Cool4Horses ‘how to use’

In Cool4Horses ‘how to use’  nemen wij jullie mee in het gebruik van dit product. Dit doen wij aan de hand van wat vragen van een klant. Lees je mee? C = de klant, John is één van onze adviseurs. 

Het is begin mei, we hebben koude nachten én erg zonnige ochtenden. De avonden zijn warm, het is droog weer, de knutten zijn volop aanwezig. John krijgt diverse appjes met vragen, waaronder die van klant C. 

C: Dag, mijn ijslander krijgt sinds februari 240 gram cool4horses. Hierdoor had ze de afgelopen tijd geen schuurplekken. Nu begin mei, is ze toch weer wat jeukerig te worden en heeft ze op haar hoofd en front twee wondjes geschuurd. Moet ik wat meer gaan voeren of nog even afwachten. 

John: Ja zeker kun je nu het beste met een kwart verhogen tot 300 gram per dag. Hoeveel weegt je ijslander? En gebruik je ook olie op de plekjes?

C: Het gewicht weet ik niet precies, ja ik gebruik ook olie. 

John: Dan is dat in ieder geval ok. Als je weet dat het bv een aantal dagen nog warmer gaat worden kun je de dosis proactief gedurende de 3 a 4 dagen ervoor de dosis met 25% verhogen. Hou je me op de hoogte?

C: Helaas toch nog meer schuurplekken. Ik ga de eczeemdeken maar weer even op doen.

John: Altijd goed om de rust voor huid en paard weer even te verkrijgen. Wij hebben dat ook regelmatig gedaan tijdens het instellen van de optimale dosis. Later kun je de deken, onder toezicht, weer een aantal uren verwijderen en zien hoe de reactie is op de omstandigheden. Ik ben ook tijdens weekend bereikbaar mochten er nog andere vragen zijn. De verhoogde dosis mag je nog even geven. Laten we maandag even bellen.

C:  Dag John, mijn ijslander heeft nu een week 480 gram per dag gehad. Dit gaat goed, er zijn geen nieuwe schuurplekken bijgekomen. Hoe ga ik nu verder? 

John: Dat is in ieder geval mooi nieuws. Nu langzaam afbouwen. Je kunt naar 360 g/d gaan, voor een dag of 7 a 10. Ondertussen natuurlijk paard en weer in de gaten houden. En laten wij morgen even bellen.

Gelukkig gaat het inmiddels goed met de ijslander, de jeuk is weer onder controle. Je ziet dat we soms tijdens een moeilijke periode wat meer C4H voeren maar ook tijdelijk een deken om doen. Ieder paard reageert anders. John heeft zoveel ervaring opgedaan de afgelopen jaren, meestal heeft hij wel een goed advies of tip voor je.  

ADVIES NODIG?

 

Dit is één van de vele gesprekken die wij voeren met onze klanten. Heb jij vragen over het gebruik van Cool4Horses? Stuur dan een mail naar info@atorka.nl 

Of meld je aan voor de volgende webinar, zaterdag 30 mei as. rond 14:30 uur. Aanmelden kan door een mail te sturen aan info@cool4horses.nl 

Dit is de tabel waarop je kunt zien hoeveel Cool4Horses je moet geven aan je paard. Wil jij ook starten met Cool4Horses, bestel dan een startpakket, dit pakket bestaat uit 5 kilo voedingssupplement en en een flesje olie van 50 ml.
Translate »
0
Scroll naar top