Ontvang 15% KORTING met: 15724
00
D
00
U
00
M
00
S

Zomereczeem dekens

Zomereczeem deken, de keuze is reuze! Ben jij op zoek naar een eczeemdeken? We kijken naar de modellen, mogelijkheden en -niet onbelangrijk- de kosten. Wij hebben eczeemdekens van o.a. de merken Boett, Snuggy Hoods, Harry’s Horse, Busse, Meulenkamp, Topreiter en Karlslund. Atorka Ruitersport is de enige in Nederland die vrijwel alle maten van de Boett eczeemdekens en de Snuggy Hoods eczeemdekens kunnen leveren. Wij hebben zomereczeem dekens voor de Shet tot de Shire, in diverse kleuren en uitvoeringen.

ZOMERECZEEM NIEUWSBRIEF

Wil je deze informatieve blogs over zomereczeem in je emailbox ontvangen, meld je dan aan voor de zomereczeem nieuwsbrief via deze link.

Het Atorka team heeft zo’n 20 jaar ervaring met zomereczeem. Heb je hulp nodig bij het bepalen van een maat bijvoorbeeld? Stuur dan een mail aan [email protected] of bel 0348 446168.

Boett eczeemdeken
Zomereczeem dekens, Zomereczeem kennisbank
Eczeemdeken op of eczeemdeken af

Wanneer doe jij je eczeemdeken op of eczeemdeken af? Deze vraag kregen wij van de week van AnneMarie. Wanneer zet jij je paard weer onder de eczeemdeken? En in het najaar is de vraag; tot wanneer laat je de eczeemdeken op je paard liggen? Ik heb altijd geleerd dat het cullicoïdes mugje het zwaar heeft als de temperaturen onder de 10 graden zijn. En dat veel wind ook geen optie voor deze mug is. 

Dus als het hard waait en het fris is gaat er geen eczeemdeken op. Maar ik lees op facebook veel verschillende verhalen. Ik vraag me dan af, is de jeuk dan wel ontstaan door het mugje? Want met koud weer of veel wind dan is het mugje niet actief. Of is er een andere factor waardoor dit paard jeuk heeft gekregen? 

Voeding

In eerste instantie denk ik dan vaak aan voeding, wat krijgt het paard te eten? Zeker als het paard nog lang jeuk heeft terwijl het mugje er niet of nauwelijks meer is. Wat is de samenstelling van zijn rantsoen? Ik ben van mening dat voer echt een grote invloed heeft op de jeuk van je paard. Maar ook slecht werkende darmen kunnen de oorzaak zijn van jeuk.

Stel je doet alles voor je paard met staart en maneneczeem (SME), het voerbeleid is prima! Je paard heeft geen overgewicht. Toch heeft je paard nog steeds kriebels. Dan is het tijd om Happy Belly Solid te gaan gebruiken. Het is immers een bekend verschijnsel dat problemen in de darm zich uiten in een gevoelige huid en huidproblemen. Happy Belly Solid zorgt voor ondersteuning van de darm, een optimale vertering en een evenwichtige darmflora. Daarnaast ondersteunt het op deze manier een gezonde huid en vacht.

Geen goed werkende darmen, dan is de kans op gezondheidsproblemen aanwezig. Denk aan dunne mest, koliek tot aan jeuk die lijkt op zomereczeem om maar iets te noemen. Een goed werkende darm is dé basis voor een goed functionerend immuunsysteem.

Eczeemdekens

Maar goed, die eczeemdekens; ik deed de deken altijd af als het frisser werd. Ook bij dagen dat er veel wind was ging er geen deken om bij mijn paard. Heerlijk even ‘bloot’ op het land. En ja, soms was ik iets te laat en schuurde mijn paard toch nog even. Dat is helaas altijd het risico wat je loopt zo aan het einde van het seizoen. Maar soms word je ook verrast, dan schuurt je paard toch niet terwijl het eigenlijk nog wel ‘eczeem’ weer is. Leuke ontdekkingen zijn dat, daar leer je veel van. Want wellicht heeft er dan toch iets gewerkt. Iets wat je bent gaan geven, of hebt veranderd of… Denk er maar eens over na, ik weet zeker dat er iets is wat anders is. 

Dekens wassen

Ook zo’n klus die eczeemdekens wassen, maar wel regelmatig doen. Zo blijft je deken goed ademend en gaan ze niet zo stinken. Een schone deken trekt ook veel minder insecten aan. De meeste dekens kunnen in de wasmachine, maar je kan ze ook naar een paardendeken wasserij brengen.

Eczeemdeken op of eczeemdeken af

Conclusie; is het fris onder de 10 graden en staat er veel wind, dan geen deken op. Warmer en veel wind, dan is het goed oppassen. Warm weer en weinig wind, dan helaas de eczeemdeken weer op je paard leggen. Heeft je paard buiten het eczeemseizoen jeuk? Dan eens nadenken over darmgezondheid, schimmel, luizen, mijten etcetera en wellicht de dierenarts even bellen.

Vragen over zomereczeem

Heb jij nog veel meer vragen of advies nodig over zomereczeem? Neem dan contact op het met Atorka Team. Zij hebben allen veel ervaring en kunnen goed advies geven. 

Snuggy Hoods eczeemdeken
Eczeemdeken
BotanicaAnti-itchCream
Botanica
Happy Skin Huidspray
Happy Skin Huidspray
Goed werkende darmen
Eczeemdeken kwaliteit test
Zomereczeem dekens, Zomereczeem kennisbank
Eczeemdeken kwaliteit test

Welkom bij… de grote eczeemdeken kwaliteit test! In deze blog gaan wij een aantal eczeemdekens testen. Zo hebben we gekeken of de stof goed ademend is. Ook hebben we in de stof proberen te snijden met een scherp mes. Vervolgens hebben we geprobeerd de stof kapot te scheuren. Wij krijgen namelijk heel vaak de logische vraag ‘hoe lang gaat zo’n deken mee?’. De dekens zijn immers vrij kostbaar en iedereen wil natuurlijk het beste voor zijn paard. Nu moeten wij ook eerlijk zijn: alles kan kapot! Dus ook de eczeemdekens. De één gaat sneller stuk dan de ander en hierbij spelen natuurlijk veel factoren een rol. Wij vertellen jullie hier graag meer over en hebben wat videos gemaakt en geplaatst op ons YouTube kanaal zodat jullie zelf mee kunnen kijken. 

Is de stof goed ademend?

Om ervoor te zorgen dat het paard het niet te warm krijgt onder zijn deken, is het van belang dat de deken goed ademend is. Ook is het fijn wanneer een deken snel opdroogt na een regenbui. Dit is bij al onze eczeemdekens het geval en daarbij zijn een aantal dekens UV-werend. Ook raden wij aan een lichte kleur te nemen, dit is altijd wat koeler wanneer de zon schijnt. Om te testen of de stoffen goed ademen hebben wij deze boven een kopje kokend water gehouden. Je zag het stoom heel goed door de stof heen komen. Helaas is het niet goed op beeld te krijgen, maar we kunnen bevestigen dat de stof van alle dekens goed ademend is!

Gaat de stof snel stuk?

Om te testen of de stof snel stuk gaat hebben we met een scherp mes geprobeerd de deken stuk te krijgen. Ook hebben we geprobeerd om er met een schaar een gat in te maken. Dit is in alle gevallen níet gelukt. We kregen de stof niet kapot. We moeten hier wel bij vermelden dat paarden natuurlijk veel sterker zijn dan wij. Het kan altijd gebeuren dat een deken op de een of andere manier scheurt. Wees, om dit te voorkomen, attent op uitstekende voorwerpen in de wei of paddock. Zorg ook dat de deken goed past en overal mooi aansluit. Dit vermindert de kans op draaien of schuiven. Tot slot hebben we in de dekens geknipt met een schaar. Met wat moeite krijg je de stof dan stuk. 

Testresultaten en conclusies

Wat we zien tijdens de eczeemdeken kwaliteit test is dat geen enkele deken makkelijk kapot te scheuren is. De stof gaat niet stuk als we er in snijden met een scherp mes. Ook is de stof niet zomaar stuk te trekken. Als we met een scherpe schaar in de stof gaan knippen, zie je dat de stof stuk gaat. Bij de Snuggy Hoods eczeemdeken zie je vervolgens dat de stof niet verder zal scheuren. 

De stof van de andere dekens scheurt wel verder wanneer er druk op komt te staan. Is er dus toch een scheur(tje) in de deken ontstaan? Repareer dit dan zo snel mogelijk! Bij vrijwel alle dekens worden reparatiesetjes en extra stof geleverd. Heb je meer materiaal nodig? Neem dan even contact op met onze klantenservice

Eczeemdeken uitkloppen

Belangrijk om te vermelden is dat alles uiteindelijk kapot kan gaan. Er kan altijd iets loslaten, scheuren of slijten. Daarbij is natuurlijk niet alleen de stevigheid van de stof van belang. Kijk ook goed naar de pasvorm voor het paard: dit is het allerbelangrijkste. Het paard moet zich comfortabel voelen en de deken het hele seizoen kunnen dragen. De levensduur van de deken is afhankelijk van allerlei factoren. Ons advies is om de deken regelmatig schoon te maken, uit te kloppen en na gebruik altijd netjes op te bergen.

Eczeemdeken kwaliteit test

De eerste videos zijn gemaakt en zichtbaar op ons YouTube kanaal. Heb je specifieke vragen over een bepaalde deken? Neem dan contact met ons op. 

Boett heeft ook een light versie
Snuggy Hoods kwam goed door de eczeemdeken kwaliteit test
Waldhausen Eczeemdeken
Zomereczeem dekens, Zomereczeem kennisbank
Verschil vliegendeken en eczeemdeken
Snuggy Hoods
Boett eczeemdeken
Karlslund eczeemdeken

Vragen?

Wij hopen dat we jouw keuze een beetje makkelijker hebben kunnen maken. Heb je toch nog vragen, stuur dan een berichtje aan de Atorka klantenservice.
Zomereczeem of sme bij paarden
Zomereczeem dekens, Zomereczeem kennisbank
Een eczeemdeken aan doen bij je paard

Met enige regelmaat krijgen wij vragen over hoe een eczeemdeken nu eigenlijk op je paard hoort te liggen. Maar de meest gestelde vraag is “Hoe doe je zo’n eczeemdeken aan / of om bij je paard?” In deze blog leggen we je het uit!

Het eczeemdeken stappenplan

  • Zorg dat je paard schoon gepoetst aan halster op stal staat;
  • Neem de deken op de arm; 
  • Doe het halster af;
  • Doe de deken in één keer over het hoofd van je paard;
  • Eventueel zet je het paard nu weer vast;
  • Trek de deken over het paard;
  • Plaats hem recht op de rug; 
  • Maak de buikflap vast aan deken;
  • De been- en bilkoorden vast maken;
  • Klaar!

Maar wij vroegen Yentl Verzuu ook een filmpje te maken over het aan doen van een eczeemdeken. Ervaren paarden en paardeneigenaren trekken de deken ook aan op de poetsplaats. Ben je niet zo ervaren? Dan is een stal wel fijn om je paard in te zetten. 

Onderhoud eczeemdeken

Een eczeemdeken moet je regelmatig even uitkloppen, zeker in de verhaar periode. Doe je dit niet, dan zal de ademende functie van de deken uiteindelijk minder worden. Puur omdat het materiaal dan vol stof en haren zit. Daarnaast kan je de deken prima zelf wassen, niet te warm en niet in een droogtrommel stoppen. Dat is overigens niet nodig, daar de meeste eczeemdekens zo droog zijn. Gebruik een neutraal wasmiddel is ons advies.

Blog zomereczeem

Wij schrijven regelmatig blogs over zomereczeem. Mis je nog een onderwerp? Laat het ons weten, dat kan door ons een mailtje te sturen. 

Vragen

Heb je naar aanleiding van het filmpje en de tips toch nog vragen? Stel ze gerust! Ons telefoonnummer is 0348 446168. 

Eczeemdekens hangen te drogen!
Waldhausen eczeem halsdeken
Zomereczeem dekens, Zomereczeem kennisbank
Halsdeken voor paard met zomereczeem

Je bent op zoek naar een halsdeken voor je paard met zomereczeem, maar welke maat kies je dan? Imke Abma twijfelde ook over de maat van de halsdeken. Haar ijslander heeft een brede hals, schouder en borst. Normaal kies je een maat cob voor een ijslander, maar er was enige twijfel en die bleek terecht.

Halsdeken passen

Nadat Imke de halsdeken gepast had bij haar ijslander, heeft ze ons gebeld om te overleggen. De halsdeken was namelijk wel erg ruim, maar de cob maat was aanzienlijk smaller en leek ook geen oplossing.
 
Ze schreef: “Ah bedankt, dan zou ‘ie inderdaad weer te krap zijn… Zal ik m dan maar houden en een beetje verklussen? Dan zou ik ‘m op het borststuk wat innemen aan twee kanten. En dat borstflap elastiek kan er in zijn geheel af als ik alleen de bevestigingslus er weer aan maak. Het lubbert allemaal een beetje maar het gáát wél.”
 
Ik vroeg aan Imke of ik haar foto reportage mocht gebruiken op de website en social media. En dat mocht! Zo hebben we allemaal iets aan deze uitgebreide passessie.
 

Ook hulp nodig?

Stuur dan een mailtje naar de Atorka klantenservice of bel ons. Het nummer is 0348 446168

Waldhausen Eczeem halsdeken

Een fijn product voor paarden die alleen wat jeuk hebben op de manenkam. Deze halsdeken is eenvoudig over het hoofd aan te trekken. Gemaakt van ademende stof. Het materiaal is 100% polyester. Dit is mooi glad en vermindert het verlies van haren. De singel met elastiek zorgt voor een goede grip.

Behandelen

Als het nodig is, smeer je een beetje Helmosan huidolie op de aangedane plekken voordat je de deken omdoet. Dit verzacht de jeuk en verzorgt de huid. Daarnaast horen wij van veel klanten dat wat Bye, Bye Itch door het voer ook verbetering geeft. Op onze pagina’s  huidverzorging en voedingssupplementen vind je diverse producten.
Zomereczeem vragen
Zomereczeem dekens, Zomereczeem kennisbank
Eczeemdekens en dekenmaten

Vragen en antwoorden over eczeemdekens en dekenmaten

In deze blog beantwoorden wij een aantal vragen van onze klanten over eczeemdekens. Wij ontvangen regelmatig mailtjes met vragen over de maatkeuze van een eczeemdeken. Een aantal vragen hebben wij voor je op een rij gezet en beantwoordt.

1. Wat is het verschil in stof tussen een Boett deken en een Snuggy Hoods deken? Is de stof van een Snuggy Hoods dikker dan een Boett, scheurt hij minder snel? En is de stof te repareren of is kapot echt kapot? 

De stof van de Snuggy Hoods dekens is iets dikker dan de Boett dekens en meer elastisch. Beide dekens kunnen stuk gaan, maar zijn ook absoluut te repareren. Bij beide dekens ontvang je een klein reparatie setje.

2. Bij de Snuggy Hoods twijfel ik nog over de maat. Het is een breed paard – kruising Haflinger – met een brede borst en diepe hals. Stokmaat 1.59 meter. Mijn angst is dat een deken druk gaat zetten op het gebied rond de schoft en borst. De Boett maat 5 die ze normaal gezien draagt is qua breedte hals/borst goed. Enkel de ruglengte is iets te lang maar daar heeft ze geen last van (waarschijnlijk omdat de deken zo licht is). Het paard draagt  ’s winters een Rhino maat 191 cm. De klant vertelde ook dat deze maat voor het mooie net te kort op de rug is. De billen steken te veel uit als ze haar hoofd naar beneden doet om te eten. Als reserve heb ik een Rhino maat 198 cm liggen, hier past ze wat meer “in”. Welke maat Snuggy Hoods heb ik nodig?

Het is deze keer moeilijk om advies te geven. In principe adviseren wij voor een paard met dekenmaat 191 cm een Snuggy Hoods 6.3. Heeft het paard een maat 195 cm of is het erg breed gebouwd, dan adviseren wij een 6.6. Het materiaal van Snuggy is elastisch en de deken mag echt niet te ruim zijn. Een Snuggy Hoods deken zit als een panty om je paard, de Boett en de Strong liggen wat ruimer om je paard.

Snuggy Hoods Eczeemdeken

3. Mogen de dekens geruild worden?

Ruilen van een deken mag altijd. Echter, de deken dient echt schoon te zijn, dan crediteren wij het volledige bedrag. Is de deken niet schoon dan crediteren wij een deel van het aankoopbedrag. Is de deken vies, dan sturen wij hem terug.

 4. Heeft een hoofdkap dezelfde maat als de deken?

Bij Boett dekens is de maat van de deken ook meestal de maat van de hoofdkap. Heb je Boett deken maat 4, dan past hoofdkap maat 4 ook over het algemeen. Snuggy werkt met andere maten. Wij maakten een maattabel voor de Snuggy Hoods dekens. In deze link vind je meer informatie over de Snuggy dekens en de maattabel.

Heb jij ook een vraag over onze eczeemdekens?

Atorka Ruitersport verkoopt inmiddels zo’n 20 jaar diverse merken eczeemdekens. Vrijwel alle dekens zijn door onze eigen paarden getest. Het Atorka team heeft veel kennis over de dekens en de huidverzorgende middelen die wij adviseren. Heb jij een vraag over de maat van je eczeemdeken of over één van onze producten? Mail die dan naar [email protected] wij zullen je zo goed mogelijk proberen te informeren.

Winkelwagen0
Er zijn geen producten
Verder winkelen
0