorgen ervoor dat het gewenste product binnen 7 dagen bij je geleverd wordt! Past het niet? Geen probleem, het mag gewoon retour naar ons. 

UHIP Review

Onlangs ontvingen wij een bericht van een tevreden UHIP klant: “Ik wilde nog laten weten dat ik super blij met mijn jas ben. Zit heerlijk, ideaal met regen en inderdaad lekker warm…. ik woon er zowat in 🙂 Dusss koop van het jaar haha”, Groetjes Cher

Hoe voorkom je een tekenbeet
Algemeen, Paard, Ruiter
Hoe voorkom je een tekenbeet

Hoe voorkom je een tekenbeet

Hoe voorkom je een tekenbeet is een veelgestelde vraag. Carmen van der Veen stuurde ons een mooie review over de werking van Happy Skin Buzz Off in de strijd tegen teken! 

“Ik heb Buzz Off gekocht specifiek vanwege de teken hier in Groningen. De tekendruk is bij ons namelijk erg hoog, elke dag haalde ik per paard (ik heb er 4) 5 of meer teken van het lijf in het voorjaar als ik er niks aan deed. Hopeloos! Er zijn een aantal chemische oplossingen, maar ik wilde eigenlijk iets wat niet zo schadelijk was en zo ben ik hier bij gekomen. Ik gebruik de buzz off spray over het grootste deel van de huid en de huidspray voor de gevoeligere delen en doe dit afhankelijk van de periode ongeveer 2 tot 3 keer per week. En ik haal er nu nog maar 5 per week van de paarden in de ergste periode (mei en juni). Om de drukste periode heen zie ik alleen wat kleintjes op de neus en daarbuiten vind ik vrijwel niks meer. En ja… die neus steken ze ook werkelijk overal in, dus dat daar wat op komt snap ik ook wel.
Het is dus niet feilloos, maar het is duidelijk veel minder erg dan het was, dus ik ben er blij mee. En misschien moet ik voor de drukste periode toch wat chemisch gebruiken om het echt kwijt te zijn, maar ik vind het fijn te weten dat ik daar dan niet zoveel van nodig heb.
Ik heb Buzz Off gesprayed, maar heb het idee dat het smeren met de spons beter werkt dan sprayen. (Sowieso niet te dicht bij het hoofd sprayen, want dat vinden ze duidelijk niet prettig.) Het klinkt als veel werk, maar als ze het gewend zijn, is het eigenlijk amper 5 minuten per paard. “

Werking Happy Skin Buzz Off

Happy Skin  Buzz Off Spray is een huidbehandeling product op basis van kokosvetzuren dat voorkomt dat paarden gestoken of gebeten worden door insecten, zoals muggen en knutten. Maar zoals we in de review van Carmen lazen, is het ook zeer effectief in de strijd tegen teken. 

Uit onderzoek blijkt dat specifieke kokosvetzuren een afwerende werking hebben op de volgende tekensoorten :  

· Ixodes ricinus = schapenteek, de meest voorkomende teek in Nederland bij dieren en mensen.

· Rhipicephalus sanguineus = hondenteek, de meest wijd verspreide teek wereldwijd.

· Amblyomma americanum = teek in Noord -Amerika, actief bij mensen en dieren.

Samenstelling Buzz Off

Geselecteerde kokosvetzuren, emulgator, propyleenglycol en pepermuntolie.

De kokosvetzuren in combinatie met pepermuntolie, maken het paard minder aantrekkelijk voor knutten, muggen en teken. Happy Skin Buzz Off Spray is ontwikkeld door wetenschappers van Greenvalley Health Products en is uitvoerig getest bij verschillende paardenrassen in Nederland, Duitsland, België en Zweden.

De paarden en pony`s werden gehouden onder verschillende praktische omstandigheden.

Stichting Tekenbeetziekten voorkomen

Op de website van de Stichting Tekenbeetziekten lezen wij  dat de teek een heel klein beestje is dat in de natuur voorkomt, en dat je van een tekenbeet ziek worden. Op de site vind je uitgebreide informatie over teken en de ziekten die ze kunnen overbrengen, zoals de ziekte van Lyme. Je leest er alles over hoe je een teek herkent, een tekenbeet kunt voorkomen en wat te doen als je onverhoopt toch gebeten bent. Zij hebben ook een pagina met informatie over de ziekte van Lyme bij paarden. Jaren geleden werd ons eigen paard ziek door een tekenbeet en toen werden wij goed geholpen bij Den Hoek in De Bilt. 

Bescherm jezelf en je paard tegen teken! De Happy Skin Buzz Off houdt teken op afstand bij je paard én bij de ruiter en het is een zeer fijn product zoals Carmen ons liet weten.

Hoe voorkom je een tekenbeet, dit is één van de oplossingen. Na verblijf in het groen: tekencheck doen is belangrijk, want als je een teek zo snel mogelijk en op de juiste manier weghaalt verklein je het risico om er ziek van te worden. Meer hierover op bovengenoemde website van de Stichting Tekenbeetziekten.

Vragen over het voorkomen van tekenbeten?

Neem dan contact op met onze klantenservice, het email adres is [email protected] en het telefoonnummer is 0348446168.

M.m.v. het team van Greenvalley Healthproducts uit Wageningen.

Isknapar Silfur hoodie
Algemeen, Ruiter
Interview Isknapar and Atorka Ruitersport

Interview Isknapar and Atorka Ruitersport

Saturday 10th December we had an interview with Tina and Amelie Paetzold – mother and daughter and both co-founders of Ís Knapar (www.isknapar.com)

Atorka: First of all, thank you for this interview. Let us start with a quite general question: Who is Ís Knapar and what is the story behind?

Tina: Ís Knapar is our “family start-up” which we started creating in 2020 and went public at the end of 2020. There were different motivations behind but one of the strongest is to share a common passion in the family. So, everybody in the family contributes to it and makes Ís Knapar a family project. During the last two years Ís Knapar developed so well, that we are professionalizing every aspect at the moment step-by-step, while trying to keep the spirit. 

Amelie: My mother and me are both passionate Icelandic horse riders. So, it is super that Ís Knapar also includes our passion for Icelandic horses. In this sense not only the family has to contribute, but also our 16 year old Noi, who has started a career as pin-up gelding in the course of Ís Knapar marketing now.

Atorka: What does Ís Knapar stand for – what makes the brand special?

Tina: Ís Knapar stands for high quality products with high usability and fair pricing. Ís Knapar also targets all riders in the same way. We don’t want to exclude but include. Therefore, we cover a wide range of sizes and try to also offer non-standard sizes when meaningful, like the long-leg version of our breeches EVE.  Besides the product quality we also try to act as sustainable as possible. We do our best to avoid plastic in packaging best possible and use transport options with lower CO2 footprint. We also work with our manufacturers to use organic materials whenever possible, and we select material that last. Durability is also part of sustainability in contrast to fast-fashion approaches, which we would not support.

Amelie: We have recently added a question in our own online shop system asking our customers if they are ok if we take pre-use – surely clean and undamaged – carton boxes for their shipments. And it is a great success as many customers give us their ok. Far more than we have pre-used cartons. We also use other methods to give back: compensation of our transport via CO2 compensation through the Atmosfair platform (https://www.atmosfair.de/en/). We also have started a call for Xmas-donations to different organizations like “Terres des Hommes”. Our idea was that if a donation of 10€ or more is done directly to one those organizations by one of our customers we would values this by sending a Ís Knapar writing set as thank you to the customer. Unfortunately, the feedback was limited – but let’s see how we can improve this for next year.

Atorka: There are already good products on the market – so why looking at Ís Knapar’s products?

Tina: Whenever possible we strive for innovation or to add a product to the market that has a speciality. We love designing products. So, it is often not about just adding a product but making it the perfect fit in our understanding. Therefore, we decided to establish our own brand with our own design language and not becoming a retailer – which is also an important function in the sense of helping the customer to identify the best fitting products within what is available on the market. We wanted to use our skills to make good products available and offer more choice. Personally, I have a long-lasting background in different segments of riding – mainly in Western. This background often makes me crossing borders when thinking of new products and looking into other markets and how problems are solved in other segments. 

Amelie: New product ideas are often the consequence of our daily interaction with the horses. Something is missing, something is not working the way we would like to have it. In such cases a process starts which might end in a new product. More and more also friends and customers ask us about certain products. Therefore, the interaction with as many as possible different riders is essential for us. 

Atorka: How did Ís Knapar develop since the start and what is coming next?

Amelie: The response to Ís Knapar is far beyond what we could have imagined. The interest in us is growing almost daily, which also allows us to broaden our portfolio rather fast. What is really encouraging to us is that we have a lot of recurring customers. Not only for certain products but all across the portfolio. 

Tina: The next steps of Ís Knapar’s product portfolio is targeting Jodphurs – which is a must-have product as an Icelandic Horse brand. Our first model “PASSAR – WINTER” – a winter softshell Jodphur for male riders – it will be revealed still this year. The design process for a ladies’ Jodhpur is under full steam and we plan to reveal this for the spring collection – most likely together with “PASSAR”. 

Atorka: Now your full portfolio is available with Atorka?

Tina: Yes, and we are very proud of this! With Yvonne we found the perfect partner as she really knows what she is speaking of and has a clear understanding what the market needs. Cooperating with such a partner it is fun and great honour at the same time. And it goes without saying that Atorka is THE Icelandic Horse shop in the Benelux. 

Atorka: How will Icelandic Horse riders in the Benelux learn more about Ís Knapar?

Amelie: We love to cooperate with riders that not only present our products but also give us and the community feedback. We are very delighted to have found such riders in Merel and her mother Jantine, who are the first Ís Knapar faces in the Netherlands. We have recently met them in person and immediately were super happy: they are riders and share the passion for the horses. We are speaking the same language! To spread the words, we also have opened a Dutch Instagram profile lately to inform our customers – so feel free to follow us and learn more about us and our cooperation with Atorka as weel as Merel and Jantine.

Team Isknapar and Atorka
Winkelwagen0
Er zijn geen producten
Verder winkelen
0