Bloemenweidemelk

Bloemenweidemelk

Blog van onze gastblogger Linda van Tol.

Klimaat, milieu en natuur, onze interesse hiervoor groeit meer en meer. Vegetarisch, veganistisch, voedselbos, duurzaamheid, biologische landbouw, natuurlijke producten in voedsel en cosmetische producten… je bent vast al bekend met een of meerdere van deze termen. Een nieuwe generatie
betekent vaak veranderingen en zo dachten ze er ook over op een boerderij in Montfoort.

Deze boerderij wordt gerund door Ramona, waar zij is bezig met de aanleg van een voedselbos. Herstellende landbouw is namelijk een van haar grote passies. Herstellende landbouw houdt in dat je alles doet om de gezondheid van de bodem, omgeving, dieren en producten te verbeteren. Om dit te bereiken kijkt Ramona naar het geheel en gebruikt ze zoveel mogelijk de kracht van de natuur om tot een oplossing te komen.

Agroforestry

Ramona is begonnen met het combineren van vee en bomen, dit wordt ook wel Agroforestry genoemd (een teeltmethode). Hierbij wordt bestaande landbouw gecombineerd met voedselproducerende bomen, struiken en planten, zoals fruit- en notenbomen en kruiden. Dit is een combinatie die voor alle partijen gunstig uitpakt, denk aan bomen, gewas, insecten, koeien en mensen.

Inmiddels kun je o.a. Bloemenweidemelk krijgen bij Ramona op de boerderij, maar ze hopen dit snel verder uit te kunnen breiden met meer producten. Verder groeien er bessen en struiken en het wemelt er van de bloemen en kruiden. Op dit moment wachten ze op een vergunning voor het aanplanten van walnoten- en kastanjebomen en bessenstruiken in de koeienweides. Dit gaat namelijk nog niet zo simpel als het lijkt. De overheid is wel enthousiast over de plannen, maar er waren veel bureaucratische hobbels die ze moesten nemen, voordat de vergunning verleend kon worden.

Bloemenweidemelk producten

Sinds kort vind je verschillende zalven van de Bloemenweidemelk in ons assortiment. In de toekomst kunnen we je hopelijk ook verwelkomen voor zuivel, groenten, fruit, noten, kruidenproducten en wellicht ook eieren en kip.

Ramona Schalkwijk

Dierfysiotherapie-RamonaBloemenweidemelk

Ps. een aantal zalven van Bloemenweidemelk vind je in onze webwinkel. Waarom, dat is na het lezen van deze blog wel duidelijk.

Duizendbladzalf
Honingzalf
Weegbreezalf
Aardappelzalf
Translate »
Scroll naar top