Jodhpurs, chelsea boots of paardrijschoenen?

Door: Dayenne Vos

Jodhpurs zijn ideale paardrij schoenen voor ruiters. Je kunt de chelsea boots (zo worden ze ook wel genoemd) gebruiken als stalschoenen, maar je kunt er zeker ook mee paardrijden. De populariteit van de jodhpur schoenen is de afgelopen jaren weer toegenomen. Zelfs op ‘straat’ zien we de chelsea boot ook weer veelvuldig in het modebeeld terugkomen. Jodhpurs kun je goed dragen onder een paardrijlegging , maar ze zijn uitermate geschikt voor onder een jodhpurbroek natuurlijk! En wil je er mee de straat op, dan misstaan ze ook niet onder een spijkerbroek of leuke lange rok.

Collectie jodhpur schoenen

Wij hebben bij Atorka een grote collectie jodhpurs, voor dames en heren. Voor het echte stalwerk hebben we boots met stalen neuzen, maar voor de wedstrijdruiters hebben we ook mooie klassieke leren schoenen. We hebben paardrijschoenen met een ritsje aan de voorkant, maar ook de instappers hebben we in de collectie. Deze hebben natuurlijk elastiek aan de zijkanten, waardoor je ze ook makkelijk aan kunt trekken. Speciaal voor de ijslander ruiters hebben we merken zoals: Hrímnir en Karlslund, maar in onze collectie vind je ook paardrijschoenen van het bekende outdoormerk Muckboot. ‘Muck Boots’ zoals men de jodhpurs van dit merk vaak noemt, zijn gemaakt van van 100% waterdicht neopreen rubber. Je kunt er dagen op lopen, mee rijden, mee mesten, mee werken… ideaal voor de ruiter en de instructeur bijvoorbeeld. We hebben ook chelsea boots van Blundstone, dit merk is ook uitermate geschikt om te dragen tijdens een wandeling of een bezoek aan de stad. Hier kun je goed zien dat de trend van de jodhpurs niet stopt bij het paardrijden. 

Jodhpurs van kwaliteit

Al onze jodhpurs zijn van zeer goede kwaliteit. De meeste laarsjes in onze collectie zijn van leder, maar we hebben ook een aantal laarsjes van rubber. Ze zijn waterdicht en hebben een klein hakje waardoor je goed en veilig kunt paardrijden met de jodhpurschoenen. Natuurlijk zijn alle modellen vuilafstotend en met de juiste producten goed schoon te maken.
Kortom, de jodhpur schoenen zijn een ideale stalschoen, rijlaars, wandelschoen en modieuze chelsea boot in één!

Merken op een rij

Je vindt bij ons paardrijschoenen van de merken:

Atorka klantenservice

Heb je naar aanleiding van deze blog nog vragen? Of wil je bij ons langskomen in onze showroom om schoenen te passen bijvoorbeeld? De showroom is geopend van maandag tot vrijdag van 09:00 uur – 13:00 uur. Wil je buiten deze tijden langskomen, dat kan, maar dan wel een afspraak maken. Ons telefoonnummer is 0348-446168 maar een mailtje sturen kan ook.

Wil jij niets missen van Atorka Ruitersport? Volg ons dan op Facebook of meld je aan voor de Atorka nieuwsbrief.

Hrimnir zipper jodhpur boots
Karlslund Fjötla Air veiligheidsschoen
Jodhpurs, chelsea boots of paardrijschoenen?

Meer blogs