Prydi Delux Special

2.690,00

Product prijs
Optie(s) totaal:
Totaal:
Categorieën: , , Tags: ,

PRYDI Delux Special IJslander zadel

De Prydi Delux Special is een luxe zadel met een grotere wrong onder de overkapte knieflap en uitgevoerd met zacht buffelleer. Dit zadel heeft een prima pasvorm voor de meeste paardenruggen, eveneens kan dit zadel goed aangepast worden. Het zadel heeft een licht gewelfde boom. De Special is leverbaar vanaf 16 inch tot 18,5 inch. Prydi zadels staan bekend om de vele kleur en ledervariaties. Daarnaast is er zijn er bij deze Special ook nog Eyecatchers zoals rubstrip of doubleert zadelblad of kleuraccenten mogelijk. Vraag hier naar bij onze zadelpasser. Hij heeft kleurstalen bij zich.
Prydi zadels, voor IJslandse paarden, kleine paarden en moeilijke ruggen!
Prydi logo

Prydi

Het PRYDI zadel bestaat anno 2018 al weer 10 jaar. Het is ontworpen om op de rug van kleinere paarden het ruitergewicht van volwassenen goed te kunnen verdelen. De zadels zijn in de loop der jaren geperfectioneerd, uitgebreid getest en verbeterd om tot een perfecte verbinding tussen ruiter en paard te komen. Het is daarom niet zomaar een zadel wat op de markt kwam. Het onderscheidt zich onder andere in kwaliteit en authentiek zadelmakerswerk uit Engeland. Maar vooral door zijn goede pasvorm die jarenlang verbeterd is en de  aanpasbaarheid van de kussens. Ieder Prydi zadel is voorzien van een lining van vilt in de kussens om ook na jaren een glad oppervlak te behouden. Naar keuze kan er ook neopreen voor nog meer zachtheid in de kussens gewerkt worden. De singelstoten zijn in de juiste positie geplaatst (Y-stoten en voorsingel) maar kunnen ook worden aangepast. De zadelboom is speciaal voor PRYDI aangepast en geen enkel ander zadel terug te vinden. Deze boom garandeert voldoende vrijheid van wervelzuil en schouder door de goede pasvorm. De hoge kwaliteit leer en wol ronden het geheel af.

Passen van een zadel

Op maat maken van je zadel met vaste boom

Het passen van een zadel valt en staat echter ook een met de bekwaamheid van de zadelpasser. De juiste lengte en breedte, zowel de wol die goed aan de rug van het paard moet worden aangepast, bepalen of het zadel goed blijft liggen. Een zadelmaker / passer met afgeronde MFSC opleiding en certificaat is daarom altijd aan te raden. De maat van de zadelboom kunnen wij ter plaatse aanpassen. Hiervoor gebruiken wij de Kappey Vario.

 

Zadelpasconsult

Overweeg je via ons een zadel aan te schaffen, maar toch wel nieuwsgierig hoe Hans te werk gaat? Dit is uitgebreid beschreven op onze pagina over het zadelpasconsult. Maar je kan Hans ook altijd even bellen voor meer informatie of een afspraak, zijn nummer is 06 287 13 577.

Lees meer
Merk

Prydi zadels

Translate »
0
Scroll naar top