Vrijdag 20 december speciale Kerst opening

00
D
00
U
00
M
00
S

Blog algemeen

Op deze pagina vind je allerlei algemene blogs over diverse onderwerpen die niet passen in de categorie ruiter, paard of zomereczeem. Wij schrijven blogs over producten, doen interviews en stellen vragen aan specialisten. Onze blogs gaan bijvoorbeeld over over onze wensactie van december 2019. Maar ook een blog over  het wedstrijdseizoen. En een blog over zadelonderhoud mag hier ook niet ontbreken! Ken je het Atorka spaarsysteem al? Wij schreven er een blog over. Lees je mee?

ATORKA GASTBLOGGERS GEZOCHT!

Mis je een blog over een bepaald onderwerp of heb je een leuk idee? Mail ons dan! Uiteraard zijn gastbloggers ook van harte welkom. Heb jij een blog op de plank liggen die je graag met onze lezers wilt delen? Stuur je blog dan naar onze klantenservice. Samen zijn we sterk tenslotte!

Wij wensen je veel leesplezier met onze blogs. Mocht je nog iets tegenkomen waarvan je denkt, dit kan beter? Dan ook mailen naar [email protected].

Rozenbottel geven aan je paard voor betere weerstand
Algemeen, Paard
Rozenbottel geven aan je paard voor betere weerstand

Rozenbottel geven aan je paard voor betere weerstand, is dat verstandig?

Wij stelden deze vraag aan ASKHeltie en zij kwamen met het volgende antwoord. Rozenbottels – de schijnvruchten van rozenplanten – zijn kleine vruchtjes die paarden heel lekker vinden. Ze zitten bomvol vitamine C. Sommige mensen hebben knabbelstruiken met rozenbottels langs hun paddock of weiland staan. Maar ook voor paarden die niet zelf hun rozenbottels kunnen kiezen, zijn ze gezond. Rozenbottel is namelijk super voor de weerstand. Dat is fijn om te lezen, zeker nu de winter voor de deur staat, de verharing net achter de rug. De paarden met een lage weerstand kunnen zeker wel wat hulp gebruiken. Paarden met een lage weerstand herken je bijvoorbeeld aan huidproblemen, schimmel infecties, jeuk, mok, vieze ogen, een hoestje zonder erg ziek te zijn. Let er maar eens op, er zijn veel paarden met een lagere weerstand.

Rozen en paarden

Rozen zitten in dezelfde familie als appels en aardbeien. Rozenbottels zijn dus eetbaar, evenals de blaadjes van rozenstruiken. De smaak, kleur en zoetheid varieert per soort roos. Alle rozenbottels zijn vitaminebommetjes, er zit vooral veel vitamine C in. Ook bevatten rozenbottels veel antioxidanten en andere stoffen die helpen om het lichaam op celniveau gezond te houden.

Rozenbottel heeft geneeskracht

Rozenbottels zijn rijk aan polyphenolen, essentiĂŤle vetzuren, vitamines en mineralen. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat rozenbottel verschillende geneeskrachtige eigenschappen heeft. Het is ontstekingsremmend dankzij de antioxidanten in het vruchtvlees, die ervoor zorgen dat enzymen en andere stoffen die ontstekingen bevorderen, onderdrukt worden. Bij patiĂŤnten met bijvoorbeeld artritis en andere gewrichtsontstekingen werd een positief effect gevonden. Ook is er een effect gezien tegen bepaalde kankers bij mensen. Rozenbottels worden daarom door onderzoekers gezien als rijke bronnen van goede stoffen, die veel meer gegeten zouden moeten worden. Ook door mensen… Wellicht is een rozenbottel geven aan je paard voor betere weerstand dus nog niet zo’n slecht idee. 

Werking op immuunsysteem

Dit is fijn om te weten! In proeven is inmiddels ook aangetoond dat een supplement met rozenbottel invloed heeft op het immuunsysteem. Onder meer het aantal witte bloedlichaampjes stijgt dankzij het eten van rozenbottels of rozenbottelextract. Daaronder ook het aantal fagocyten en neutrofielen. Je snapt dit is geen tekst van ons, maar van ASKHeltie, maar hun kennis delen wij graag met onze klanten. Fagocyten en neutrofielen zijn witte bloedcellen die een belangrijke rol hebben bij het afweren van bacteriÍn en opruimen van dode cellen en afvalstoffen. Fagocyten en neutrofielen eten deze ongewenste indringers als het ware op, door zich om hen heen te vouwen. Ook de hoeveelheid gammaglobuline in het bloed neemt toe, dat is een stof die de aanwezige afweerstoffen kan aanvullen. Daarnaast is er meer glutathione (GSH) aanwezig na het eten van rozenbottel. GSH is een antioxidant dat schade door bijvoorbeeld vrije radicalen en zware metalen aan belangrijke celonderdelen voorkomt. Dit alles bij elkaar zorgt ervoor dat rozenbottel een gunstig effect heeft op de weerstand en de natuurlijke immuunreactie. Kijk daar worden we blij van. 

Wanneer rozenbottel geven?

Rozenbottel kun je jaarrond aanbieden in het mineralenbuffet. Je paard kan dan zelf kiezen of hij er behoefte aan heeft. Als je denkt dat je paard wel wat ondersteuning van de weerstand kan gebruiken, dan kun je rozenbottelextract (of verse of gedroogde rozenbottels) over het voer geven. Bijvoorbeeld bij de wisseling van de seizoenen, tijdens het verharen of na een periode van stress of ziekte kan het fijn zijn om het immuunsysteem van je paard met rozenbottel te ondersteunen. 

Wij hebben geen gedroogde rozenbottels, maar de HELTIE Rozenbottel in onze winkel. We zijn namelijk van het praktische, beter een goed product met duidelijke aanwijzingen er op hoeveel jij je paard mag geven. En je kan starten met een een proef verpakking van 100 ml. Heeft je paard het niet nodig/ drinkt je paard het niet? Dan heeft het je ook geen vermogen gekost, een fijne optie die HELTIE van vrijwel alle producten heeft. Het mineralenbuffet dat is ook een leuk idee, hier lees je er meer over. 

Heb jij nog vragen over rozenbottel geven aan je paard voor betere weerstand? Neem dan contact op met onze klantenservice, dit kan via de mail of per telefoon. 

Heltie Horse Rozenbottel
Rozenbottel van Heltie Horse
HELTIE Horse mineralen
Mineralen van HELTIE Horse voor paarden
Heltie horse zalmolie
Zalmolie voor je paard van HELTIE

Bronnen:

Wij hebben de inhoud van deze blog overgenomen van ASKHeltie en deels aangevuld met eigen informatie. Als verkooppunt van HELTIE zijn wij erg blij met de kennis van deze fijne leverancier. Samen zijn we sterker tenslotte!

Pekacar, Sultan; Bulut, Semih; Özüpek, Burçin; Orhan, Didem D. Anti-Inflammatory and Analgesic Effects of Rosehip in Inflammatory Musculoskeletal Disorders and Its Active Molecules. Current Molecular Pharmacology, Volume 14, Number 5, 2021, pp. 731-745(15) https://doi.org/10.2174/1874467214666210804154604

Seema Patel. Rose hip as an underutilized functional food: Evidence-based review, Trends in Food Science & Technology, Volume 63, 2017, Pages 29-38, ISSN 0924-2244. https://doi.org/10.1016/j.tifs.2017.03.001

Sadigh-Eteghad S, Tayefi-Nasrabadi H, Aghdam Z, Zarredar H, Shanehbandi D, Khayyat L, Seyyed-Piran SH. Rosa canina L. Fruit Hydro-Alcoholic Extract Effects on Some Immunological and Biochemical Parameters in Rats. Bioimpacts. 2011;1(4):219-24. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3648971/

Waterdichte paardrijschoenen
Algemeen, Ruiter
Waterdichte paardrijschoenen

Waterdichte paardrijschoenen

Welke ruiter is niet op zoek naar dit soort lederen schoenen of laarzen. Waterdicht dat is toch wel erg belangrijk, je voeten blijven droog en worden minder koud. Wij vonden fijne schoenen en vroegen onze klanten om hun ervaring te delen met ons. Geen type Muck Boots die overigens ook geweldig zijn, maar we hebben nu een leren schoen, een jodhpur en een jodhpur met rits. 
 

Waterdichte stalschoen

Rineke wilde erg graag de PE Vinci stalschoen testen en ze stuurde ons een mooie review. Rineke schreef: 
 
Toen ik de schoenen uit de doos haalde, verraste het me dat ze vrij licht waren. De leren schoen zag er mooi uit, netjes afgewerkt en soepel en zacht. De binnenkant is mooi zacht en daardoor zit de schoen ook heel comfortabel. 
 
Wat me opviel was de vaste flap onder de veters zodat de schoen waterdicht zou zijn. Dit heb ik geprobeerd, mijn schoenen waren nat aan de buitenkant en mijn broek ook, maar had heerlijk warme droge voeten. Warme voeten hebben is een plus punt bij deze schoen. En dit zonder te zweten.
 
Normaal heb ik maat 41 maar van deze schoenen zou ik maar 42 kopen in de toekomst. Ze zijn niet te klein maar iets meer ruimte bij de tenen is prettig omdat ik nu weinig ruimte overhoud tot de punt van de schoen. 
 
De schoenen snoeren makkelijk dicht. Je kunt de veters uit de gaatjes halen om zo de bovenkant los te hebben en de voet vast te zetten in de schoen. Ik vind dat de schoen zich mooi aansluit aan mijn lange smalle voet. Er is zeker ruimte voor een brede voet met hoge wreef. Dit omdat je de schoenen ver open kunt maken.
 
Samengevat:
* De schoen loopt soepel en rolt mooi af zonder eerst ingelopen te zijn
* De schoen zet zich makkelijk naar de voet
* De schoen is mooi licht
* De schoen is van degelijk materiaal gemaakt zonder lomp of zwaar te worden en de afwerking is netjes
* De schoen is makkelijk schoon te maken, je spoelt hem zo schoon met de tuinslang zonder natte voeten te krijgen.
* De schoen past mooi in de beugel en raakt de bovenkant niet. En je glijd niet snel uit de beugel.
* De zool zou iets meer reliĂŤf mogen hebben als in diepte maar het houd nu goed in de modder.
* Ik zou een maat groter kopen de volgende keer!
 
Dank je wel Rineke, voor deze uitgebreide review.

Waterdichte jodhpurs 

Naast deze waterdichte leren Vinci stalschoen, is er ook een Vinci jodhpur en een Vinci jodhpur met rits.

Saskia heeft de Premier Equine Vinci jodhpurs zonder rits getest, zij schreef: 
Vrijdagavond heb ik ze aangetrokken en hebben ze een weekend proefgedraaid. En ik denk dat ze wel mogen blijven! Stallen mesten, modderige paddocks schoonmaken, staart en manen wassen van Kjoi, rijden ( zowel op mijn western zadel als gewone zadel) en een stuk wandelen.

En ze hebben het heel goed gedaan:
* Makkelijk aan en uit te trekken
* Pasvorm is goed, ze zijn breed en allen ruim.
* Heel goed voetbed er in. Veel loopcomfort.
* Zool is wel dik, beugels konden bijna een gaatje langer.
* Na het wassen van de manen van Kjoi was ik helemaal nat, op mijn voeten na. Die waren droog en de schoenen zijn dus waterdicht.
* Vandaag een buitenrit gedaan en gisteren in de bak gereden. Op twee verschillende zadels. En dat was super.
* Wandelen? Hoever wil je ? Ze lopen heerlijk.
* Echt een superschoen! Ze mogen blijven, aldus Saskia.

Premier Equine

Wij zijn erg blij met dit leuke Engelse merk, want naast deze fijne schoenen hebben ze ook heerlijke waterdichte paardrijhandschoenen en een erg mooi wedstrijdjasje bijvoorbeeld. Langzamerhand komen er steeds meer producten van Premier Equine in onze webwinkel. Denk aan paarden dekens bijvoorbeeld.

Vragen over waterdichte paardrijschoenen of rijkleding?

Heb jij vragen, mail dan even naar de klantenservice, Kim weet alles over onze producten. Bellen kan ook, ons nummer is 0348446168.  Online zijn ze 24/7 te bestellen, bestellingen vanaf € 49,00 leveren wij gratis. Maar wil jij ze liever eerst even voelen en passen? Wij zijn van maandag – vrijdag geopend van 09:00 – 14:00 uur. Wil je buiten deze tijden komen? Dat kan ook, maar dan wel even een afspraak maken. 

“Klagen over slecht weer, dat hoeft wat ons betreft niet meer!”

Oh ja, de prijs die vergeten we bijna, deze PE Vinci stalschoenen en jodhpurs bestel je slechts € 85,00.

UHIP Ally herfst / winterjack
Algemeen, Ruiter
Atorka groeit mede door dropshipment

Atorka groeit mede door dropshipment

Dat is de kop van deze blog. Ons pand is al weer te klein, hoe gaan we dit oplossen? Wij zijn hier al ruim een jaar over aan het peinzen en bekijken links en rechts eens wat gebouwen. Maar eigenlijk zitten we super goed op de huidige plek en willen we niet weg. Dus zijn we met een aantal leveranciers in gesprek gegaan. En hebben wij met een zelfde aantal leveranciers wat tests uitgevoerd. Wij gaan groeien mede door dropshipment.. 

Wat is dropshipment?

Dropshipment is een fulfillment methode voor webshops, waarbij de online winkel de aangeboden producten niet zelf allemaal meer op voorraad heeft. 

Zodra een dropshipping-winkel een product verkoopt, koopt hij het artikel in bij een vaak buitenlandse leverancier en laat het product rechtstreeks naar de klant verzenden. De dropshipper hoeft het product zelf dus nooit in handen te hebben.

Het grootste verschil tussen dropshipping en de standaard detailhandel is dus dat de verkoper geen eigen voorraad en geen grote opslagruimte nodig heeft. Voorlopig kunnen wij dus groeien, zonder weer te verhuizen. 
In plaats daarvan koopt de verkoper pas op het moment dat er een bestelling binnenkomt voorraad in bij een externe partij met een breed assortiment (over het algemeen een groothandel of fabrikant), die de bestellingen vervolgens afhandelt.

Waarom Dropshipment?

Wij kiezen voor dropshipment om een aantal redenen:

  • Ruimte
  • Snelheid
  • Kosten
  • Klimaat

Onze winkel heeft beperkt ruimte voor alle artikelen die wij inmiddels aanbieden. Maar als goede ondernemer willen wij ook doorgroeien. Er zijn zoveel mooie en interessante producten voor paard Ên ruiter te vinden. 

Atorka x ….

Wij zijn een samenwerkingsverband aangegaan met een aantal van onze favoriete leveranciers.
Te weten:

Wist je dat?

  • Dropshipment vaak maar 2 – 3 werkdagen langer duurt dan vanuit onze locatie
  • Je communiceert met ons over je bestelling, gewoon in het Nederlands, wel zo makkelijk. 
  • Je het bestelde artikel gewoon kan retourneren en/of ruilen via ons?
  • En dropshipment beter is voor het milieu, de bestelling gaat rechtstreeks naar de klant zonder een tussenstop bij ons te maken. 

Een leuke reactie van een van onze klanten op dropshipment:

Net had ik klant aan de telefoon, ik vertelde haar dat jas uit Zweden rechtstreeks gaat, vanwege snelheid en klimaat. Dat vond ze echt TOP. Dat we daarover nadenken…

Vragen over dropshipment?

Mail dan met de Atorka klantenservice, ons email adres is [email protected] of bel Kim, zij weet er alles van. Het nummer is 0348446168.

Team Atorka

Open Dag
Algemeen
Zaterdag 2 november wij zijn geopend!
Zaterdag 2 november is het Open Bedrijvendag op het industrieterrein in Montfoort. Ook wij zijn die dag extra open. 🎊
 
Die dag zullen er scherp afgeprijsde aanbiedingen zijn én we organiseren een tweedehands markt. Je kunt je vragen stellen over Florian Horsefood en Hans van Dijk is aanwezig met zadels voor paarden met een korte rug.😃
 
Wij verkopen jou tweedehands producten, die kun je inleveren t/m 30 oktober a.s. Je mag dekens, kleding/jassen en dekjes komen brengen. 
 
Er zijn wel ‘spelregels’ die hierbij horen:
👉🏼Vanaf vandaag t/m 30 oktober kun je gebruikte jassen, dekens en rij- en/of jodhpurbroeken inleveren. Dit kan van maandag t/m vrijdag van 09:00 – 14:00 uur.
👉🏼Alles moet schoon en heel zijn, anders kunnen wij het niet aannemen. Samen bepalen wij de prijs voor je producten.
👉🏼Bij het inleveren maken we een lijst, met daarop je n.a.w. gegevens en hetgeen je voor de verkoop brengt. Zo kunnen wij bijhouden van wie er wat verkocht wordt.
👉🏼Bij verkoop krijg je het volledige bedrag in een Atorka cadeaubon uitbetaald. Dus verkopen wij voor jou een deken t.w.v. € 25,00 dan krijg je een cadeaubon t.w.v. €25,00. De cadeaubon is een half jaar geldig en kan niet verzilverd worden.
👉🏼Vanaf woensdag 13 november kan je de spullen die niet verkocht zijn ophalen, inclusief de cadeaubon van hetgeen er verkocht is.
 
Alles wat niet voor 30 november is opgehaald doneren wij aan een goed doel.
 
Heb je vragen over de opendag of de 2e handsmarkt? Bel dan even, ons nummer is 0348446168.
 
*** Spullen opsturen mag, wel een lijst toevoegen daaarop de producten die je wilt verkopen, de prijs en vergeet niet je naam en email adres. Alles moet echt schoon en heel zijn, anders nemen wij het niet in de verkoop. 
 
Hans van Dijk voor een echt passend zadel
Algemeen, Paard
Zadels voor paarden met een korte rug

Zadels voor paarden met een korte rug

Onze zadelpasser Hans van Dijk komt regelmatig bij klanten die een zadel zoeken voor een paard of pony met een korte (en brede) rug.

Wat zijn de meest voorkomende zadelproblemen bij paarden met een korte rug

  • Het zadel is te kort of te lang
  • Het zadel ligt achterover (kiept) en schuift naar achteren.
    Het zadel kan op de nieren, de milt en ingewanden drukken en knijpt de zenuwen in de lendenen af.
  • Het zadel ligt te ver naar voren en beperkt de bewegingsvrijheid van de schouders.
  • Een zadel met een te smal wervelkanaal drukt zijdelings op de wervelkolom, wanneer het paard buigt.
  • Een te wijd zadel zal schuiven.
  • Een te smal zadel geeft verhoogde druk op het contactoppervlak
  • De combinatie zadel / ruiter / paard past niet
  • Onjuiste houding ruiter
  • Beugelophanging past zit op de verkeerde plaats en geeft druk
  • Onjuiste lengte beugelriemen
  • Korte paarden met ronde ribben en zonder veel schoft hebben ook vaak een zadel slip probleem: het zadel vindt geen houvast op de rug van het paard.
  • Een combinatie van bovengenoemde punten

Eigenlijk zijn er best veel paardenrassen met een korte rug.
Voorbeelden hiervan zijn natuurlijk de IJslanders, maar denk ook eens aan de Tinker, PRE, Fries, Fjord, Lusitano en Haflinger. Allemaal paarden die vaak een korte ruglengte hebben.

Deze rassen hebben vaak ook een brede rug, wat de zoektocht naar een zadel nog moeilijker maakt.

Wat zijn de nadelen voor een paard met een ongeschikt zadel

We weten inmiddels allemaal dat een te lang zadel op een paard met een korte rug grote problemen kan veroorzaken.Hier is veel over onderzocht en geschreven.
We mogen echt wel aannemen, dat als een zadel voorbij de 18e rib van het paard komt, dat het zadel (lees: de zadelkussens) op de wekere delen van de paardenrug ligt.

Maar als we de 18e rib als uitgangspunt nemen en rekening houden met de ruimte achter het schouderblad dat nodig is om de beweging hiervan niet te hinderen, blijkt het dat een bepaalde groep paarden met een korte rug zo weinig ruimte over houdt, dat alleen een zadel geschikt voor de zit van een kind op past.

Korte rug & grote ruiter

Hans van Atorka ziet veel combinaties van ruiters en paarden. Een groot aantal daarvan is een combinatie waarvan het paard een korte rug heeft en de ruiter lang is of een grote kledingmaat heeft. Immers, er zijn veel volwassenen die graag op de genoemde paarden rijden.

Maat en vorm van het zadel

Zadels worden gemeten in inches. Dit geeft de zit van de ruiter en ook de lengte voor de paardenrug aan.

Maar ook de vorm van het zadel draagt bij aan de ruimte die het zadel te bieden heeft voor de ruiter. Een zadel met een diepe zit geeft minder ruimte aan het bekken om vrij te bewegen.
Dan kan een grotere maat nodig zijn of een vlakke zit van het zadel.. 

Zowel lange ruiters als ruiters met een grote kledingmaat hebben bij een zadel met diepe zit al snel een 18 inch (of grotere) zadellengte nodig en dat gaat niet op een paard met een korte rug passen.

Rijden in een zadel dat te klein is voor de ruiter kan voor het paard ook zeer schadelijk zijn.
Zadels die niet goed passen, niet geschikt zijn voor de combinatie en het doel leiden sowieso tot (grote) problemen bij het paard.
Echter een zadel dat het paard uitstekend past, maar waar de ruiter niet aan kan wennen of wat voor de ruiter te klein (of te ruim) is, is ook niet fijn voor het paard. 

Een ruiter uit balans is een grote belasting voor het paard en geeft onnodig gewicht en druk. 

Ook heeft een paard veel last van een ruiter die in een te klein zadel zit. Immers, het gewicht van de ruiter wordt op deze manier te veel op de achterkant van het zadel (lees: paardenrug) gedrukt. 

Welke zadels zijn wel geschikt voor een paard met een korte rug

Soms is het niet de fysieke lengte van het zadel dat een probleem is voor de meeste paarden. Wat ook belangrijk is het gewicht van de ruiter.
Dat mag zeker niet worden geconcentreerd aan de achterkant van het zadel.
Met andere woorden, het evenwicht en de stabiliteit van het zadel en de berijder, in plaats van de lengte van het zadel dat van groot belang is.

Zadelpasser Hans van Dijk

Een zadelpasser, een zadelmaker, een zadelverkoper… allemaal mensen met verstand van zadels. Dat is in elk geval wel de bedoeling! Maar wanneer bel je nu wie? En hoe gaat het een en ander in zijn werk?

Bij Atorka Ruitersport vind je alles voor je paard ĂŠn de ruiter. Paardenwelzijn staat bij ons hoog in het vaandel. Denk hierbij aan zadels voor alle paarden met een korte rug en weinig schoft. Zoals de IJslandse paarden, Spaanse rijpaarden, Fjorden, Arabieren, Tinker en zo zijn er nog tal van paardenrassen.

Vakman

Iedere vakman heeft zijn eigen werkwijze én specialiteit. Hans van Dijk is bij Atorka Ruitersport ‘de man van de zadels’.
Hij rijdt het hele land door om eigenaren ĂŠn paarden te helpen. Een fijn zadel is immers belangrijk voor de ruiter, maar vooral voor het welzijn van het paard. De passie van Hans ligt bij het IJslandse paard, maar inmiddels is hij ook bij tal van andere paardenrassen geweest.
Om zijn passie op het gebied van zadels professioneel te kunnen uitvoeren, heeft hij in 2010 de opleiding Master Saddle Fitting Consultant (MSFC) met succes gevolgd.

MSFC opleiding

De MSFC opleiding voldoet aan de kwaliteitscode voor beroepsonderwijs door de overheid opgesteld (geauditeerd en goedgekeurd door het CPION, het orgaan dat deze controles uitvoert) en zijn derhalve geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).
Sinds 2022 heeft de opleiding in Engeland de naam gewijzigd in PSFA. Daarnaast is Atorka Ruitersport aangesloten bij de beroepsvereniging van het VZTD.

Zadelcontrole

Is er een probleem met je huidige zadel? Wil je het graag laten (preventief) controleren? Dat kan! Maak een afspraak voor een zadelcontrole. Indien nodig kunnen er meteen reparaties of aanpassingen worden gedaan. Dit kan in principe voor alle soorten zadels en alle paardenrassen.

Ander zadel

Ben je opzoek naar een ander zadel? Maak dan een afspraak voor een zadelpasconsult. Dit houdt in: een anamnese en controle van het paard, het maken van een templates en uiteraard het passen ĂŠn rijden van diverse zadels. Gemiddelde tijdsduur is ca. 2 tot 2,5 uur.

Onze collectie zadels bestaat hoofdzakelijk uit zadels voor het IJslands paard, echter deze zadels zijn ook geschikt voor andere rassen. Denk hierbij aan rassen als PRE, Fjord, Haflinger en de Tinker en ook bij paarden met een ‘lastige rug’ helpt Hans graag mee bij het zoeken naar een oplossing. En inmiddels is ook de eerste springpony met een erg korte rug voorzien van een goed passend veelzijdigheidszadel.

Wil je een afspraak maken voor een controle of ander zadel, vul dan het afspraakformulier in en Hans neemt contact met je op.

Zadelreparatie

Daarnaast kun je bij ons ook terecht voor de zadel reparaties en aanpassingen aan je zadel. Denk hierbij aan het (opnieuw) vullen van de kussen, vervangen van singelstoten.

Het werkgebied

Het werkgebied van zadelpasser Hans van Dijk begint bij de de Waddeneilanden in Nederland t/m de Nederlandse grenzen. Daarnaast is hij ook regelmatig in Duitsland en BelgiĂŤ te vinden.

E-Book

Ben jij de ruiter die het beste voor heeft met zijn/haar paard? Maar twijfel je of je zelf thuis kan controleren of je zadel goed ligt? Download dan eens mijn E-book, hierin vind je 3 simpele tips. Kom je er niet uit, dan toch even contact met mij opnemen.

En nog meer informatie vind je in de volgende blogs:

Zadels voor paarden met een korte rug
Hans van Dijk gediplomeerd zadelpasser
ladies night 2024
Algemeen
Black Friday bij Atorka

Black Friday bij Atorka

Wij hebben gekozen voor een simpele Black Friday actie. Iedereen krijgt op 1 product naar keuze 20% korting. Deze korting krijg je niet over producten die al in de SALE staan of in de aanbieding zijn.  De code hiervoor is BF2024, die werkt vanaf 27 november.

BF2024 geeft op 1 product 20% korting, het systeem pakt het duurste product uit je winkelmandje. Daarnaast krijg je op veel waterdichte jassen van UHIP / Stierna en de Sally van Equipage  20% korting in de webshop en ook op de Hayplay Bags krijg je 20%  korting. Die kun je dus nu al bestellen met deze korting. Het is namelijk koud en nat buiten, ideale tijd om een fijne jas aan te hebben. En het voeren van je paard is een stuk handiger als je het in een Hayplay Bag doet. Het waait niet meer weg, ze vertrappen het niet in natte paddocks, en je bent zo klaar. Bij Stal Verhoeff van onze collega Kim, zijn ze erg blij met de Hayplay Bags. 

LADIES NIGHT bij Atorka

En we organiseren voorafgaand aan Black Friday een Ladies Night op woensdag 27 november. Wij zijn dan geopend vanaf 19:30 uur tot circa 21.30 uur.

Tal van ondernemers uit de omgeving Montfoort zijn die avond aanwezig.

Hapjes zijn er van de Oogst winkel uit Woerden, Ramona Schalkwijk is de bevlogen boerin achter dit bedrijf, maar ook op Blokland in Montfoort vind je sinds een paar weken een Oogst winkel. Bij Oogst winkels vind je eerlijke locale en smaakvolle producten.  Het complete verhaal over Oogst winkels is erg leuk, hier lees je er meer over. 

Maar ook Petra Vermeulen is er, zij breit prachtige truien van onze IJslandse wol. Ze heeft diverse truien en vesten mee, voor de verkoop. Maar ze breit ook op verzoek, je kan tijdens de Ladies Night samen met haar een patroon en bijpassende wol uitzoeken. Er zijn patronen genoeg in de winkel. 

Verder zal Sophie Bijsterbosch er zijn, zij is fotografe. Ben je al nieuwsgierig naar haar werk, bezoek dan haar website. 

Lolifa van Mirjam van den Ham is er. Mirjam heeft allerlei gezellige cadeau artikelen mee, een ondernemer uit Montfoort.

Bellebeaute van  Natasja Vergouw uit Benschop mag je ook niet missen. Zij heeft een schoonheidsalon maar brengt ook leuke cadeautjes mee. 

GoodieBag

Natuurlijk staat er voor iedere betalende Atorka klant een goed gevulde GoodieBag klaar. 

Openingstijden

Kun je woensdag 27 november niet aanwezig zijn, de winkel is geopend van maandag – vrijdag van 09:00 – 14:00 uur. 

Wij zijn extra geopend op vrijdag 29 november van 09:00 – 17:00 uur. Lukt dat ook niet? Bel dan om een afspraak te maken, ons telefoonnummer is 0348446168.

Wie weet tot de Ladies Night en anders veel plezier met het uitzoeken van een mooi product met een mooie korting. 

Team Atorka

Fager bit testen
Algemeen, Paard
Fager IJslandse kandarre getest

Fager IJslandse kandarre getest

Onze geliefde IJslanders worden voor veel verschillende doeleinden gebruikt. Ze zijn geweldige recreatie paarden maar ook fijne wedstrijdpaarden. Op elk niveau is het belangrijk dat je je paard van comfortabel tuig voorziet, bitten zijn daar een heel belangrijk onderwerp in.

Bij IJslandse paarden zijn er veel verschillende bitten die gebruikt worden. Je ziet dat de meeste paarden op normale trenzen worden gereden maar op wedstrijd zie je regelmatig IJslandse bitten (ook wel kandare genoemd) voorbijkomen. Wat zijn die IJslandse bitten nou en waarom wordt daarmee gereden?

Geen IJslands bit nodig

Het eerste dat belangrijk is om te weten is dat je geen IJslands bit nodig hebt om je IJslander te rijden. Dit type bit is te vergelijken met de, iets meer bekende, stang en trens die je op de hogere niveaus van de dressuur ziet. Het zijn bitten met een hefboomeffect dat wordt gecreëerd doormiddel van de “scharen” en een kinketting. Je kan het zien als scherpe bitten maar dat is enkel als het bit niet correct wordt gebruikt.
De bedoeling van het IJslandse bit is om je hulpen te verfijnen, en het bit zou dan ook alleen gebruikt moeten worden door ruiters die op hoog niveau rijden of duidelijk weten wat ze met het gebruik van dit bit willen bereiken. Incorrect gebruik van een IJslands bit kan problemen alleen maar groter maken.

Helaas zie je het veel voorkomen dat mensen overstappen naar een IJslands bit omdat hun paarden zwaar in de hand zijn of niet correct reageren op de hulpen van de ruiter.
Dit zal op korte termijn het probleem oplossen maar op lange termijn wordt het probleem alleen maar groter. IJslander bitten zijn wel perfect om de aanleuning van een paard te verbeteren op hoog wedstrijd niveau en de laatste puntjes op de i te zetten.

Er zijn verschillende soorten IJslandse bitten. Ze zijn te vinden in varianten als enkelgebroken, dubbelgebroken, stang en lock-up. Echter zijn de laatste twee opties door de FEIF niet meer toegestaan op wedstrijden. De lengte van de scharen kan ook verschillen, er zijn korte, medium en normale scharen. Bij juist gebruik en juiste afstelling van het bit hoort er weinig tot geen druk op de kinketting te staan als het paard
zijn hoofd in de gewenste houding heeft.

Getest IJslandse bit / Kandarre van Fager

Voor het maken deze blog mocht ik een IJslands bit uitproberen. Ik had gekozen voor het Fager bit “Julie Single jointed Icelandic Silver”. Dit is een enkelgebroken bit met normale lengte scharen van het merk Fager gecreëerd in samenwerking met Julie Christiansen. Bij Fager staat kwaliteit hoog in het vaandel en dat is zeker terug te zien aan dit bit. Het bit is voorzien van een anatomisch mondstuk en een innovatieve
kinketting die zorgt voor gelijkere drukverdeling een minder schuring. Echter is de kinketting eerst even wennen omdat de schakels best groot zijn, maar als je het bit eenmaal juist hebt afgesteld is de kinketting fijn te gebruiken. Je kan ook kiezen om zelf een andere kinketting te bevestigen aan het bit. Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat de haakjes (waar de kinketting aan wordt bevestigd) best open staan. Ik heb zelf deze dichter geknepen met een tang aangezien de haakjes meerdere malen van
mijn bit afvielen. Een groot pluspunt aan dit bit is dat er een verdikking is op het punt waar het mondstuk vast zit aan de scharen, dit zorgt ervoor dat de mondhoek niet tussen het draaipunt komt en het paard geen wondjes krijgt. Zelf heb ik er wel voor gekozen om bitringen te gebruiken bij dit bit maar dit is dus niet perse nodig.

Ik heb het bit op verschillende paarden (die al gewend zijn om op IJslands bit gereden te worden) uitgeprobeerd. Alle paarden reageren goed op het bit en het ligt comfortabel in de mond. De paarden accepteerden het bit goed en reageerden fijn op de hulpen.

Bij de aanschaf en het gebruik van een IJslands bit is het belangrijk om te weten of het bit voldoet aan de eisen die er door de FEIF gesteld worden. Deze eisen en regels zijn er zodat er geen misbruik van het bit kan worden gemaakt en het comfortabel blijft voor het paard. Deze regels zijn moeilijk te vinden dus daarom heb ik de vernieuwde FEIF regels van 2023 tot heden op een rijtje gezet.

Mondstukken:
Geaccepteerd – Enkelgebroken en dubbelgebroken
Niet geaccepteerd – Stang (ongebroken), mondstuk dat vastzit aan de scharen, mondstuk dat te veel “sliding effect” heeft, lock-up en abnormaal lange scharen.
Houd rekening dat de tongboog maximaal 0,5 cm hoog mag zijn, gemeten over de gehele lengte van het mondstuk.

Dikte van het mondstuk: De dikte van het mondstuk moet minimaal 1cm dik zijn aan het aansluitingspunt van het mondstuk naar de scharen.
Ring: De vorm van de ring aan de bovenkant van een IJslands bit moet een ronde vorm hebben, niet ovaal.
Lengte van het aansluitingspunt van mondstuk en scharen: Minimaal 1,5 cm en maximaal 3 cm.

Neusriem: Er moet gereden worden met een hoge (engelse) neusriem zonder sperriem of een anatomische neusriem zonder sperriem.

Meer informatie vind over de regelgeving vind je op de website van de FEIF. 

Via Atorka kun je Fager bitten testen, Kim van de Atorka klantenservice kan je er alles over vertellen. Zoek je een goede bitfitter met kennis van IJslandse paarden? Dan eens kijken op www.equibitfit.com 

Josephine Beelenkamp

De Tolthester zadels zomer 2018
Algemeen, Paard
TOP 3 meest voorkomende problemen met zadels

TOP 3 meest voorkomende problemen met zadels

Wat zijn de meest voorkomende problemen met zadels? Een vraag die mij onlangs werd gesteld. Ik ben Hans van Dijk, MSFC gediplomeerd zadelpasser en zadelmaker. Mijn passie ligt bij paarden met een korte rug en soms ook weinig schoft. 

Paarden die gereden worden door volwassen ruiters die niet passen in een 16,5 inch zadeltje. Denk hierbij aan IJslanders, Haflingers, Fjorden, Tinkers, Rocky Mountain, PRE’s en zo zijn er nog wel een aantal rassen die dezelfde problematiek hebben.  Hierbij mijn top 3 van veel voorkomende problemen met zadels. 

Niet passend zadel

Op de eerste plaats zijn dit de niet passende zadels. Denk hierbij aan een een zadel wat schuift. Men denkt vaak dat het zadel te breed is en daardoor schuift. Vervolgens gaat er een dekje onder om het schuiven tegen te gaan…. helaas dit is niet de oplossing. Het zadel is al te smal, het gaat daarom schuiven. Met een dekje er onder wordt het probleem alleen maar erger. Daarbij veroorzaakt dit extra zadeldek hinder bij je paard. Jij wilt toch ook niet lopen op een paar te krappe schoenen en 2 paar sokken aan?

Slecht gevulde kussens

Slecht gevulde zadelkussens, dit is ook zo’n veel voorkomend probleem. Misschien wijst je instructeur je er wel op dat je steeds scheef zit. Kan een teken zijn van scheve kussens. Een probleem wat je zelf ook kan signaleren. Voel eens langs de kussens van de zadel. Zijn beide kanten even stevig gevuld? Voel je bobbeltjes? Zijn ze allebei gelijk qua vorm? Heb je twijfel of beide kussens gelijk zijn gevuld? Dan is het tijd om een zadelpasser te bellen. Liefst één die ter plekke je zadel kan opvullen. Kan er gelijk gecontroleerd worden of de vulling voldoende is voor je paard.

Een te lang zadel

Een te lang zadel? Ja, die komen we ook vaak tegen. Je gaat regelmatig met je paard naar de fysio vanwege rugproblemen bij je paard en dan vooral in het gebied bij de lendenen. Je paard heeft moeite met buigen en/of loopt makkelijk over de schouder weg. Het zadel veroorzaakt druk op de organen, met name bij de nieren. Oorzaak kan in dit geval ook je zadel zijn. 

TOP 3 meest voorkomende problemen met zadels

Er zijn nog een groot aantal veel voorkomende problemen te bedenken. Wil je deze problemen voorkomen? Laat dan regelmatig een goede en gediplomeerde zadelpasser je zadel controleren. En heb je een paard gekocht, is het zadel van het paard meeverkocht, laat dan ook een zadelpasser komen ter controle. Waar de ene ruiter goed in zit, is voor een andere ruiter soms echt niet prettig. Waardoor er ook blessures kunnen ontstaan. 

Waar vind je een goede zadelpasser?

Er is een branche vereniging van en voor Zadel- en Tuigdeskundigen. Zij bewaken de kwaliteit van de zadeldeskundigen in Nederland en BelgiÍ. En vraag of degene die jij uitnodigt echt ervaring heeft met het type paard wat jij hebt. 

Als voorbeeld:

Lang niet iedere zadelpasser heeft een oplossing voor een paard met een korte rug. En wij kunnen bijvoorbeeld een paard met een hoge schoft niets bieden. Het is zonde van de tijd ĂŠn de kosten om dit vooraf niet goed geĂŻnformeerd te hebben.

Over de VZTD

De VZTD wil de kwaliteit van de zadel- en tuigdeskundige in Nederland en BelgiĂŤ, zij zijn van mening dat een zadel-en/of tuigdeskundige onder andere moet staan voor het paardenwelzijn en het deskundig adviseren over zadel en/of tuig. Om deze aspecten te kunnen waarborgen zijn er toelatingseisen gesteld, waaronder het succesvol afronden van een door de VZTD erkende opleiding. Daarnaast zijn alle leden verplicht om elk jaar een minimaal aantal bijscholingen te volgen, de onderwerpen van deze bijscholingen lopen zeer uit een, dit kan gaan over het zadel zelf maar kan bijvoorbeeld ook gaan over de anatomie van de rug of over het gebit. Meer weten? Kijk dan op www.vtzd.nl

Logo Eurotrec schaijk 2024 1
Algemeen, Paard, Ruiter
Atorka & TREC Championships 2024 Schaijk

Atorka & TREC Championships 2024 Schaijk

Begin september gaat het dan echt gebeuren, wij zijn dan te gast bij de TREC Championships 2024 in Schaijk op Landgoed De Bossenhoeve. Dit landgoed ligt in het pittoreske stadje Schaijk in Nederland en is een toevluchtsoord voor paardenliefhebbers en natuurliefhebbers. 

De samenwerking met Dewi van Mechelen – Bergman maakt ons nieuwsgierig naar deze tak van paardensport. En toen ontvingen wij de uitnoding om aanwezig te zijn bij dit grote evenement. We lezen op de website over dit kampioenschap het volgende:

About the Championships

The European and World Championships TREC (Techniques de Randonnée Équestre de Compétition) are a premier equestrian event that tests the versatility, endurance, and partnership between horse and rider. Originating in France, TREC has grown into a beloved sport across Europe and far beyond.
Our mission is to promote the sport of TREC, encourage international camaraderie, and celebrate the bond between horses and their riders. Each championship event offers a unique opportunity to witness extraordinary horsemanship and the thrill of competition.
 
Dat beloofd wat, maar of wij veel van de wedstrijd zullen zien? We hebben onze twijfels, daar het een enorm parcours is wat paard en ruiter moeten afleggen. Maar wij laten ons graag verrassen.

Dewi van Mechelen

Terug naar Dewi, de samenwerking ontstond vanwege de echte 100% waterdichte rijkleding die wij verkopen. Dewi maakt heel wat kilometers met haar schimmel Opi, zij trainen ook als het bar slecht weer is, anders kom je niet aan de kilometers en is je paard niet fit. En daar hebben wij wel iets voor. Dewi kwam naar Montfoort om de rijkleding van het Zweedse merk Stierna te passen. Ze koos voor een kort jack wat gecombineerd kan worden met een waterdichte broek en een lange jas. Alle producten van Stierna zijn 100% waterdicht. Dit merk weet erg goed praktische en comfortabele rijkleding te ontwerpen. 

Atorka & TREC

Vandaar dus dat wij aanwezig zijn op het TREC Kampioenschap. Met een stand van 3 x 3 meter waarin uiteraard de waterdichte rijkleding te vinden zal zijn.

Maar je vindt er ook een aantal zadels van ons. Wij begrepen dat er ook heel wat paarden met een korte rug gebruikt worden voor deze tak van sport. Hans van Dijk, onze zadelpasser is specialist op het gebied van zadels voor paarden met een korte rug. Heb je interesse, kom dan eens kennismaken met onze zadels. Wij hebben merken als Eques en Prydi, dit zijn zadels met korte kussens, maar absoluut geschikt voor een volwassen ruiter. En misschien zijn dan ook de eerste Albion zadels wel op voorraad.

De Hayplay Bags gaan ook mee. Als je vaak lange afstanden moet afleggen voor een wedstrijd, een training of wat dan ook. Dan is het fijn dat je paard voldoende ruwvoer kan eten zonder dat het overal door de trailer of vrachtwagen ligt. Of door een stal gelopen wordt. Deze slowfeeder vertraagd de ruwvoer opname van jouw paard. Dit helpt niet alleen bij het voorkomen van verveling, maar ondersteunt ook de spijsvertering en verkleint de kans op maagzweren.

Click & Collect

Het is voor ons gebruikelijk dat wij bestellingen voor onze klanten meebrengen. Vaak ziet men iets in onze webshop wat dan op het evenement gepast kan worden. Dit doen wij geheel vrijblijvend. Kom je dus een product tegen waar je nieuwsgierig naar bent, plaats dan een bestelling en kies bij de verzendopties voor ophalen evenement. Of neem contact op met onze klantenservice voor meer informatie. 

Wij zijn benieuwd naar deze voor ons nieuwe tak van paardensport!

Tot 4-7 september in Schaijk.

Hans en Yvonne van Dijk

Dewi van Mechelen
Zadelpasservice voor paarden met korte rug
Algemeen, Paard
Zadelpasservice voor paarden met korte rug

Zadels voor paarden met een korte rug

Wij bieden zadelpasservice voor paarden met korte rug. Er zijn veel paardenrassen met een korte rug. Niet alleen de IJslander, maar ook de Fjord, de PRE, de Lusitano, de Tinker en Arabieren hebben een korte rug. Maar zo zijn er nog veel meer paardenrassen die een korte rug hebben. 

Een zadel hoort niet voorbij de 18e rib te liggen, daar is geen draagvlak meer voor een zadel. Een zadel die te lang is gaat drukken op de lendenen en de nieren. 

Hans van Dijk is gediplomeerd zadelpasser / zadelmaker en komt vrijwel dagelijks bij paarden met een korte rug. Het is tenslotte zijn specialisme. In deze blog legt hij uit hoe hij te werk gaat. 

Anamnese

De anamnese bestaat uit informatie die de eigenaar geeft over het paard en zichzelf. Dit kan informatie zijn over eventuele problemen bij het rijden, gebreken die het paard gehad heeft en over het rijden. Ook belangrijk te weten, is er ÊÊn ruiter voor het paard of is er een bijrijder? 
Vervolgens wordt het signalement en conformatie(bouw) van het paard genoteerd, omdat eventuele conformatie afwijkingen van belang kunnen zijn bij het aanpassen van het zadel.

Onderzoek

Vervolgens vindt er een globaal onderzoek van het paard plaats op eventuele zicht- of voelbare kwetsuren of wondjes. Vooral bij de singelgroef, en middels palpatie worden schouder, rug en de wervelkolom op onderzocht. Soms wordt er ook gevraagd om het paard op een rechte lijn te stappen en te draven zodat bijzonderheden in het bewegingspatroon goed zichtbaar worden.

Templates

Daarna worden er een 3-tal templates (afdrukken) m.b.v. een flexicurve van de rug van het paard gemaakt. En ĂŠĂŠn voor de schouders bij het kopijzer van het zadel. En de laatste bij de 18e rib en van de schoft. Deze templates dienen enerzijds om eventuele afwijkingen bij deze plaatsen te kunnen vaststellen en anderzijds als referentiepunt bij latere bezoeken.

Zadelpassen

Als alles besproken en genoteerd is, start het zadelpassen, waarbij rekening wordt gehouden met de resultaten uit het onderzoek en de wensen van de ruiter. Enkele voorwaarden welke van belang zijn bij het aanpassen van een zadel:

  • Zorg dat het paard in een voor hem “normale” conditie verkeert.
  • En dat je paard lichamelijk in orde is, zodat je in alle gangen het zadel kunt beoordelen
  • Als je een zadel wilt aanschaffen voor een jong paard, zorg dan dat het dier voldoende zadelmak is, zodat je wel kan draven of tĂślten.
  • En het is handig als er een recht stuk is, met een vlakke harde ondergrond waar het paard kan worden opgesteld en bemonsterd. Maar ook een rijbaan is fijn, zodat je kunt rijden en het zadel en/of meerdere zadels kan proberen.

Welk zadel past bij mijn paard

Daarover schreven wij al eens een blog. De basis ligt bij het zadel zelf, nieuwe zadels moeten vooral passen op je paard. Maar heb je een gebruikt zadel gevonden voor je paard, kijk dan of de kussens recht en gelijk gevuld zijn. Zijn de singelstoten nog veilig, is de zadelboom niet getordeerd? En niet geheel onbelangrijk, past jij er als ruiter goed in?

Een fijn zadel is immers belangrijk voor de ruiter, maar vooral voor het welzijn van het paard. Ook als je een jong paard gaat inrijden, is het belangrijk te starten met een goed passend zadel. Helemaal als dit jonge paard en korte rug heeft. 

Review zadelpasservice

Op facebook lazen we reviews, die ongevraagd geplaatst zijn. Ervaringen van klanten met een paard waarvan de rug kort is. 

Janneke Vedder-Sala schreef op Facebook bij de vraag naar ervaringen met zadelpassers: 100% Hans van Dijk! Na een jarenlange zoektocht met verschillende zadelpassers eindelijk een passend zadel voor paard en voor mij. Hans doet geen consessies en dat maakt het verschil met de passers die ik al heb gehad. Ik zie hier in de opmerkingen ook een naam tussen staan waarvan ik weet dat die wel consessies doet. En dat wil je gewoon niet.

Manon Ledegang: En Hans van Dijk van Atorka is een grote aanrader. Hij komt met diverse zadels van verschillende merken bij je paard langs, neemt ruim de tijd en is echt kundig.

En een Belgische klant schreef:
“Via deze weg wilde ik Hans graag nogmaals bedanken voor de fijne zadelpas sessie van afgelopen zaterdag. Hij nam de tijd voor de afspraak, heeft goed uitgelegd wat hij deed en was daarnaast zowel paard- als klantvriendelijk. Ik zal anderen van harte aanraden bij jullie een zadel af te nemen.”

Wie is Hans en wat is zijn werkgebied

Hans is een gediplomeerde zadelpasser, met veel ervaring. Doordat hij Ên zijn vrouw Yvonne al jaren genieten van IJslandse paarden, is hij bekend met de problemen die te lange zadels veroorzaken. DÊ reden om te kiezen voor het vak zadelpasser. 

Hans komt niet alleen bij IJslandse paarden. Hij heeft ook passende zadels gevonden voor Spaanse paarden, Fjorden, Tinkers, Rocky Mountain, Arabieren en nog tal van andere rassen.

Zijn werkgebied is vanaf de eilanden in Nederland t/m de Nederlandse grenzen. Maar hij is ook regelmatig in BelgiĂŤ en Duitsland te vinden.
Heb je vragen n.a.v. dit artikel of wil je een afspraak maken? Bel Hans dan, zijn telefoonnummer is +31 (0) 628713577 of stuur een mailtje naar [email protected]

Wij wensen je veel plezier met je paard en het passende zadel.

Team Atorka

Jassen met NSIJP logo
Algemeen, Ruiter
Jassen met NSIJP Logo

Sinds kort bieden wij jassen met NSIJP logo.

Hoe zit dit eigenlijk, een vraag die wij tijdens het Jeugd NK regelmatig kregen? Dit is te lezen op de pagina van het NSIJP en ook in deze blog leggen wij het uit:

Bij het bestuur zijn er met enige regelmaat verzoeken gekomen voor NSIJP ruiterkleding. Bij de regionale rijverenigingen is dat al zeer gebruikelijk. Voordat het bestuur daar beslissingen in wil nemen wil zij meer informatie weten over de wensen van onze leden. Dat willen we doen via een proef in de markt. En die wordt door ons uitgevoerd omdat:

  • Atorka had zelf al eerder bij het NSIJP gevraagd om specifieke ruiterkleding voor NSIJP leden te mogen aanbieden
  • De tevredenheid van de ruiters over de equipekleding bij het WK2023 geselecteerd door Atorka
  • De hulp die Atorka heeft geboden aan de organisatie van de succesvolle loterij voor de equipe van het WK2023

Uiteraard zijn er over het onderzoek en de proefperiode een aantal afspraken gemaakt die voor beide partijen voordelen bieden.

  • Zo ontvangt het NSIJP voor ieder verkocht item een vaste vergoeding 
  • Daarnaast krijgen de leden korting op de jassen met het NSIJP logo.
  • Op verzoek van het bestuur van het NSIJP zal Atorka een assortiment kleding aanbieden dat recht doet aan de diversiteit binnen het stamboek. Concreet betekent dit dat er kledingstukken in diverse prijsklassen zullen komen. Omdat het hier om een proef gaat zal de kleding niet mogen worden verkocht als zijnde NSIJP ruiterkleding of de suggestie wekken dat het NSIJP bestuur daar op enigerlei wijze verantwoordelijkheid in draagt. Alle keuzes zijn de verantwoordelijkheid van Atorka en het NSIJP speelt daarin geen rol.
  • De proefperiode loopt van 1 juni tot en met 31 december 2024 of eindigt zodra het vijftigste stuk is verkocht. Alle informatie met betrekking tot het assortiment, de prijzen en de gedetailleerde verkoopresultaten worden aan het NSIJP gerapporteerd.

Mocht besloten worden om definitief NSIJP ruiterkleding te laten ontwikkelen dan zal er een petit comitĂŠ gevormd worden die zich zal bezighouden met de volgende onderwerpen:

  • De assortimentskeuze
  • Het distributiekanaal; NSIJP zelf? EĂŠn of meerdere aanbieders? Welke aanbieders?
  • Onder welke condities dit zal gebeuren

Daarna zal het bestuur overwegen een integraal plan te presenteren aan de ledenraad.

Jassen van Stierna

Wij hebben gekozen voor de jassen van he Zweedse merk Stierna, een merk dat veel rekening houdt met het klimaat overigens. De jassen van Stierna hebben een waterkolom van 20:000 en zijn ademend. Die hoge waterdichtheid is ideaal, met grote hoeveelheden regen van de afgelopen winter en het voorjaar. Er is bij ons een groot aantal Stierna jasssen met NSIJP Logo op voorraad, maar een grotere voorraad Stierna jassen zonder logo. Zodat de meeste jassen over te passen zijn. Momenteel zijn er 4 jassen bedrukt met het logo, de Sirius voor heren, het Storm regenjack, Storm regenjas, die is iets langer dan het jack en de Stierna Nova Rain Coat. De Nova Rain Coat is een lange jas.

Daarnaast zoeken wij bij andere merken naar jassen, die ook goed waterdicht zijn.

Wil jij ook een Stierna jas

Maar dan zonder NSIJP logo, dat kan natuurlijk. Kijk even de Stierna pagina, daaar vind je alles producten van het Zweedse merk. Of wil je graag een zo’n geweldige waterdicht met je eigen logo? Ook dat kunnen we regelen hoor. 

Vragen over de jassen met NSIJP logo

Heb je vragen over de jassen met NSIJP logo, mail dan naar de klantenservice of bel ons, het nummer is 0348446168. We helpen je graag!

Team Atorka

Stierna Nova Rain Coat met NSIJP logo
Stierna Nova Rain Coat met NSIJP logo
Stierna Storm regenjack met NSIJP logo
Stierna Storm regenjack met NSIJP logo
Stierna Storm regenjas met NSIJP logo
Stierna Storm Regenjas met NSIJP logo
FAGER TESTBITTEN
Algemeen, Paard
Fager bitten testen

Kan ik een Fager bit eerst testen?

Die vraag krijgen wij vaak! Vind je het moeilijk om de juiste keuze te maken? Fager heeft een geweldige bit-quiz gemaakt. Volg deze link en laat Fager je helpen met het kiezen van het juiste bit.

Is het bit van jouw keus niet op voorraad? Dan laten wij het met de eerstvolgende levering meekomen. Houd rekening met een levertijd van ca. 5 werkdagen. 

Spelregels voor het testen van een Fager bit

  • Het bit wat je wilt testen moet vooraf volledig betaald worden.
  • Testen mag maximaal 1 week, de kosten hiervoor zijn het aankoopbedrag van het bit. 
  • Alle Fager bitten mogen getest worden, met uitzondering van de zogenaamde basis-lijn (de goedkopere RVS bitten) en de leren bitten. 
  • Laat uiterlijk op dag 7 weten of het bit bevalt via [email protected]
  • Bevalt het niet, dan ontvang je een retourlabel, via postnl. 
    • Kosten voor retourzending zijn € 7,00 of breng het terug in de winkel. 
    • Nadat wij het bit retour hebben ontvangen, krijg je een creditfactuur voor het bit. 
    • Mits het bit schoon is, is het bit smerig en hebben wij er veel werk aan, dan bestaat de kans dat wij niet het volledige bedrag terugstorten. 
    • Een bit bestellen en zomaar terug sturen dat kan niet, je moet echt vooraf aangeven dat je een bit wilt testen.

Vraag over testen van FAGER bit?

Is het niet duidelijk en heb jij nog een vraag? Mail dan even naar de Atorka klantenservice of bel 0348446168. Of neem contact op met Equibitfit.com voor een bit- en/of bridle-consult.

  • Deze optie en de bijbehorende kosten zijn voor Nederlandse klanten.
    Kom jij uit BelgiĂŤ en wil je ook gebruikmaken van de test-optie?
    Neem dan contact op, wij denken graag met je mee.

De eerste bitten zijn getest

Wat een succes is deze optie. De eerste klanten zijn super blij met de mogelijkheid om bitten van Fager te testen. Soms kiest men een maatje groter, sommige vinden het paard direct zo fijn lopen dat het test bit niet terug komt. Is een bit een paar keer getest, dan komt het bit op deze pagina te koop. Uiteraard bieden we die bitten met korting aan. Later meer hierover. 

Winkelwagen0
Er zijn geen producten
Verder winkelen
0